STYLELIFE


Mit tehetsz a szorongás ellen?

  • 2022. október 17.

Ha szorongástól szenved, akkor tudd, nem vagy egyedül. Szerencsére vannak mődszerek, melyek segítenek a szorongás csökkentésében. Íme néhány, mely hasznos lehet:

olvass tovább

Kis odafigyeléssel több tízezer forintot is spórolhatunk a rezsin

  • 2022. október 16.

Minél közelebb kerülünk az őszi-téli időszak egyre hűvösebb és sötétebb napjaihoz, annál nagyobb fejtörést okoz a háztartásoknak, hogy hogyan spóroljanak az energiával, és ezzel együtt hogyan csökkentsék rezsiköltségieket. A Lumenet prémium világítástechnikai webáruház szakértői összegyűjtötték azokat a mindennapi gyakorlatokat, termékeket és megoldásokat, amelyekkel spórolni lehet az áramköltségeken.

olvass tovább

Hogyan tudsz segíteni magadon, ha mentálisan kimerültél?

  • 2022. október 13.

A mentális kimerültség gyakran egy negatív érzelmi behatást követő állapot. Ilyenkor sokkal kevésbé vagyunk önmagunk. Egyre kevésbé vágyunk arra, hogy bármit is csináljunk, csökken a motiváció. Tartósan azonban semmiképpen sem jó ebben az állapotban ragadni. De hogyan is tudsz magadon segíteni?

olvass tovább

Mennyei őszi recept!: Csábító krémleves

Október közepe az ajtónkon kopogtat, így mondhatni , hogy az időjárás is egyre zordabb lesz! Az őszi délutánok hűvösebbé vállnak, ezáltal egy hosszú munkanap után talán jobban vágyunk a pihenésre, mint általában. Hazaérve azonban nem hiányozhat a finom vacsora sem, amit este tájt a legtöbben megkívánunk!

olvass tovább

Mit tudsz a bélflórádról?

  • 2022. október 12.

Bár jobb esetben rendszeresen részt veszünk az éves szűrővizsgálatokon, azonban érdemes lehet tudni, hogy a bél mikroflórát alkotó mikroorganizmusok összetételét és azok működését is lényeges vizsgáltatni és elemeztetni az egészség szempontjából.

olvass tovább

Hány részedet hasítottad le magadról?

Mindannyiunknak több énrésze van. Például van egy vállalkozó énrészem, egy segítő, egy tanár, egy megvalósító, egy megálmodó, egy barát, egy társ, egy gyermek.. és még sorolhatnám. Közülük mindig az dominál, akinek épp a legaktuálisabb az adott helyzetben (jobb esetben).

olvass tovább

Az egészségünk a legdrágább kincs, mégis rosszul szellőző, nedves lakásokban élünk

  • 2022. október 11.

Miközben tudjuk, hogy az egészség a legdrágább kincs, a felmérések szerint Magyarországon a lakosság 25 százaléka él nedves, rosszul szellőző otthonokban. Vagyis minden negyedik ember lakása nedves, rosszul szellőző, akár penészes. A nedves környezet 40 százalékkal növeli az asztma és a légzőszervi betegségek kialakulásának esélyét. A felnőtt lakosság 5 %-a szenved asztmás megbetegedésben.

olvass tovább

10 tipp, hogyan tedd a testmozgást rutinná

Te is olyan vagy, aki elkezd edzeni, majd kihagy pár hónapot, utána ismét visszatér, majd megint kihagy egy-két hónapot? Én pont így vagyok a vegán diétákkal. Viszont a jobb egészségi állapot eléréséhez éppolyan elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, mint az egészséges táplálkozás, a kielégítő alvás és a fogmosás. És itt a hangsúly a rendszerességen van. Szóval hogyan alakítsd a se veled, se nélküled kapcsolatod a testmozgással egy elkötelezett, komoly kapcsolattá? Kövesd ezt a tíz tippet!

olvass tovább