STYLELIFE / Gasztronómia


Tatár beefsteak

Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.

olvass tovább

Articsóka, a tökéletes emésztés titka

  • 2021. január 24.

Az articsóka a mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes itthon is megbarátkozni ezzel a jótékony hatású ínyencséggel. Ez a gyógyhatású, egészségvédő zöldség és gyógynövény emésztésünk természetes őre, valóságos mentőöv a gyomornak.

olvass tovább

Hogyan kóstoljunk whiskyt? Profi gyorstalpaló kezdőknek

  • 2020. december 29.

Mit tudhatunk meg a whiskyről a színe alapján? Mennyire dugjuk bele az orrunkat a pohárba? Jéggel vagy jég nélkül érdemes kérnünk a whiskyt? Dave Francis, az Edrington márka nemzetközi nagykövete igazán hasznos tanácsokat ad melyekkel még a kezdő fogyasztók is bármilyen eseményen megállhatják a helyüket.

olvass tovább

Tripla csokis cookie recept összebújós téli estékre

  • 2020. december 20.

Egy bögre forró kakaó vagy meleg tea mellé mindig jó lehet egy finom süti vagy keksz, különösen akkor, ha házi készítésű, hiszen illata már a sütés során belengi az egész lakást, ráadásul bármelyik délután vagy este könnyedén, pár hozzávalóból elkészíthetjük. Most éppen egy ilyen receptet hoztunk, amely a csokirajongók nagy kedvence lesz, hiszen tejcsokit, fehércsokit és étcsokit is tartalmaz.

olvass tovább

Ismerd meg a gránátalmát

  • 2020. december 18.

Kóstoltátok már a gránátalmát? Nekünk nagy kedvenc. Nemcsak finom, hanem sok értékes beltartalmi összetevővel is rendelkezik. Összegyűjtöttünk róla pár hasznos információt és érdekességet.

olvass tovább

A legfinomabb téli krémlevesek

A hideg téli napokon semmi sem esik olyan jól, mint egy testet-lelket átmelegítő, forró krémleves, amely különleges, finom, egészséges, és gyorsan elkészíthető. Ha még nincs ötleted, összeállításunkból válaszd ki a heti kedvencedet és irány a zöldséges.

olvass tovább

színes karácsonyi kekszek tonkababbal

Menthetetlenül utolért a karácsonyi hangulat. Az első adventi gyertya meggyújtása pedig végképp ünnepi légkört teremtett itthon. Kaptam ajándékba múlthéten egy gyönyörű, mintás nyújtófát. Rögtön ki kellett próbálnom. A klasszikus vajas kekszeket egy kis tonkababbal dobtam fel, de legyetek bátrak, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, ánizs, bármit bele tehettek amit szerettek. A színeket mindig természetes ételfestékekkel varázsolom bele. Itt céklapor volt a segítésemre.

olvass tovább