STYLELIFE / Gasztronómia


Körtés-karamellás pite édesszájúaknak

Egy pitét akkor is könnyedén összedobhatunk, ha váratlan vendég állít be hozzánk, vagy ha valamilyen egyszerű édességet szeretnénk készíteni a hétvégén, ráadásul kétségtelen, hogy a szezon legnépszerűbb desszertje. A karamell és a körte íze tökéletesen illik a hűvösebb őszi napokhoz, főként egy kis vaníliával ötvözve. A következő recept elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lennünk, a siker azonban egészen biztosan garantált, mindenkit le fog venni a lábáról ez a mennyei édesség.

olvass tovább

Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

Pár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!

olvass tovább

Az ősz kedvence - Szilvás pite (recept)

  • 2023. szeptember 25.

Az őszi szezon a konyhában a pitékről szól, hiszen kinek ne esne jól egy szelet forró pite egy bögre tea társaságában a hűvösebb időben? Most egy olyan receptet hoztunk el, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni, viszont garantáljuk, hogy az egész család imádni fogja.

olvass tovább

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish)

Megérkezett az ősz, most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Így született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!

olvass tovább

Magyarországra érkezik a világhírű koreai szerzetes séf

  • 2023. szeptember 15.

A koreai kulináris világ titkos kincse, Jeong Kwan szerzetesnő, a "Chef's Table" című Netflix sorozat filozófus-séfje a Koreai Kulturális Fesztivál meghívottjaként szeptemberben Magyarországra érkezik. Jeong Kwan szeptember 25-én 15:00- 17:30 között tart előadást a templomi konyha művészetéről, az egészségmegőrzésről és szót ejt a fenntarthatóság fontosságáról is. Az élő előadáshoz bárki csatlakozhat online, a Korea Kulturális Központ Facebook oldalán keresztül.

olvass tovább