KERESD A NŐT / Fesztelen mindennapok


Előítélek a zárkózott emberekről

  • 2023. január 28.

Miért van az, hogy a zárkózottabb embereknek még mindig magyarázkodniuk kell, amiatt akik. Való igaz, hogy ez az embertípus nem igazán szeret a társaság középpontjában lenni, de az előítéletek velük szemben még mindig alaptalan elképzelések, hiszen az, hogy valaki magának való, nem jelenti azt, hogy teljes egészében kizárja a többieket az életéből. És miért is ne lehetne valaki boldog a saját kis világában?

olvass tovább

Hinni a negatív gondolatoknak a legnagyobb akadály

  • 2023. január 26.

Mi az: rengeteg teret és energiát szentelünk neki, még sincs célja, és a kedvünket is elrontja? Hát persze, hogy a negatív gondolkodás! Belekerülni se perc alatt lehetséges, azonban a destruktív gondolatok elengedése már egy nehezebb folyamat.

olvass tovább

Nyolc hegy, avagy a transzgenerációs kötődések és traumák mindig az életünk részesei lesznek

Van egy könyv, Paolo Cognetti Nyolc hegy című műve. Létrejött egy olasz-belga-francia koprodukció 2022-ben, aminek az alapját ez a könyv adta, és aminek a filmes adaptáció címe is változatlan maradt: Nyolc hegy. A rendezést egy belga párosnak köszönhetjük, akik a való életben is egy párt alkotnak: Felix Van Groeningen és Charlotte Vandermeersch.

olvass tovább

7 dolog, amit tudnod kell, ha az elfojtott érzelmeid a felszínre törnek

Ha kicsit megállunk és nem söpörjük többé minden problémánkat a szőnyeg alá, hanem szembenézünk velük akkor azzal sok szinten megkönnyítjük a saját életünket, de elsőre sokkolóan hathatnak ránk a saját érzelmeink. Ha elég biztonságban érzed magad ahhoz, hogy merj érezni, akkor sok esetben a régi sebek is felszakadnak, amik azért hegedtek be, hogy megvédd magad.

olvass tovább

Ne ítélkezz! Erős nő vagyok, nincs kifogás

  • 2023. január 24.

A férfi-nő viszonyok mára kétségtelenül eltorzultak, melynek következtében, a gyengébbik (?) nem, túlnyomó része mára erős, önálló, határozott nő, akit időnként sok támadás és sztereotípia ér függetlensége miatt. Összegyűjtöttük a legjellemzőbb előítéleteket a mai kor nőjével szemben.

olvass tovább