Csak mértékkel! - Egészséges, ám kalóriadús ételek

Előszeretettel hangoztatjuk, hogy a legfontosabb a diéta szempontjából, hogy egészséges ételeket válasszunk, ám ezek között is találhatóak olyanok, amelyeket nem árt, ha csak mértékkel fogyasztunk. Fogyókúra idején elkerülhetetlen, hogy odafigyeljünk a kalóriákra és bizony néhány kifejezetten egészséges étel is veszélyeztetheti a fogyásunkat, ha korlátlanul falatozunk belőlük. Lássuk melyek a legmegtévesztőbb ennivalók, amelyekkel jobb, ha óvatosak vagyunk!

olvass tovább

Epres tiramisu recept

A tiramisu az egyik legkedveltebb olasz desszert, amiért nem csak a kávéimádók rajonganak. Azonban még ennek a tökéletes finomságnak az ízélményét is lehet fokozni, ha egy kis eperrel bolondítjuk meg. Nem lesz szükségük túl sok plusz hozzávalóra az eredeti recepthez képest, azonban egészen biztos, hogy így is nagyon kellemes meglepetést fogunk vele okozni annak, akinek elkészítjük!

olvass tovább

Paleo étrendek

A paleolit diéta lényege, hogy bizonyos ételeket száműzünk az életünkből. A paleolit korszakban nem volt állattenyésztés és mezőgazdaság, így kagylókat, halakat, tojásokat, sült húsokat, dióféléket, zöldségeket, gyökereket, gyümölcsöket, bogyókat és gombákat fogyasztott az emberiség. Aztán a mezőgazdaság kialakulásával megjelentek a neolit ételek, úgy, mint különböző tejtermékek, babok, burgonya, és cukor. Ezek a „hamis” élelmiszerek.

olvass tovább

Intimitás Gourmet - Vagyis Étel és szex!

Riport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2019. július 08.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább