KERESD A NŐT / Fesztelen mindennapok


Az önazonosság sokkal szexibb, mint gondolnád

  • 2022. január 27.

Sokszor látjuk azt, hogy nők már- már görcsösen próbálnak meg szexivé válni. Azonban az izzadtságszagú erőlködés ebben az esetben sem ér célt és be kell látni, hogy önmagában a szexiség mögött egészen mást dolgok állnak. Hogy mitől válik valaki vonzóvá az ellenkező nem számára az sokszor pont a személyiségéből adódik. Az önazonos viselkedés mindig tarol. De, hogy mi áll ennek a hátterében?

olvass tovább

Rózsaszín köd? Mégis inkább menekülj a kapcsolatból

  • 2022. január 27.

Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz, sőt, gyakorlatilag lehetetlen racionálisan látni egy kapcsolat elején, amikor még rózsaszín köd lep el mindent, pillangók repkednek a boldogságtól gyomrunkban, és legszívesebben színes cukorkával szórnánk tele az egész világot. Pedig már ilyenkor is vannak figyelmeztető jelek, amelyek arra utalnak, hogy ez a kapcsolat bizony kudarcba fog fulladni – mindössze nem vagyunk hajlandóak ezeket figyelembe venni!

olvass tovább

Ki mondta, hogy könnyű lesz?

Ha szembetaláljuk magunkat egy-egy megoldhatatlannak tűnő élethelyzettel, sokszor mentesítünk a cselekvés alól, a "Lehetetlen - Ez túl nehéz" mondatokkal. De mégis ki a fene mondott olyat, hogy bármi könnyű lesz ebben az életnek nevezett játékban?

olvass tovább

A befogadás és fogékonyság nem passzivitás

A legtöbb nő, aki felkeres, mint intimitás mentor, azzal érkezik, hogy szeretne Nő lenne, felfedezni vagy felébreszteni magában a nőiességét. Sok nő nagyon stresszes életet él, úgy érzi elakadt, megrekedt az életében, vagy kiégett, mert szinte mindent az elméjükből csinálnak, vagy fejből igyekeznek megoldani.

olvass tovább

Én is féltem mások előtt beszélni

Velünk született tulajdonság a félelem. Abba születünk bele, és úgy is nővünk fel, hogy a félelem automatikus és normális érzés; nem kell vele törődni, nem kell átgondolni, meggondolni, megkérdőjelezni, egyáltalán teljesen felesleges vele foglalkozni, hiszen nem rajtunk áll vagy bukik a mi-, és kiléte.

olvass tovább

Tényleg mindenki alkalmas a szülői szerepre?

Sokszor gondolják körülöttem, hogy valami bajom van a gyerekekkel, mert hát nincs és szerintük már elég idős lennék hozzá. Nos, régebben tényleg volt egy ilyen mintázat, amit sokáig vittek tovább az emberek. A lányokat hamar feleségül adták és elkezdtek egy ütemtervnek eleget tenni. Talán ideig-óráig ez jól is ment. Sok lemondással, főleg a szerelem lemondásával járt. Többször is rájövök, hogy minden kórnak megvannak a maga nehézségei, és egyik sem jobb a másiknál. Csak más áll a reflektorfényben.

olvass tovább

Egyedül is teljes lehet az életed

  • 2022. január 24.

Bár társas lények vagyunk, és alapvetően mind arra törekszünk, hogy megtaláljuk a társunkat, mégis meg kell tanulnunk elfogadni és szeretni magunkat, és abban az esetben is boldog, teljes életet élni, amikor egyedül vagyunk.

olvass tovább

Mihez kezdjünk, ha a barátok felszívódnak

Előfordul az életben, hogy az ember lányát elhagyják, ő szakít, vagy már kicsit régebb óta egyedül alakítja saját életét. Ilyenkor automatikusan megnő a barátnők, barátok jelentősége az életünkben, több időnk van egymásra, jobban is támaszkodunk a másikra. Mit tudunk azonban akkor tenni, ha a másik életébe belép a nagy ő, vagy ha esetleg más okokból egy időre teljesen kivonja magát a forgalomból?

olvass tovább