STYLELIFE / Egészség


Újévi fogadalmak annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból

  • 2021. december 16.

Ha az újévi fogadalmak kerülnek szóba, akkor általánosságban két fő embertípust tudunk megkülönböztetni: azt, aki csupa-csupa bizakodással kezdi el összeírni jövőévi céljait, és azt, aki már végképp elengedte az egészet, mert tudja, hogy fogadalma tiszavirág életű lenne, és már ott elengedné az egészet, hogy január elsején délután felébred. Nem minden esetben kell azonban rettentően nagy dolgokra gondolnunk újévi fogadalmak terén, hiszen ha csak néhány apróságot is fogadunk meg, már akkor is tettünk azért, hogy még többet hozzunk ki önmagunkból. Mostani cikkünkben ezekhez az apró fogadalmakhoz hoztunk néhány tippet, amit mindenkinek érdemes megfogadnia.

olvass tovább

Anyának Alzheimer-kórja van

  • 2021. december 15.

Amikor szerettünknél Alzheimer-kórt vagy más típusú demenciát állapítanak meg az orvosok, kezdetben igen nehézek találhatjuk beszélni másoknak a diagnózisról. Egyrészt, ha kimondjuk azzal máris sokkal valóságosabbnak tűnik a helyzet, másrészt pedig sokan tartanak az ezt követő kérdezősködéstől és sajnálattól.

olvass tovább

Nem tudod megfogalmazni, hogy mi a gond? - Az érzelmi kimerültség jelei

  • 2021. december 10.

Tökéletesen le tudjuk írni, hogy milyen az, amikor fizikailag elfáradunk, amikor mindenünk fáj, azonban azt, hogy mikor merülünk ki érzelmileg, sokkal nehezebben tudjuk beazonosítani. Pedig ez legalább annyi, ha nem több problémát okozhat, viszont éppen az az első lépés, hogy felismerjük, hogy mi is a probléma, amivel meg kell birkóznunk.

olvass tovább

A krónikus stressz 5 jele

  • 2021. december 09.

Kevés kivételtől eltekintve senki sem szeret dolgozni és a megmérettetések előtt is a többség stresszel. Nem szeretjük a hét kezdetét és a koránkelést, de ezek nem okoznak krónikus stresszt. Ha az alábbi 5 jelet tapasztalod magadon vagy legalább hármat, akkor egészen biztosan változtatnod kell, mert ezek a tünetek csak fokozódnak.

olvass tovább

Stresszkezelés Alzheimer - vagy Demens betegeknél

  • 2021. december 07.

A demenciával élő szerettünkről történő személyes gondoskodás időnként sok stresszel jár - ám azt sem árt elfelejtenünk, hogy ezek a szituációs az idős szerettünk számára is ugyanolyan megterhelőek. Könnyebb és kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolatunk, ha egyrészt mi magunk is megtanuljuk kezelni a feszült helyzeteket, és ebben támogatjuk a demenciával élő beteget is.

olvass tovább

Víz - Az egészség alapja

  • 2021. november 30.

Az emberi szervezet egyik legfontosabb alkotóeleme a víz. A csecsemő szervezete nyolcvan százalékban, a felnőtteké hatvan százalékban, az idős szervezet, pedig ehhez képest már csak ötven százalékban tartalmaz vizet. Testünk megfelelő működésének, fejlődésének, egészségmegőrzésének alapvető feltétele a folyadékháztartás egyensúlya.

olvass tovább

4 dolog, amit az embereknek meg kell érteniük az ADHD-val kapcsolatban

  • 2021. november 20.

Az ADHD, mint figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar kapcsán sokan még mindig szkeptikusak. Úgy képzelik el azt az egyént, akinél ez a probléma áll fent, mint egy kisgyereket, aki túladagolta a cukorkát. Holott ez a zavar valóban létezik és nem kevés nehézséget okoz annak, akinél diagnosztizálták. Egy kicsit jobban mögé nézve máris megértjük mi mindennel kell szembenéznie egy ADHD-s embernek.

olvass tovább

A depresszió okozta napi küzdelmek enyhítése

  • 2021. november 19.

A depresszió egy komoly mentális zavar, amelyet semmiképpen sem szabad félvállról venni. Egy széles spektrumú és nagyon egyénfüggő probléma. Például a klinikai depresszió súlyosabb formája már annyira nagy teher a beteg számára, hogy nem lehet összetéveszteni az akut depresszióval.

olvass tovább