KERESD A NŐT


A közöny a nő halálcsókja

Ha a nő szeret, akkor beszél hozzád. Akkor tombol, kiabál, hisztizik, sír, elpanaszol, kérdőre von, magyarázatot vár, és gondolkodás nélkül, az arcodba borítja a sérelemzuhatagot. Nem burkolózik némaságba, nem hagyja, hogy az értetlenség, csendes, kommunikációmentes, különálló, gyűlölet-szigetekre sodorja az egykori szép szerelmet.

olvass tovább

Milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek az introvertáltak?

  • 2022. november 23.

Az igazat megvallva az introvertáltság sokkal többről szól, mint a társasági összejövetelek elkerülése, a könyvek mögé bújás és az egyedüllét élvezete. Érzelmileg intelligensnek lenni, rendkívüli képzelőerővel rendelkezni, és szenvedélyesen fejlődni és tágítani a látókört...ez mind jellemzi az introvertáltakat.

olvass tovább

Ha ma életben maradok, holnapra szabad leszek

Egyik nap még lelkesen készült az olimpiára, egy másikon már abban az Auschwitzban találta magát, ahol egyetlen balra vagy jobbra intéssel dönthettek a sorsáról. 16 éves volt, mikor családjával együtt a haláltáborba deportálták és egy pillanat alatt foszlottak szerte az álmai. Az addig reményteljes jövőkép helyét átvette az állandó rettegés.

olvass tovább

Ha valaki valóban veled akar lenni, akkor nem lesznek kevert jelzések

  • 2022. november 23.

Az ismerkedés kezdeti szakaszában gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy elrugaszkodunk a realitás talajáról és azokat a jelzéseket sem vesszük észre, melyek megmutatnák a másik ember valódi szándékait. Ez valahol érthető, mégis ha egyet lehetne tanácsolni az az lenne, hogy próbáljuk megérteni azt a tényt, hogy ha valami működik, akkor nincs helye a kételynek.

olvass tovább

A meggyőzés művészete – avagy így érd el, amit akarsz!

  • 2022. november 23.

Az élet bármelyik területén előfordulhat, hogy az ember úgy érezi: nem veszik komolyan. Nem hallgatják meg, nem kíváncsiak a véleményére, ötleteire, vagy épp ellenkezőleg, minden gátlás nélkül eltulajdonítják, mintha ő ott sem lenne. Pedig mindenki megérdemli, hogy észrevegyék és tiszteljék. Ám, ha a karizma mégsem jön magától, ideje dolgozni érte!

olvass tovább

Mérgező emberré válás - ami veled is megtörténhet

  • 2022. november 22.

A mérgező emberek köztudottan nagyon negatívan befolyásolják a körülöttük élő emberek közérzetét. Arról kevés szó esik azonban, hogy bárkiből válhat mérgező ember, akár ha rosszul kezel egy lelki krízist, nem fogadja el az őt ért sérelmeket, tartósan negatív emberek társaságában van. A negatív emberek sok esetben észre sem veszik, hogy ők azok. Ha az alábbiakból több pont is igaz rád, lehetséges, hogy valamin változtatnod kellene.

olvass tovább

Túl régóta próbálunk görcsösen megfelelni

Korábban úgy hittem, hogy minden, ami kicsit is a komfortzónánkon kívül esik, és más ütemben mozog a megszokottól, az csakis romboló, értelmetlen, illetve fájdalmas lehet. Mert hát, valamilyen okból kifolyólag, ezt plántáljuk a következő generációba is, még, ha nem is tudatos módon.

olvass tovább