KERESD A NŐT


Csak akkor tudod abbahagyni, amikor már szinte fáj - A túlevés mint étkezési zavar

Manapság nem kell sokáig kutakodnunk, hogy olyanra bukkanjunk, akinek van valami problémája az evéssel: túl kevés, túl sok, visszajön, utálja, imádja, csak az egészségeset hajlandó megenni stb. Ez nem olyan dolog, amiről szívesen beszélünk, de nem véletlenül sokszor ismételt mondat, hogy az első lépések a gyógyulás felé a felismerés és a probléma kimondása.

olvass tovább

A kislány, aki egykor voltam

Lehet nem is sejted, de mindig beléd kapaszkodom. Jól emlékszem, milyen sokat ábrándoztál arról, vajon büszke leszek-e majd rád? Én, az idősebb éned, aki már felnőtt. Emlékszem, mennyire féltél attól, hogy visszatekintve a múltra, nem tartanálak értékes, fontos kislánynak. Hát csak tudd: A lehető legbüszkébb vagyok rád. Mindenért.

olvass tovább

Egyedül is teljes lehet az életed

  • 2022. január 24.

Bár társas lények vagyunk, és alapvetően mind arra törekszünk, hogy megtaláljuk a társunkat, mégis meg kell tanulnunk elfogadni és szeretni magunkat, és abban az esetben is boldog, teljes életet élni, amikor egyedül vagyunk.

olvass tovább

Amikor az utolsó vonat is elmegy

Attól a naptól kezdve, hogy akkor hirtelen megint eltűntél, mint Zrínyi a ködben, egyik napról a másikra, nem törődve, hogy mit okozol ezzel, napokon, heteken át próbáltam rájönni az okára, vajon megint miért? Majd csoda történt.

olvass tovább

Levél a férfihez, aki elhitette velem, hogy fabatkát sem érek

Tudom, hogy olvasod. Ki kell azonban ábrándítsalak, téged soha nem akartalak megszólítani ezzel a levéllel, mert valójában önmagamnak írtam. Hogy végre, utoljára kilélegezzem a dühöt, a frusztrációt, a bűntudatot, és a gyűlöletet. És belélegezzem a közönyt. Érzelmi ridegtartásban éltem melletted, és bevallhatom, már a kezdet kezdetén éreztem a zsigereimben, valami nagyon nincs a helyén ebben a furcsa kapcsolatban.

olvass tovább

A megbocsátás önös érdek

Dr. Eva Edith Eger, aki holokauszt túlélő, írt egy nagyszerű könyvet, ami 2017-ben jelent meg a Döntés címmel, melyben a haláltábori élményeiről beszél. Személyesen olvastam a könyvet és ennek a bejegyzésnek címe utal arra, amit tanított nekem.

olvass tovább

Mihez kezdjünk, ha a barátok felszívódnak

Előfordul az életben, hogy az ember lányát elhagyják, ő szakít, vagy már kicsit régebb óta egyedül alakítja saját életét. Ilyenkor automatikusan megnő a barátnők, barátok jelentősége az életünkben, több időnk van egymásra, jobban is támaszkodunk a másikra. Mit tudunk azonban akkor tenni, ha a másik életébe belép a nagy ő, vagy ha esetleg más okokból egy időre teljesen kivonja magát a forgalomból?

olvass tovább

Hogyan találod meg a megfelelő párkapcsolatot?

Minden ember szeretné megtalálni azt a társat, akivel le szeretné élni az életét. Az ember társas lény és úgy lett megalkotva, hogy kapcsolatban, közösségben tud igazán boldog lenni. Mégis sokan tapasztalják ennek pont az ellenkezőjét. Temérdek társkereső oldal van, ahol kereshetjük a párunkat, sokszor mégis állandó csalódások tarkítják a megfelelő társ megtalálása felé vezető utat.

olvass tovább