KERESD A NŐT / Fesztelen mindennapok


Belefáradtál az erőlködésbe? Ideje elengedned

  • 2023. szeptember 06.

Furcsa paradoxon, de igaz. Abban a pillanatban, hogy abbahagyjuk a valami után való sóvárgásunkat, valamilyen különös módon, hirtelen megérkezik az életünkbe. Sokszor évekig küzdünk, és azt gondoljuk, hogy ez a megfelelő megoldás, holott legtöbbször ezzel csak hátráltatjuk magunkat.

olvass tovább

Az esendőség nem szégyen, mégis ezt gondoljuk

  • 2023. szeptember 05.

Sokszor úgy érezzük, hogy mindazt, ami bennünk van, senki sem érti meg. Küzdünk és harcolunk önmagunk ellen, a belső démonjain ellen. Időközben pedig elfeledkezünk arról, hogy vannak dolgok, amiket éppen elég lenne csak elfogadni és a megfelelő helyre tenni magunkban. Amikor ezt felismertem, rájöttem segíthetek önmagamon, ha eszerint élem az életem. Ezeket a dolgokat fogadtam tehát el magammal kapcsolatban:

olvass tovább

Néha te állsz a saját magad útjába

  • 2023. szeptember 04.

Néha te vagy az oka annak, hogy nem tartasz még ott, ahol lenni szeretnél az életben. Meg kell bizonyosodnod arról, hogy tényleg fogadnál-e magadra és adsz is esélyt arra, hogy elérd az álmaidat, vagy azt, amit igazán szeretnél. Néhány dolog megmutatja azt, hogy hol lehet a hiba, ha egy kicsit jobban odafigyelsz.

olvass tovább

A pornó hatása, a szexuális zavarok kialakulása

A mai napig vita tárgyát képezi az orvosok és a mentálhigiénés szakemberek között, hogy vajon van-e és ha igen, milyen hatással, a rendszeres, internetes pornófogyasztás az egyén pszichés állapotára és szexuális életére. Több szakirodalom, kutatás, és az ügyfeleim beszámolói is azt erősítették meg, hogy igenis, súlyos problémákat tud okozni! El sem tudjuk képzelni, valójában, hányan küzdenek az internetes pornó általi pszichés és szexuális zavarokkal. Tabu téma, amiről szégyenteljes beszélni.

olvass tovább

Magadról is képes vagy szeretettel és tisztelettel beszélni?

  • 2023. szeptember 03.

Mindenhol azt hangsúlyozzák, hogy milyen fontos, hogy elfogadd magad, elégedett legyél mindazzal, ami megadatott és amit elértél az életben, azonban ilyenkor joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy miből is érezheted mindezt? Vajon miben mutatkozik meg, ha valóban szereted magadat és igazán magabiztos vagy? Tényleg képes vagy arra, hogy magadról is szeretettel és tisztelettel beszélj?

olvass tovább

'Te olyan intelligens vagy!' De kit nevezünk valóban intelligensnek?

  • 2023. szeptember 02.

Manapság már szinte tényleg bárkit képesek vagyunk az intelligens jelzővel illetni, és ugyanilyen gyorsasággal vagyunk hajlandóak megvonni ezt a dicséretet. Pedig ez nem egy olyan dolog, ami jön és megy, vagy amelynek szubjektív ismérvei lennének. Mindössze néhány jelentéktelennek tűnő, ám annál fontosabb jelre kell figyelnünk, hogy meg tudjuk állapítani valakiről, hogy mennyire intelligens.

olvass tovább

Hiába a rózsaszín köd, menekülj a kapcsolatból

  • 2023. szeptember 02.

Tökéletesen tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz, sőt, gyakorlatilag lehetetlen racionálisan látni egy kapcsolat elején, amikor még rózsaszín köd lep el mindent, pillangók repkednek a boldogságtól gyomrunkban, és legszívesebben színes cukorkával szórnánk tele az egész világot. Pedig már ilyenkor is vannak figyelmeztető jelek, amelyek arra utalnak, hogy ez a kapcsolat bizony kudarcba fog fulladni – mindössze nem vagyunk hajlandóak ezeket figyelembe venni!

olvass tovább