STYLELIFE / Egészség


Mit tehetünk? - Átfogó kép az egészségünkről 45 év felett

A csomag vizsgálatai információval szolgálnak a csontok állapotáról, a szív- és érrendszeri rizikófaktorokról, jelzik a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat, hormonális eltéréseket vizsgálnak, valamint a vérszegénység és demencia kialakulása szempontjából fontos vitaminok szintjét is jelzik. Továbbá a vizsgálat eredményei, az esetlegesen meglévő cukorbetegség, reumás megbetegedések, valamint a pajzsmirigy betegségeinek diagnózisának felállításában is fontos szerepet kaphatnak.

olvass tovább

A fenyőolaj 8 jótékony hatása

A fás olajok kivonásával nyert fenyőolaj, erős gyógyászati segédeszköz. A tea és az eukaliptuszolajhoz hasonlóan a fenyő kivonatai erős antiszeptikus szerek. Antimikrobiális, antibakteriális, fájdalomcsillapító, vizelethajtó és gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, mintha csak egy csésze kávét készítene, csak ez sokkal egészségesebb.

olvass tovább

Tőzegáfonya, a nők csodaorvossága

  • 2022. október 22.

Ez az apró bogyós növény igazi csodaszer, gyógyhatását az orvostudomány már évezredek óta felhasználja. Az alternatív gyógymódok ma reneszánszukat élik, ezért a tőzegáfonya számtalan egészségügyi előnyét is egyre szélesebb körben támasztják alá a kutatások. Rokona a fekete áfonyának, és sokan keverik a vörös áfonyával, az angol nyelvben még az elnevezés is azonos, mindkettőt cranberry-nek hívják.

olvass tovább

A hosszú élet titka: kevesebb kávé és mérsékelt mennyiségű alkohol

  • 2022. október 18.

Az emberek évszázadok óta keresik a hosszú élet titkát. Egy mágikus étel vagy elixír megtalálását, amely megold majd mindent. De úgy tűnik, hogy a hosszabb élet titka könnyebben elérhető, mint azt valaha is gondoltuk volna. Egy új kutatás szerint a kevesebb kávé és a mérsékelt alkohol fogyasztása segíthet a hosszabb élet kialakításában.

olvass tovább

Hogyan tudsz segíteni magadon, ha mentálisan kimerültél?

  • 2022. október 13.

A mentális kimerültség gyakran egy negatív érzelmi behatást követő állapot. Ilyenkor sokkal kevésbé vagyunk önmagunk. Egyre kevésbé vágyunk arra, hogy bármit is csináljunk, csökken a motiváció. Tartósan azonban semmiképpen sem jó ebben az állapotban ragadni. De hogyan is tudsz magadon segíteni?

olvass tovább

Mit tudsz a bélflórádról?

  • 2022. október 12.

Bár jobb esetben rendszeresen részt veszünk az éves szűrővizsgálatokon, azonban érdemes lehet tudni, hogy a bél mikroflórát alkotó mikroorganizmusok összetételét és azok működését is lényeges vizsgáltatni és elemeztetni az egészség szempontjából.

olvass tovább

10 tipp, hogyan tedd a testmozgást rutinná

Te is olyan vagy, aki elkezd edzeni, majd kihagy pár hónapot, utána ismét visszatér, majd megint kihagy egy-két hónapot? Én pont így vagyok a vegán diétákkal. Viszont a jobb egészségi állapot eléréséhez éppolyan elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, mint az egészséges táplálkozás, a kielégítő alvás és a fogmosás. És itt a hangsúly a rendszerességen van. Szóval hogyan alakítsd a se veled, se nélküled kapcsolatod a testmozgással egy elkötelezett, komoly kapcsolattá? Kövesd ezt a tíz tippet!

olvass tovább

Ideje feltölteni C- és D-vitamin készleteinket

  • 2022. október 04.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nyilvános adatai alapján a hazai gyógyszertárakban leggyakrabban vásárolt vitamin a D3- és a C-vitamin készítmények. Sokan csak ezt a két vitaminkészítményt szedik az immunrendszer erősítése érdekében.

olvass tovább