STYLELIFE


Elérkezett a tavaszi nap-éj egyenlőség napja, késő este a Nap átlép a Kos jegyébe

  • 2023. március 20.

Azt hiszem, most kezdhetek olyasmikről írni Nektek, hogy indulhatunk, mehetünk! Az aktivitásunkért nagyban felelős Merkúr már a Kosban jár, így cselekedeteinkben is megjelenik végre az lendület, van mozgásterünk, tehetünk az ambícióinkért, önmagunk képviseletéért. Az, hogy a fő jelölő is átlép a Kos tüzes közegébe még egy plusz rakétát robbant be a háttérben, eldördül a startpisztoly. Jó régóta vártuk ezt, hogy az energetikai közeg is lehetővé tegye végre azt, hogy csinálhassuk, mehessünk, elindulhassunk, elindíthassunk. És igen, itt az ideje annak is, hogy Újat kezdjünk. Olyat, amit az elmúlt időszakban már fontolgattunk, érlelgettünk magunkban...

olvass tovább

Hozd magad lendületbe - A tavaszi fáradtság leküzdése

Ugyan van, ahol a napokban még kerek pelyhekben esett a hó, azért éled a természet, olykor a virágzó fák illata kúszik a levegőben. Itt a tavaszi fáradtság is. Ha nem lenne elég a karantén fásultság is önmagában. Egy éve alattomosan megbújó feszültség van a mindennapjainkban. Az érzés, ami hullámokban elveszi az éltető energiát.

olvass tovább

Természetes megoldások megfázás ellen

  • 2023. március 18.

Immunrendszerünk védelme kiemelkedően fontos feladat lenne, azonban tavasszal könnyedén megfázhatunk annak ellenére is, hogy próbálunk mindent megtenni ez ellen. Senki sem szeret folyton gyógyszereket bekapkodni, és jó tudni, hogy vannak egyéb alternatív módszerek is, melyek segíthetnek a gyógyulásban.

olvass tovább

5 önromboló napi szokás

Emberek vagyunk, és ez azt is jelenti, hogy elkövetünk hibákat. Bár sok időt és erőfeszítést igényel, hogy felépítsük önmagunkat, hajlamosak vagyunk arra, hogy mindezt egy perc alatt le is romboljuk. Vannak bizonyos szokások, bizonyos attitűdök és bizonyos gondolatok, amelyek nem járulnak hozzá a jólétünkhöz. Sőt, inkább elgyengítenek, komoly károkat okozunk velük a saját önbecsülésünkben, önszeretetünkben.

olvass tovább

Kezdenek szellőzni az energiák, de a mai nap során még a női oldalunk teret adhat egy kis frusztrációnak

Ahogyan a tegnapi írásomban említettem, a Neptunuszt már lehagyta a Nap és a Merkúr is az éjszaka folyamán, így annak lassító és bágyasztó, akár áldozatiságunkat erősítő hatása fokozatosan enyhül. A trio kvadrátja még pontos, mégis, a háttérben már elindul ennek a mocsaras szemellenzőnek a tisztogatása. Mindkét mindennapi, individuális életünkért felelős bolygó a Kos elindulásra ösztönző hatásából is részesül már a Halak mocsara mellett, így érezhetően kezdik beindítani a motorokat...

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2023. március 17.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Isteni epres amerikai palacsinta reggelire

  • 2023. március 15.

Ha nem hagyományos receptekben gondolkozunk, akkor érdemes kipróbálni az amerikai típusú palacsinta receptjét. Elhoztunk most nektek egy igazán laktató napindító reggelit, melyet az eper csak külön szintre emel. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

olvass tovább