KERESD A NŐT


Mi szükséges ahhoz, hogy egy család egészségesen működjön?

  • 2022. december 06.

Legtöbbször azok, akik nem megfelelő környezetben nőttek fel, szoktak ígéretet tenni maguknak arra vonatkozóan, hogy ők bizony egy egészséges családot akarnak megalkotni. Az erre való törekvés rendkívül fontos is mindannyiunk életében, különös tekintettel arra, hogy manapság rengeteg toxikus mintát hordozunk kapcsolatainkban. Vannak olyan alapvető, mégis sokak számára nem egyértelmű dolgok, melyek segítenek az egészséges családi idillt fenntartani.

olvass tovább

Mi akadályoz meg a boldogságban?

Érzed, hogy szükséged van valamire, de nem tudod megmondani pontosan, hogy egy új munkahely, egy másik párkapcsolat, esetleg több pénz lenne az, ami igazén boldoggá tenne. Nem is egy ilyen konkrét, kézzelfogható dologról van itt szó, egyszerűen csak arról, hogy szeretnéd, hogy az életedben minden egyensúlyba és harmóniába kerüljön. Talán nehéz ezt felismerni, és főleg beismerni, de pontosan te lehetsz az, aki éppen a boldogságod útjában áll!

olvass tovább

Neki megadom magam

  • 2022. december 06.

Volt egy olyan pillanat. Amikor odalépett hozzám és kivett a kezemből minden önvédelmi fegyvert. Az önvédelmi fegyvereim jól működtek az elmúlt években, kiválóan forgattam a bizalmatlanság, a félelem, a gyanakvás és a zárkózottság kardját. Szemlesütve, görbült gerinccel álltam ott, és önszántamból adtam oda, beszélnie sem kellett hozzám, sem suttogva, sem meggyőzően, nem kellett kicsavarnia a kezemből, nem kellett, hogy ledobjam a lábai elé.

olvass tovább

8 tény, amit a Szex és New York-ból tanultunk

A Szex és New York a 2000-es évek sikersorozata volt világszerte, amely négy egyedülálló, harmincas éveiben járó nő életét követi, ahogy próbálnak boldogulni Manhattan-ben. A sorozat Amerikában és a nyugati országokban nagyobb népszerűségnek örvendett a kezdetektől fogva, hiszen az amerikai álomhoz hozzátartozott az önmegvalósítás és a nagy Ő kergetése.

olvass tovább

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Bár az egyedülálló anyaként töltött évek alatt sok mindent megtanultam, megfogadtam, és bölcsebb lettem, ha döntésekről van szó, de vannak azok a helyzetek, amire az ember nem tud felkészülni. Az életünk során sok olyan szerep van, amiben kipróbáljuk magunkat: Nő, feleség, barát, társ, anya. Egyik szerep sem könnyű, de mindegyikben van valami csodálatos.

olvass tovább

Én nem akarom eladni magam

Túl nehéz és elérhetetlen. Ilyennek látjuk a világot sajnos sokszor, ezt nem tagadhatjuk le. „Mikor érem már el a csillagos eget is?” – kérdezzük magunktól. Pár hónap, pár év? Ugyan… Nincs időnk, mintha sose lett volna.

olvass tovább

Rosszul választottam

  • 2022. december 05.

Rosszul választottam. Nehéz ezt kimondani, de mégis igaz. Csak az igazságokkal az a baj, hogy nem szeretjük önmagunknak beismerni. Miért? Mert legtöbbször fáj. Fáj, hogy elszúrtuk.

olvass tovább

Ezeket a dolgokat nem mondják el az egyedülálló szülők, pedig nagyon is igazak

  • 2022. december 04.

Egyedülálló anyának vagy apának lenni az egyik legnehezebb feladat. Mégis sokszor a társadalom stigmatizálja ezeket az embereket. Holott sok esetben inkább kitüntetést érdemelnének azért, mert két ember helyett próbálnak helytállni. Vannak dolgok, amiket nem is mondanak el a helyzetükről talán pont azért, mert nehéz számukra és nem akarnak a megnemértettség peremére szorulni.

olvass tovább