KERESD A NŐT / Fesztelen mindennapok


Elfogadom magam és elfogadlak téged is

  • 2024. július 13.

Ezen a nyáron végre azt viselem, ami jól esik. Akkor is, ha nem vagyok tökéletes. Nem fogok mindig oversize ruhákat viselni, csak azért, hogy takargassam a testemet. Ideje volt, hogy elérkezzen ez a pont az életemben, mert túl sokáig kényszerítettem önmagam.

olvass tovább

Ez a különbség egy egészséges, érett férfi és egy nárcisztikus között

  • 2024. július 12.

Egy mentálisan rendezett, egészséges férfi és egy nárcisztikus között óriási a különbség. Már az ismerkedési időszakban is jól látható különbségek vannak. Néha azonban megtévesztő tud lenni, hiszen a nárcisztikus partner a kezdeti szakaszban nagyon is odaadó társnak bizonyul. De hogyan lehetünk elég óvatosak és hogyan vehetjük észre mégis a rejtett jeleit annak, hogy vajon kivel is állunk szemben?

olvass tovább

Az „ikerláng”-szerelem a társfüggőség romantizálása

Rengeteg #spiribullshit kering az éterben, ezek egyike az ikerláng-kapcsolat vagy ikerláng-szerelem. Akik ebben hisznek, azt gondolják, hogy egyszer majd eljön a másik felük, akivel minden különleges, semmihez sem fogható. Valahol a világban él az ő lélektársuk, a tökéletes kiegészítőjük, akivel átélhetik az egységélményt, a teljes harmóniát.

olvass tovább

Hogyan kezeljem a negatív dolgokat az életemben? – 3+1 tipp a lelki békédért

Legyünk őszinték. Egy csomó rossz dolog van az életünkben. Hát nem? Gondok a családban, a munkahelyen, a lakhelyünkön, betegségek, veszekedések, szakítások, Híradó… soroljam még? Nem csoda, ha néha úgy érezzük, hogy valósággal elárasztanak minket a negatív impulzusok. Mit tudunk ilyenkor tenni azért, hogy visszanyerjük a nyugalmunkat és a lelki békénket?

olvass tovább

Tévedni emberi dolog, hibázni viszont szinte kötelező

  • 2024. július 11.

Talán furcsán hangozhat, de hibázni kell. Szükségszerű, legalábbis akkor, ha fejlődni és erősödni akarunk. Olykor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy talán másképp kellett volna döntenünk bizonyos helyzetekben. Ugyanakkor mikor és hogyan tanultuk volna meg azokat a fontos dolgokat, amik a fejlődésünket szolgálják, ha nem ezekből a ballépésekből?

olvass tovább

Szomorú, de fele annyit sem gondolnak rád mások, mint hiszed

  • 2024. július 10.

Azt látod, hogy lassan mindenki másnak bejön az élet, csak neked nem? Hosszú ideje magányosan hajtod álomra a fejed, vagy folyton félig kapcsolatokban szenvedsz? Úgy gondolod, hogy rajtad kívül már mindenki elérte a céljait? Azt hiszed, ez mindig így lesz, de hidd el, változhatnak a dolgok! Van pár dolog, amit nem árt észben tartanod, amikor magad alatt vagy. Némelyikük fájó igazság, de ha ezeket elfogadod, akkor nagyban megkönnyítheted az életed. 

olvass tovább

Mindenki ugyanazt keresi

Akárki, akármit mond, valójában mindenki ugyanazt keresi. Egy mindent vivő szerelmet. Ezt keresik szívük mélyén a biztonsági játékosok, a realisták, az idealisták, a menekülők, akik megmagyarázzák, akik azt mondják nem akarják és akik nem hisznek benne. De valójában mindenki ezt keresi. Valamit, ami kiránt, ami új életet lehel belénk, valamit, ami átír, megszüntet, újraír valamit, ami olyan mint az élet vize.

olvass tovább

A saját életedért senki más nem vállalhat felelősséget

  • 2024. július 09.

Steve Maraboli azt mondja, ha valaki áldozatszerepbe helyezi saját magát azzal felhígítja azt az emberi potenciált, ami benne rejlik. Azzal, hogy nem vállalunk személyes felelősséget a körülményeinkért, nagymértékben csökkentjük a változtatás lehetőségét saját életünkben.

olvass tovább