Kulcsszó keresés /


Nem tudsz aludni? Ezek lehetnek a káros következményei!

  • 2022. november 29.

Az alvás fontos, hiszen ebből nyerjük az energiát, segít, hogy kiegyensúlyozottabbak maradjunk, hogy a testünk és az elménk is pihenni tudjon. Éppen ezért, ha nem alszunk jól, vagy éppen túlságosan hajtunk és stresszesek vagyunk, ezért túl kevés idő jut erre, sajnos nagyon sok káros következménnyel járhat. Most ezek közül gyűjtöttünk össze párat.

olvass tovább

November a férfi egészség hónapja - Milyen szűrésekre járjanak a férfiak?

A SYNLAB tapasztalatai szerint a férfiak ritkábban járnak prevenciós laborvizsgálatokra, mint a hölgyek, holott érdemes már fiatal férfi korban is figyelni egyes markerekre, legyen szó PSA-ról, HCG-ről, esetleg alacsony tesztoszteron szintről. Hogy mit jelentenek ezek és milyen férfi betegségeket előzhetünk meg ellenőrzésükkel, arról Szász Mátét, a SYNLAB biológusát kérdeztük.

olvass tovább

Miért szükséges télen D-vitamint szedni?

  • 2022. november 13.

A D-vitamin elnevezés több, zsírban oldódó vitamint foglal magába, legfontosabb feladata a kalciumháztartás szabályozása, és a csontok ásványosítása. Az őszi és téli időszakban sokkal nehezebben juthatunk hozzá természetesen ehhez a vitaminhoz, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségben vigyük be a szervezetünkbe.

olvass tovább

Tényleg hosszabbá tudjuk tenni az életünket, ha kellőképpen figyelünk?

Valószínűleg a legtöbb ember hosszú és tartalmas életre vágyik, és ha megkérdeznénk őket arról, hogy ezért hajlandóak-e tenni, akkor egyből igennel válaszolnának. De valóban megteszünk-e mindent annak érdekében, hogy sokáig éljünk? Egyáltalán mik ezek a lépések? Senki ne gondolja, hogy nagy dolgokról lenne szó, sőt, máris eláruljuk a legfontosabbakat!

olvass tovább

Mit tehetünk? - Átfogó kép az egészségünkről 45 év felett

A csomag vizsgálatai információval szolgálnak a csontok állapotáról, a szív- és érrendszeri rizikófaktorokról, jelzik a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat, hormonális eltéréseket vizsgálnak, valamint a vérszegénység és demencia kialakulása szempontjából fontos vitaminok szintjét is jelzik. Továbbá a vizsgálat eredményei, az esetlegesen meglévő cukorbetegség, reumás megbetegedések, valamint a pajzsmirigy betegségeinek diagnózisának felállításában is fontos szerepet kaphatnak.

olvass tovább

Mit tudsz a bélflórádról?

  • 2022. október 12.

Bár jobb esetben rendszeresen részt veszünk az éves szűrővizsgálatokon, azonban érdemes lehet tudni, hogy a bél mikroflórát alkotó mikroorganizmusok összetételét és azok működését is lényeges vizsgáltatni és elemeztetni az egészség szempontjából.

olvass tovább

Ideje feltölteni C- és D-vitamin készleteinket

  • 2022. október 04.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nyilvános adatai alapján a hazai gyógyszertárakban leggyakrabban vásárolt vitamin a D3- és a C-vitamin készítmények. Sokan csak ezt a két vitaminkészítményt szedik az immunrendszer erősítése érdekében.

olvass tovább