Kulcsszó keresés /


Négy jó tanács a téli fittségért

  • 2021. december 19.

A hideg idő beköszöntével érdemes fokozott figyelmet fordítanod az egészségedre és a fittségedre, hiszen az őszi-téli hónapokban könnyebben veszítünk az energiánkból. Lássuk, mit tehetsz azért, hogy ilyenkor is a toppon maradj!

olvass tovább

Kezdődik a síszezon, készüljünk fel rá fizikilag időben!

  • 2021. december 10.

Fontos, hogy jó kondícióban legyünk, mert így jókedvűen és könnyedén tölthetjük a síelésre szánt időt. Azokat az izmokat és ízületeket kell leginkább erősítenünk, amelyeket síelés során használunk. A szárazedzés jelentősége az erőnléti felkészítés és az állóképesség növelése.

olvass tovább

Víz - Az egészség alapja

  • 2021. november 30.

Az emberi szervezet egyik legfontosabb alkotóeleme a víz. A csecsemő szervezete nyolcvan százalékban, a felnőtteké hatvan százalékban, az idős szervezet, pedig ehhez képest már csak ötven százalékban tartalmaz vizet. Testünk megfelelő működésének, fejlődésének, egészségmegőrzésének alapvető feltétele a folyadékháztartás egyensúlya.

olvass tovább

Diétás mítoszok nyomában – Tényleg tilos az esti nasi?

  • 2021. november 15.

Még azok is, akik sosem próbáltak ki semmilyen diétát, mert vagy elégedettek magukkal, vagy nem elég kitartók ahhoz, hogy egy-egy étrendet kövessenek, tisztában vannak azzal, hogy a késő esti, vagy esetleg éjszakai nassolás abszolút tiltólistán van. De vajon tényleg tilos este rágcsálni valókhoz nyúlnunk, vagy ez csak egy szokásos legenda? Ennek próbáltunk utánajárni!

olvass tovább

6 tévhit az étkezéssel kapcsolatban - Így lehetsz egészséges

  • 2021. november 08.

Ugye te is hallottál már arról, hogy a sok gyümölcs bevitel egészségtelen, vagy arról, hogy a tojássárgája koleszterint okoz? Számos tévhit kering a világhálón és köztudatban, ami sokakat félrevezet. Manapság igen nehéz eldönteni, mi a helyes és helytelen, ha egészségesen szeretnénk étkezni. Lássuk hát, milyen állításoknak nem szabad bedőlni!

olvass tovább

Miért szükséges télen D-vitamint szedni?

  • 2021. november 01.

A D-vitamin elnevezés több, zsírban oldódó vitamint foglal magába, legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, és a csontok ásványosítása. Az őszi és téli időszakban sokkal nehezebben juthatunk hozzá természetesen ehhez a vitaminhoz, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségben vigyük be a szervezetünkbe.

olvass tovább

Egészséges ételek, amelyeket nyugodtan beépíthetsz az étrendedbe

Ahhoz, hogy elérd álmaid alakját, fontos, hogy egészséges ételekre cseréld a korábbi magas zsír- és kalóriatartalmú ennivalóidat. Emellett rengeteget számít, hogy odafigyelj az adagokra, és elegendő gyümölcsöt, joghurtot, zöldséget fogyassz, ráadásul a megfelelő folyadékfogyasztásról és a rendszeres testmozgásról sem szabad megfeledkezni. Most viszont eláruljuk, hogy mit fogyaszthatsz, ami finom is és egészséges is!

olvass tovább

Egészség mindenek előtt - Apró lépések a legfontosabb dologért

  • 2021. október 11.

Azt eldönteni, hogy egészségesek szeretnénk lenni, kifejezetten egyszerű, azonban ennek érdekében megtenni a lépéseket, köel sem ennyire gyors és könnyű. Van olyan, aki jobban boldogul azzal, ha sok kis apró szokást épít be a napjaiba. Ha te is közéjük tartozol, akkor adunk neked néhány tippet ahhoz, hogy egy lépéssel egészségesebben éld a napjaidat.

olvass tovább