STYLELIFE


Az egészség nyomában – Hogyan működik a mikrobiom vizsgálat?

  • 2023. március 03.

Mind tudjuk, hogy az egészség az egyik legértékesebb dolog az életünkben, így érdemes tenni érte. Ez nem csupán arról szól, hogy megpróbálunk egészségesen étkezni, illetve rendszeresen sportolni vagy mozogni, hanem arról is, hogy rendszeresen járunk szűrővizsgálatokra, illetve kivizsgálásokra. Ezúttal azt szeretnénk megmutatni, hogy miért érdemes elvégeztetni a mikrobiom vizsgálatot.

olvass tovább

6 buddhista gyakorlat, mely pozitív irányba befolyásolja életedet

Matthieu Ricard, a biokémikusból lett buddhista szerzetes szerint a boldogság olyasvalami, amit saját magunk fejleszthetünk ki, ha olyan szokásokat gyakorolunk be, amelyek elősegítik a belső béke állapotát. A buddhisták nem magyaráznak meg semmit, nem analizálnak, hanem azonnal a végeredményre mutatnak. Egyre többen nyitottabban gondolkodunk, sokat olvasunk, beszélgetünk, de a gyakorlatba kevés dolgot ültetünk át ezekből az új ismeretekből.

olvass tovább

A Vénusz-Jupiter összefonódását az érzelmeink tekintetében picit zavarosnak élhetjük ma meg

  • 2023. március 02.

Mozgalmas lesz a mai napunk! A tegnapi írásomban is említett együttállások közül a Merkúr-Szaturnusz páros is pontosan együttáll, ráadásul éjszaka az egyik bolygó jegyet is vált majd. A Vénusz-Jupiter összefonódását az érzelmeink tekintetében picit zavarosnak élhetjük ma meg. Ugyanakkor aktív egy segítő hatás is, ami a rehabilitációnkat segítheti kívül-belül.

olvass tovább

Ma fokra pontos a Jupiter és a Vénusz együttállása a Kos jegyében

  • 2023. március 01.

A kommunikációért, gondolatiságunkért és cselekedeteinkért felelős Merkúr vasárnap óta a lezárásokat és tanításokat hozó Szaturnusz vonzáskörzetében van, ma viszont nagy támogatásban részesül együttállásuk a saját jegyében haladó Holdtól. Ma fokra pontos a Jupiter és a Vénusz együttállása a Kos jegyében. A Nagy Gyógyító viszont karmikus, frusztrált viszonyba lépett a Marssal. Nézzük a részleteket.

olvass tovább

Így helyettesítsük a tejet és a tejtermékeket az étrendünkben – 4+1 tipp

  • 2023. február 28.

Napjainkban egyre többen döntenek amellett, hogy az étrendjükben mellőzik a tej és a tejtermékek fogyasztását, helyettük pedig a növényi alapú alternatívákat választják. Bármi is álljon egy ilyen döntés hátterében, mindenképp oda kell figyelni arra, hogy a növényi helyettesítő termékekből hiányzó fontos tápanyagokat más forrásból pótoljuk. Az alábbiakban ezekre mutatunk hasznos tippeket.

olvass tovább

Az ego fejlődésének útja a Tarot kártyán keresztül

Az identitásunk folyamatosan változik, hiszen teljesen máshogy vélekedünk dolgokról gyerekként és felnőttként is. Ahogyan egyre több tapasztalatot szerzünk, úgy változik a hozzáállásunk is a világunkhoz, a világunkban alkotott helyünk elképzeléseiről is. Ha elég tudatosak vagyunk, akkor ez a folyamat egy igazi növekedés lesz vagy elnyel minket a tapasztalatainkkal való önazonosulás illúziója.

olvass tovább

A régió támogatási programjai és az energiaválság is hozzájárul a hőszivattyúpiac növekedéséhez

  • 2023. február 25.

Az elmúlt években dinamikus növekedés volt megfigyelhető a hűtő-fűtő berendezések piacán, amelyet még tovább növelt az energiaválság 2022-es megjelenése. Románia az áfakulcs csökkentésének bevezetésével, a cseh államvezetés környezetvédelmi és megtakarítási programmal kívánja segíteni azokat, akik belevágnak az építkezésbe vagy korszerűsítésbe.

olvass tovább