STYLELIFE / Egészség


Az inzulinrezisztencia nyomában

  • 2022. szeptember 13.

Manapság egyre több embert, főleg nőket érint, az IR, vagyis az inzulinrezisztencia. Ennek ellenére, még sokan hajlamosak elbagatellizálni, és úgy tekinteni rá, hogy ez még csak egy figyelmeztető állapot, nincs ok komoly aggodalomra. Milyen tünetei vannak? Hogyan ismerhetjük fel, és mit tudunk tenni ellene?

olvass tovább

A fájdalmas menstruációnak fontos üzenete van

Sokan még ma is azt hiszik, hogy ha a menstruáció fájdalmas, görcsös, az „normális”. Olyan üzeneteket hallottak a környezetükben már gyerekként is, hogy a menstruáció fáj, ez a női lét velejárója, el kell viselni. Pedig ez nem így van. Ha fáj, az valamit jelent, üzen a testünk általa.

olvass tovább

A klímaberendezések segíthetnek az allergiás panaszok enyhítésében

  • 2022. augusztus 29.

Az EAACI (Európai Allergia és Klinikai Immunológia Akadémia) adatai szerint Európában több mint 150 millió főre becsülhető azok száma, akik érintettek légúti allergiás megbetegedésekben, melyből hazánkban ez a szám több mint 2 millió főt jelent. Az allergiától szenvedők számára nagyon kellemetlen élményeket tud okozni a parlagfű szezon, illetve a levegőben nagy koncentrációban keringő pollen. A megfelelő klímakészülékek kiválasztásával lehetséges zárt térben a levegőminőség, és ezzel együtt az életminőség javítása.

olvass tovább

Úton az egészség felé – Miért érdemes rendszeresen zöldséget fogyasztani?

  • 2022. augusztus 27.

Sokan vannak, akik kevéssé rajonganak az egészséges zöldségekért, azonban a helyes táplálkozáshoz elengedhetetlenek. A legtöbb zöldséggel kapcsolatos ellenérzésünket már gyermekkorunktól magukban hordozzuk, de most összegyűjtöttük a legnyomósabb érveket, amelyek talán téged is meggyőznek, miért is érdemes beépítenünk minél több alkalommal az étrendünkbe különféle zöldségeket.

olvass tovább

Fontosabb lett az ár, mint a minőség

  • 2022. augusztus 24.

A termékek folyamatos drágulása már a gazdaság minden szintjén érezhető, a fogyasztók is kénytelenek átgondolni, hogy mire és mennyit költenek. Milyen hatással van ez a márkahűségre? Melyek azok a termékek, amikről hajlandóak lemondani? Mit tehetnek a kereskedők? Hogyan lehet a szállítási költséget a vásárlók és a kereskedők számára is előnyös módon elkerülni? Jánvári András, e-kereskedelmi szakértő, a Multi-vitamin.hu ügyvezető igazgatója osztotta meg tapasztalatait.

olvass tovább

Ha nem alszol eleget a szervezeted ezeket produkálja majd - A kialvatlanságról

  • 2022. augusztus 24.

Életünk folytonos rohanásból áll. Ehhez rengeteg energiára van szükség, viszont alig jut időnk pihenni a számtalan elfoglaltság mellett. Hiszen ma már egész nap elérhetőek vagyunk online, és a több műszakos munkavégzés is elterjedt. Mindenki tudja, mennyire fontos az alvás, ám sokszor hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a tevékenységet. Most megtudhatod, milyen kockázatokkal jár, ha elblicceled a pihenést!

olvass tovább

Mit tehetünk az allergia ellen?

  • 2022. augusztus 23.

Az allergiás megbetegedések során az immunrendszer tévesen azonosít ellenségként egy-egy teljesen ártalmatlan anyagot. A hagyományos gyógyszeres kezelések sokszor csak tüneti kezelést jelentenek, ma viszont már olyan módszer is elérhető, amely az immunrendszer fokozatosan szoktatja hozzá az allergénhez, a folyamat végén pedig akár a teljes tünetmentesség is megvalósulhat.

olvass tovább