Barackos Rozé Sangria
Baráti összejövetelt szerveztek és szeretnétek valami különlegességgel feldobni azt, de nincs ötletetek? Próbáljátok ki ezt a barackos sangriát, ami garantáltan feldobja a hangulatot.
olvass továbbBaráti összejövetelt szerveztek és szeretnétek valami különlegességgel feldobni azt, de nincs ötletetek? Próbáljátok ki ezt a barackos sangriát, ami garantáltan feldobja a hangulatot.
olvass továbbA tésztákról általában a nagyon finom, ám nem kifejezetten egészséges ételekre szoktunk asszociálni. Pedig nem kell lemondanunk a kivételes ízekről még abban az esetben sem, ha valami olyat szeretnénk fogyasztani, ami nem árt a szervezetünknek. Az alakor búzából előállított, fürjtojásos, tojás nélküli és teljes kiőrlésű tészták, melyek a Bükki Nemzeti Park védjegyét is megkapták, egészen biztosan kicsik és nagyok kedvencei lesznek!
olvass továbbHa szeretnénk olyan vacsorát készíteni, ami egészséges, nem terheli meg a szervezetünket a késői órákban, könnyedén, ráadásul többféle variációban elkészíthető, akkor van egy tökéletes tippünk: a humusz. Ehhez pedig nincs is szükségünk másra, csak csicseriborsóra, és fűszerekre, illetve maximum 10 percre. Jó étvágyat!
olvass továbbKávét a kajába? Micsoda gondolat! - gondolhatják sokan. Pedig vannak olyan ételek, amelyekből majdhogynem vétek lenne kihagyni ezt az összetevőt.
olvass továbbA mexikói ételekről valószínűleg a fűszeres, kissé csípős, intenzív ízvilág jut elsőre eszünkbe, és mi másra is lehetne a szükségünk a borongós, sokszor fagyos időben? Ez a recept egészen biztosan bearanyozza a napunkat, de legalábbis úgy érezhetjük majd, minta egy távoli országba utaztunk volna. Tökéletes vacsora ötlet őszi estékre!
olvass továbbAz ősznek van egy egyfajta varázsa. A természet ilyenkor teljesen megváltozik. Barnába, és sárgába borul minden. Ilyenkor a legjobb bebújni az ágyba, egy forró teával a kezünkben, és elolvasni egy könyvet. Ami viszont ennél is jobb, az a sütőtök mindenféle formában való fogyasztása. Legyen szó levesről, süteményről, köretről, vagy csak simán megsütve, jöhet bármennyi mennyiségben.
olvass továbbEgy pitét akkor is könnyedén összedobhatunk, ha váratlan vendég állít be hozzánk, vagy ha valamilyen egyszerű édességet szeretnénk készíteni a hétvégén, ráadásul kétségtelen, hogy a szezon legnépszerűbb desszertje. A karamell és a körte íze tökéletesen illik a hűvösebb őszi napokhoz, főként egy kis vaníliával ötvözve. A következő recept elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lennünk, a siker azonban egészen biztosan garantált, mindenkit le fog venni a lábáról ez a mennyei édesség.
olvass továbbSokan úgy gondolják, ha salátát esznek, azzal máris eleget tettek az egészséges táplálkozás irányába. Azonban sajnos ez nem igaz, ugyanis számos olyan salátát is fogyasztunk melynek egyes összetevői távol állnak az egészségestől. Lássuk melyek is ezek:
olvass továbbAz őszi szezon a konyhában a pitékről szól, hiszen kinek ne esne jól egy szelet forró pite egy bögre tea társaságában a zord időben? Most egy olyan receptet hoztunk el, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni, viszont garantáljuk, hogy az egész család imádni fogja.
olvass továbbKincs a belváros szívében az Urban Betyár Étterem! Finoman vegyített, magyarosan tálalt gasztronómia, modern, urbánus köntösben. Múzeumokat megszégyenítő tárlat, döbbenetesen megálmodott környezet és tematika, mely láttán ámulatba esik bárki.
olvass továbbKönnyen előfordulhat, hogy nincs időnk arra, hogy hosszú órákig álljunk a tűzhely mellett. Ilyenkor lehet hasznos egy gyorsan elkészíthető, nem túl sok alapanyagot igénylő recept, mint amilyen ez is.
olvass továbbA speciality kávézás elterjedésével nem csak egy merőben új ága jelent meg a kávézásnak, hanem egyfajta életérzést is kölcsönöz szerelmeseinek. Kétségtelen az a tény, ha még ezt megspékeljük egy remekbeszedett designnal, és hozzátesszük a Balaton csodálatos látványát, azzal már bekerülhetünk akár a Stylemagazinba is. Nem is véletlen adunk hírt róluk, mert ez az egyik olyan hely, amit látni, átélni, érezni kell.
olvass továbbEgy igazi boldogsághormon ez a sütemény, és ráadásul még egészséges is, emellett pedig könnyen elkészítheted. Kell ennél több?
olvass továbbMivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.
olvass továbbNincs energiád reggelit készíteni? Rohanós a napod és semmi lelkierőd főzni? Alig van otthon harapnivaló, vagy csak pihenő napot tartasz, és inkább veszel valami apróságot? Szerencsére vannak azok a finomságok, amelyek szinte egy pillanat alatt elkészülnek és még zsebbe sem kell nyúlnod hozzá. Lássunk hát pár ötletes receptet!
olvass továbbA tiramisu az egyik legkedveltebb olasz desszert, amiért nem csak a kávéimádók rajonganak. Azonban még ennek a tökéletes finomságnak az ízélményét is lehet fokozni, ha egy kis eperrel bolondítjuk meg. Nem lesz szükségük túl sok plusz hozzávalóra az eredeti recepthez képest, azonban egészen biztos, hogy így is nagyon kellemes meglepetést fogunk vele okozni annak, akinek elkészítjük!
olvass továbbA paleolit diéta lényege, hogy bizonyos ételeket száműzünk az életünkből. A paleolit korszakban nem volt állattenyésztés és mezőgazdaság, így kagylókat, halakat, tojásokat, sült húsokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség. Aztán a mezőgazdaság kialakulásával megjelentek a neolit ételek, úgy, mint különböző tejtermékek, babok, burgonya, és cukor. Ezek a „hamis” élelmiszerek.
olvass továbbRiport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!
olvass továbbNyár van, ilyenkor sokan szívesen fogyasztanak friss, hideg gyümölcsöket. Most szeretnénk megosztani veletek néhány elkészítési módot egy finom gyümölcssalátához!
olvass továbbMagyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.
olvass tovább