STYLELIFE / Gasztronómia


Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább

Frissítő recept: Karamellás kávé

Nagyon kis basic módon egy olyan receptet hoztam el Nektek, ami lendületet adhat reggelekhez mindannyiótok számára. Egy frissítő karamellás kávét készíthettek el az alább leírtak alapján, ami garantáltan ínycsiklandó lesz! A kávé imádóknak / rajongóknak abszolút kötelező ez a finomság.

olvass tovább

Mennyei habcsók recept! : Készítsd el te is!

  • 2021. december 28.

Ha karácsony akkor édesség! – Ez a legtöbbünk számára egyértelmű. Ám mi történik akkor, hogyha az embernek kevesebb ideje van sütni, mint azt szeretné? Az időhiány kiküszöbölésére jó alternatíva az egyszerű, de mégis mennyei habcsók elkészítése. A mutatós kis édesség, amellett, hogy könnyen elkészíthető, igazi finom falat lehet a vendégek számára, sőt még jól is mutat.

olvass tovább

színes karácsonyi kekszek tonkababbal

Menthetetlenül utolért a karácsonyi hangulat. Az első adventi gyertya meggyújtása pedig végképp ünnepi légkört teremtett itthon. Kaptam ajándékba múlthéten egy gyönyörű, mintás nyújtófát. Rögtön ki kellett próbálnom. A klasszikus vajas kekszeket egy kis tonkababbal dobtam fel, de legyetek bátrak, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, ánizs, bármit bele tehettek amit szerettek. A színeket mindig természetes ételfestékekkel varázsolom bele. Itt céklapor volt a segítésemre.

olvass tovább

A zabliszt jótékony hatásai + recept

  • 2021. november 27.

Ha reform receptekkel kísérletezünk, érdemes kipróbálni a zablisztet. Ízben és látványban a megszokotthoz hasonlót ígér, emellett fogyasztásának számos kedvező hatását is élvezhetjük.

olvass tovább

Ebéd ötlet: juhtúrós rakott zöldbab

  • 2021. november 19.

A rakott ételeket általában elkészíteni és megenni is nagyon szeretjük, az előbbinek az az oka, hogy kifejezetten egyszerűek, az utóbbinak pedig az, hogy általában nagyon finomak is. Ez a rakott zöldbab, aminek most elhoztuk a receptjét, egészen biztosan az, hiszen egy kis juhtúró teszi igazán különlegessé.

olvass tovább

Ha ősz, akkor csakis sütőtök

Az ősznek van egyfajta varázsa. A természet ilyenkor teljesen megváltozik. Barnába, és sárgába borul minden. Ilyenkor a legjobb bebújni az ágyba, egy forró teával a kezünkben, és elolvasni egy könyvet. Ami viszont ennél is jobb, az a sütőtök mindenféle formában való fogyasztása. Legyen szó levesről, süteményről, köretről, vagy csak simán megsütve, jöhet bármennyi mennyiségben.

olvass tovább

Egy csésze tea: A legfinomabb teák

Hamarosan itt a November és vele együtt egyre hűvösebb lesz. Ebben az időszakban néha csak arra vágyok, hogy otthon üljek bekuckózva, a pihe-puha takarómmal, a kedvenc sorozatommal vagy könyvemmel karöltve. Mindeközben egy bögre teát szürcsölgetnék, ami boldogsággal és melegséggel tölt el.

olvass tovább