Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Epres-vaníliás muffin recept

Az évszak egyik legjobban várt és legnépszerűbb gyümölcséből sosem lehet elég, ezért mára egy epres-vaníliás muffin receptjét hoztuk el, ami után garantáltan mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját. Természetesen a recept más gyümölcsökkel is működik, de most vétek lenne az epret bármiből is kihagyni.

olvass tovább

Banános tiramisu recept

A banánt imádjuk, a tiramisut imádjuk, így előre elkönyvelhető, hogy ennek a két csodás dolognak a háziasításából valami még sokkal jobb fog születni. Így is, van, tehát ha egy kicsit szeretnénk felturbózni ezt az egyébként is népszerű és ínycsiklandó olasz desszertet, akkor adjunk hozzá egy kis banánt.

olvass tovább

Csokis-narancsos muffin recept

A muffin minden konyhatündér mentsvára, akihez váratlanul állítanak be vendégek, vagy valamiért az utolsó pillanatban kell előrukkolnia valamilyen finom desszerttel, ami remélhetőleg mindenki ízlését kielégíti. A csokis-narancsos muffin elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, mégsem átlagos vagy unalmas desszert.

olvass tovább

Dupla csokis cookie recept

A dupla csokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. Remek ötlet lehet, ha váratlan vendég érkezik, vagy valamilyen okból csak rövid időnk van desszertet készíteni. Csoki rajongóknak természetesen kötelező, a receptet pedig bátran variálhatjuk, és a csokipasztilla helyett használhatunk fehér csokit, vagy aszalt gyümölcsöket.

olvass tovább

Az avokádó jótékony hatásai

  • 2019. április 29.

Nagyon sokan az avokádót a világ egyik legfinomabb ételének gondolják. Mexikóból származik, és a spanyol hódítók hozták be először Dél-Amerikába, Peruba, majd Brazíliába. A babérfélék csoportjába tartozik, és több mint 400 fajtája ismert.

olvass tovább

Új versenytársat kaptak a fővárosi prémium éttermek: megnyitott a Felix Kitchen&Bar

  • 2019. április 25.

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.

olvass tovább

Mangós sajttorta recept

A mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.

olvass tovább