STYLELIFE


Előzd meg a tavaszi fáradtságot természetesen

  • 2024. március 01.

Kialvatlanság, súlygyarapodás, lehangoltság, ingerlékenység… a tavaszi fáradtság tipikus tünetei, amelyek megkeserítik az első napsütéses napokat. Megelőzéséhez elég pár természetes trükköt bevetni, hogy hozzásegítsük szervezetünket a mihamarabbi regenerálódáshoz.

olvass tovább

A lelki békénket érintő lezáró, tanító, új alapokra helyező, határokat és szabályokat alakító tendencia a tetőfokához ér.

Izgalom, izgalom hátán. A mai nap során lesz fokra pontos a Nap, a Merkúr és a Szaturnusz együttállása a Halak jegyében. A Vízöntőben haladó Vénusz kvadrátja még aktív a Jupiterrel és, hogy érezzük a törődést, az Uránusszal is rálép ugyanerre a fényszögre. Emellett az érzelmi világunk is billeghet, ugyanis a Hold együttállásban lesz a Leszálló Holdcsomóponttal.

olvass tovább

Túl az ékszereken: a sokoldalú gyémánt

  • 2024. február 28.

A gyémánt egy roppant érdekes ásvány. Egyfelől az egyik legfontosabb és legértékesebb drágakő, másfelől egy sokoldalúan alkalmazott ipari alapanyag. Cikkünkben kicsit utánajárunk, hogy az ékszereken kívül hol találkozhatunk még ezzel a különleges kővel!

olvass tovább

Fogságban nem lehet szaporodni – A termékenységi zavarok lélektani mélységei

Sokan fordulnak hozzám olyanok, akik már hosszú évek óta szeretnének szülővé válni, de a baba nem érkezik meg az életükbe. Akár van fizikai akadály, akár nincs, felfedeztem újra és újra visszatérő érzelmi mintázatokat, amelyek a nehezített gyermekvállalás mögött állhatnak. Ez egy megpróbáltatásokkal teli, rögös út, és a próbálkozások és a megoldáskeresés mellett nagyon is érdemes felfedezni a lelki-érzelmi mélységeket is, hogy a belső akadályok el tudjanak gördülni.

olvass tovább

5+1 ok, amiért hasznos a koffein!

  • 2024. február 27.

Fogyaszthatjuk energiaitalban, kávéban, teában vagy épp az egyre népszerűbb energy coffee formájában, sokunknak nem indulhat be a nap koffein nélkül. Évezredek óta ismeretes, hogy ébren tartó hatása van, de kevesen tudják, hogy nem csak ebben segíthetnek a koffeintartalmú italok. Lássuk, milyen ismert, és kevésbé köztudott pozitív hatásokat tulajdonít a koffeinnek a tudomány!

olvass tovább

Mire van szüksége télen a szervezetünknek? Beszéljünk a D-vitaminról!

Amint megérkezik a hidegebb idő, kevesebbet süt a nap, és úgy összességében kevesebb időt töltünk a szabadban, a D-vitamin készleteink elkezdenek megcsappanni. Ezzel már egyre többen tisztában vannak, és egyre tudatosabban kezdenek el októbertől vagy novembertől rendszeresen D-vitamint fogyasztani. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy erre a tél folyamán végig szüksége van a szervezetünknek. Most összefoglaljuk, hogy miért!

olvass tovább

Tévhitek a növényi alapú táplálkozásról

  • 2024. február 26.

Hiánybetegségeket okozhat a vegán vagy a vegetáriánus étkezés, és nehezen lehet bevinni a szükséges tápanyagokat? Vagy azzal, hogy lemondunk az állati eredetű élelmiszerekről vagy legalább csökkentjük a mennyiségét, már eleget tettünk a fenntarthatóságért? Bár a húsmentes étkezésnek egészségügyi és környezetvédelmi előnyei is vannak, egyáltalán nem mindegy, miként választjuk meg az ételeinket.

olvass tovább