Kulcsszó keresés /


Az egészség nyomában – Hogyan működik a táplálékintolerancia vizsgálat?

  • 2023. március 05.

Mind tudjuk, hogy az egészség az egyik legértékesebb dolog az életünkben, így érdemes tenni érte. Ez nem csupán arról szól, hogy megpróbálunk egészségesen étkezni, illetve rendszeresen sportolni vagy mozogni, hanem arról is, hogy rendszeresen járunk szűrővizsgálatokra, illetve kivizsgálásokra. Ezúttal azt szeretnénk bemutatni, hogy miért érdemes elvégeztetni a táplálékintolerancia vizsgálatot.

olvass tovább

Mit kell tudni a táplálékintoleranciáról?

  • 2023. március 04.

Azt egyre gyakrabban lehet tapasztalni a világban, hogy egyre többen és többen küzdenek ételintoleranciával, hiszen számos közeli ismerősünk lehet, aki például nem fogyaszt tejtermékeket, gluténmentesen vagy cukormentesen, esetleg mindenmentesen táplálkozik. De milyen esetben kell arra gyanakodnunk, hogy valamilyen ételintoleranciánk van?

olvass tovább

Az egészség nyomában – Hogyan működik a mikrobiom vizsgálat?

  • 2023. március 03.

Mind tudjuk, hogy az egészség az egyik legértékesebb dolog az életünkben, így érdemes tenni érte. Ez nem csupán arról szól, hogy megpróbálunk egészségesen étkezni, illetve rendszeresen sportolni vagy mozogni, hanem arról is, hogy rendszeresen járunk szűrővizsgálatokra, illetve kivizsgálásokra. Ezúttal azt szeretnénk megmutatni, hogy miért érdemes elvégeztetni a mikrobiom vizsgálatot.

olvass tovább

Víz, az egészséges élet kulcsa

  • 2023. február 20.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az egészséges élet alapköve, hogy minél több folyadékot, lehetőség szerint vizet, zöld- és gyógyteát juttassunk a szervezetünkbe. Most ahhoz adunk tippeket, hogy hogyan építheted be a rendszeres vízfogyasztást a mindennapjaidba.

olvass tovább

Miért fontos a mikrobiom vizsgálat?

  • 2023. február 18.

A nem megfelelő táplálkozás a bél mikrobiom összetételének, egészséges egyensúlyának megváltozásához vezethet, amely idővel, egyéb tényezőkkel együtt fokozza a bélfal áteresztőképességét, így részlegesen lebontott táplálékmolekulák juthatnak a keringésbe. Milyen problémákhoz vezethez mindez? Milyen hatással van ez az immunrendszerre?

olvass tovább

Mire van szüksége télen a szervezetünknek? Beszéljünk a D-vitaminról!

Amint megérkezik a hidegebb idő, kevesebbet süt a nap, és úgy összességében kevesebb időt töltünk a szabadban, a D-vitamin készleteink elkezdenek megcsappanni. Ezzel már egyre többen tisztában vannak, és egyre tudatosabban kezdenek el októbertől vagy novembertől rendszeresen D-vitamint fogyasztani. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy erre a tél folyamán végig szüksége van a szervezetünknek. Most összefoglaljuk, hogy miért!

olvass tovább

Milyen vitaminokra van szükséged? Ezt kell tudnod, ha egészséges szeretnél lenni!

  • 2023. január 27.

Amennyiben az újévi fogadalmaink közé tartozott, hogy szeretnénk idén egészségesen, vagy legalább a korábbinál egészségesebben élni, akkor bizony a vitaminokról sem szabad megfeledkeznünk, ugyanis ezek elengedhetetlenek a szervezet számára. Nem csak az immunrendszert támogatják, de hozzájárulnak a növekedéshez, a sejtek regenerációjához, az anyagcsere megfelelő működéséhez, az energiatermelő folyamatokhoz, a vérképzéshez, az agyi folyamatokhoz és rengeteg más folyamathoz. Éppen ezért fontos tudnunk, hogy az egyes vitaminokból a megfelelő mennyiség áll rendelkezésre a szervezetben.

olvass tovább

A mozgás az egészség alapja – Hogyan válasszuk ki a megfelelő sportot?

  • 2023. január 17.

Azt mind tudjuk, hogy az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra, lehetőleg minden káros szokást elhagyjunk, és természetesen beépítsük a mindennapokba a rendszeres testmozgást. Különösen igaz ez az év első hónapjában, hiszen ilyenkor sokan kezdenek életmódváltásba. De vajon honnan tudhatjuk, hogy melyik az a sport, ami igazán jó nekünk?

olvass tovább

A sikeres életmódváltáshoz ismernünk kell a szervezetünket

Az életmódváltás rendszeresen megfordul az emberek fejében, azonban komoly elhatározás, illetve kitartás szükséges ahhoz, hogy ez meg is valósuljon. Természetesen az is mindig kérdéses, hogy mi a motiváció vagy a cél? Hiszen ez nem csupán a súlycsökkentés, hanem akár a súlynövelés vagy éppen az állóképesség fokozása, esetleg a fittebbé válás is lehet. Azonban a legfontosabb szempont az kellene, hogy legyen, hogy odafigyeljünk az egészségünkre!

olvass tovább

Az egészségmegőrzés és a prevenció népszerűsítésének elkötelezettje - Interjú Póda Tamással

  • 2023. január 11.

Póda Tamás 2017 óta irányítja a SYNLAB kereskedelmi és marketing területét. Az egészségmegőrzés és a prevenció népszerűsítésének elkötelezettje, focirajongóként pedig nem csak beszél róla, rendszeresen játszik is. Rajongva szereti családját és megvan benne az a kellő lazaság és kreativitás is, ami szerinte az egészégügyi pályához feltétlenül szükséges. Villámkérdéseinkre is a tőle megszokott precizitással válaszolt.

olvass tovább