STYLELIFE / Gasztronómia


Citrompite recept, amit ki kell próbálnod

Bár még azt is alig fogtuk fel, hogy beköszöntött a tavasz, a hőmérséklet egyre inkább arra utal, valóban megérkezett. Ezért úgy gondoltuk, hogy ezúttal egy frissítő, kifejezetten nyárias desszert receptjét hozzuk el, amivel egészen biztosan mindenkit le fogunk venni a lábáról!

olvass tovább

Mangós sajttorta recept

  • 2022. július 11.

A mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.

olvass tovább

Saláta összetevők, melyeket érdemes kerülni

  • 2022. július 07.

Sokan úgy gondolják, ha salátát esznek, azzal máris eleget tettek az egészséges táplálkozás irányába. Azonban sajnos ez nem igaz, ugyanis számos olyan salátát is fogyasztunk melynek egyes összetevői távol állnak az egészségestől. Lássuk melyek is ezek:

olvass tovább

A mozzarella 50 árnyalata

  • 2022. július 01.

A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.

olvass tovább

Paleo étrendek

A paleolit diéta lényege, hogy bizonyos ételeket száműzünk az életünkből. A paleolit korszakban nem volt állattenyésztés és mezőgazdaság, így kagylókat, halakat, tojásokat, sült húsokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség. Aztán a mezőgazdaság kialakulásával megjelentek a neolit ételek, úgy, mint különböző tejtermékek, babok, burgonya, és cukor. Ezek a „hamis” élelmiszerek.

olvass tovább

Nyári desszertek eperrel

  • 2022. június 07.

Végre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.

olvass tovább

Paradicsom consommé, tonhalgombóccal

Ennél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor is tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.

olvass tovább

Ezért válassz hazai epret!

  • 2022. május 23.

Manapság, amikor a szupermarketek polcai roskadoznak az import gyümölcsöktől, valójában szinte egész évben fogyaszthatunk epret. Viszont mindenki tudja, hogy a zölden leszüretelt, vegyszerekkel tartósított változat és a hazai frissen szedett és napérlelte szamóca között ég és föld a különbség. Miért érdemes a magyar epret választani?

olvass tovább