KERESD A NŐT / Fesztelen mindennapok


Eddig és nem tovább - amikor elérkezik az idő, hogy egy családtagot kizárj az életedből

  • 2022. január 10.

Nincs elég jó ok arra, hogy miért tartsd a kapcsolatot egy olyan családtagoddal, akinek jelenléte mérgezően hat rád. A mentális és fizikai jólétednek fontosabbnak kell lennie, mint a velük való toxikus kapcsolat. Ez nyilvánvalóan roppant nehéz, hiszen egyfelől a vér kötelez, azonban az élet túl rövid ahhoz, hogy engedd másoknak, hogy tönkretegyék, még akkor sem ha éppen egy családtagról van szó.

olvass tovább

10 aranyszabály, ha békében akartok válni gyerekkel

A válás az egyik legnehezebb helyzet, amellyel életében találkozhat az ember. Most úgy tűnhet, hogy te és házastársad már soha többé nem lesztek ugyanabban a szobában feszültség és ellenségeskedés nélkül. Ha közös gyermekeitek is vannak, mindent meg kell tennetek annak érdekében, hogy a haragon túl tudjatok lépni és megtaláljátok az utat az érzelmileg egészséges jövő és a barátságos válás irányába.

olvass tovább

Inkább a barátságot választom, mint elveszítselek

  • 2022. január 09.

Azt szokták mondani, hogy férfi és nő között nem létezik igazi barátság, hiszen a kapcsolat egyes szakaszaiban az egyik mindig többre fog vágyni, mint a másik. De vajon mit kell ilyenkor tenni? Őszintén bevallani az érzelmeinket, bízva abban, hogy a másik fél is hasonlóan érez? Vagy hallgatni, és megpróbálni túlélni a mindennapokat?

olvass tovább

Életleckék, melyektől csak erősödni fogunk

  • 2022. január 09.

Az életben rendkívül fontos a fejlődés, ami csekély eséllyel tudna működni, ha nem találkoznánk olykor kemény leckékkel. Vannak olyan élethelyzetek, melyek igenis arra ösztönöznek minket, hogy megvívjuk a csatáinkat és ezáltal sokkal erősebb személyiséggé tudjunk formálódni.

olvass tovább

Hogyan legyünk rendezettek az új évben is?

Az új év elején egy kicsit érdemes megállni és lelassulni egy pillanatra. Fontos összegeznünk azokat a dolgokat, amiket a magunk mögött hagyott év adott számunkra. A visszatekintés után azonban nincs más hátra, mint előre, hiszen mindannyian tudjuk, hogy egy – egy új év mennyi élményt és meglepetést tartogathat számunkra.

olvass tovább

Miért tudnak annyira megtörni az erős nők?

  • 2022. január 08.

Azt gondolnánk, hogy azok a nők, akiket erősnek, határozottak látunk sebezhetetlenek. Hiszen a legnagyobb fájdalom és a legtöbb probléma közepette is kitartónak és megrendíthetetlennek tűnnek. A titok nyitja pedig éppen ebben rejlik: annak tűnnek. A legnehezebb napokon is töretlenül mosolyog rád és felvidít, és egy pillanatig sem fordul meg a fejedben, hogy belül ő is gyötrődik.

olvass tovább

Nem ő a megfelelő ember számodra

  • 2022. január 07.

Amikor szerelembe esünk, hajlamosak vagyunk szemet hunyni a dolgok felett. Sokszor észre sem vesszük az arcunkba ordító intő jeleket. Olyan kapcsolatokban vagyunk benne, ahol nem feltétlenül azt kapjuk, amit megérdemlünk. Éppen ezért nem árt néha egyet hátralépni és a megfelelő távolságból megvizsgálni azt, hogy valóban a megfelelő ember van-e mellettünk.

olvass tovább