STYLELIFE / Gasztronómia


Magyarországra érkezik a világhírű koreai szerzetes séf

  • 2023. szeptember 15.

A koreai kulináris világ titkos kincse, Jeong Kwan szerzetesnő, a "Chef's Table" című Netflix sorozat filozófus-séfje a Koreai Kulturális Fesztivál meghívottjaként szeptemberben Magyarországra érkezik. Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00- 17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is. Az élő előadáshoz bárki csatlakozhat online, a Korea Kulturális Központ Facebook oldalán keresztül.

olvass tovább

Paradicsomos galette

Pikniket terveztek? Nem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod. Ohh és el ne felejtsük, hogy most érnek csak az igazán ízes, finom paradicsomok!

olvass tovább

Nutellás kísértés: Ízletes kalács recept

Egy mennyei recepttel készültem nektek, amit már sokszor elkészítettem otthon! A hideg, bekuckózós időszakban szerintem mindenki hajlamosabb több édességet majszolni és otthon ülni egy jó sorozat vagy film előtt, amihez elengedhetetlen kellék egy kis nassolnivaló. A következőkben egy olyan nutellás kalács receptjét hoztam el nektek, aminek elkészítése kicsit bonyolultabb, de abszolút megéri.

olvass tovább

5 tipp az egészségtudatos étkezéshez

  • 2023. július 24.

Szerencsére egyre többen érzik a fontosságát a mindennapokban az egészségtudatos étkezésnek és figyelnek oda arra, hogy mi kerül a tányérra. Az egészséges táplálkozást pedig már rövid távon is meghálálja a szervezet: sokkal jobb lehet a közérzet, erősödik az immunrendszer, így pedig a betegségekkel szemben is ellenállóbbak leszünk. Hogy ne vesszünk el a sok tanács és éppen aktuális divat diéták között, ha most fogunk bele egy egészségesebb életmód kialakításába, érdemes egy, a témában jártas szakember tanácsait követni.

olvass tovább

Áfonyás-fehércsokis cookie recept

  • 2023. június 29.

A áfonyás-fehércsokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. A receptet bátran variálhatjuk, és a fehércsoki helyett használhatunk csokit, vagy az áfonya helyett magvakat.

olvass tovább