Vidéki gasztrokalandok - A Bori Mamiban jártunk

  • 2018. december 02.

Az elmúlt évek "gasztroforradalmának" köszönhetően egyre több hangulatos, különleges, vagy éppen hagyományos alapokon valami újdonságot alkotó éttermet találhatunk, nem csupán a fővárosban, hanem egyre több vidéki településen is. Sokak szerint ha éppen a Mátrában járunk, érdemes ellátogatni a Bori Mamiba, véleményünk szerint viszont érdemes ellátogatni az ország egyik legjobb éttermébe, és ha már ott vagyunk, a környéken is kirándulni egy kicsit.

olvass tovább

Recept rohanós hétköznapokra: ázsiai brokkolisaláta

  • 2018. november 20.

Előfordul, hogy inkább egy könnyed, gyorsan elkészíthető ételre vágyunk, amit hidegen is fogyasztható, így magunkkal vihetjük olyankor is, amikor rohanós napunk van. Aki úgy gondolja, hogy a saláták unalmasak, az nagyon is téved, és mindenképpen ki kell próbálnia ezt az ázsiai brokkolisalátát, hiszen különleges és isteni finom, viszont egy percig sem unalmas!

olvass tovább

Különleges ételek egyedülálló helyszínen – Manna Lounge & Étterem

  • 2018. november 16.

A Manna Lounge & Étterem már 12 éve Budapest egyik legexkluzívabb helyszínén, az Alagút tetején várja a gasztronómia szerelmeseit, azonban a régre nyúló hagyományokkal rendelkező étterem idén több szempontból is megújult. Ősz eleje óta a csapatukban üdvözölhetik Darusa Richárdot, akivel karöltve nem titkolt szándékuk, hogy a főváros egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszíne az a' la carte étkezés rajongóinak is kedvencévé váljon.

olvass tovább

Hogyan kóstoljunk whiskyt? Profi gyorstalpaló kezdőknek

  • 2018. november 07.

Mit tudhatunk meg a whiskyről a színe alapján? Mennyire dugjuk bele az orrunkat a pohárba? Jéggel vagy jég nélkül érdemes kérnünk a whiskyt? Dave Francis, az Edrington márka nemzetközi nagykövete igazán hasznos tanácsokat adott az idei Whisky Show résztevőinek, melyekkel még a kezdő fogyasztók is bármilyen eseményen megállhatják a helyüket. Az alábbi összefoglalóban az is kiderül, hogy a nők miért ügyesebbek a whisky kóstolásban, mint a férfiak.

olvass tovább

10 szuper reggeli ötlet a rosszul ébredőknek

  • 2018. november 07.

Semmi ötleted egy gyors reggeli készítéséhez, és még energiád sincs? Bal lábbal keltél és legszívesebben el sem kezdenéd a napodat? Van pár szuper hangulatos és gyors ötletünk arra, hogyan tedd a reggeled még mosolygósabbá, és energikusabbá. Garantáltan mindig új finomságot szeretnél majd kipróbálni az alábbi receptek közül!

olvass tovább

Avókádót reggelire!

  • 2018. november 04.

Imádjuk az avokádót! Hihetetlenül finom és tele van egészséges zsírokkal, vitamin- és rostanyag-tartalmáról nem is beszélve. Magas kalóriatartalma ellenére, feltűnően könnyű elkészíteni belőle bármilyen finomságot.

olvass tovább

Ebéd ötlet: tárkonyos főzelék, parmezános fasírttal

  • 2018. október 27.

Hétvégén remek választás lehet a főzelék készítése ebédre, mi most egy zöldborsós-bébirépás változatot hoztunk, amiben a tárkony jelenti az érdekességet. A feltét ebben az esetben egy fasírt, ami a parmezántól lesz igazán különleges, és harmonikus a főzelékkel.

olvass tovább