KERESD A NŐT / Fesztelen mindennapok


Tanulható vagy ösztönös a szexualitás?

A legtöbben kikérik maguknak, hogy a szexualitást tanulni kéne. De vajon mennyire éled meg az ösztöneid? Mit értesz ösztönösség alatt, ha a szexről van szó? Sokféle városi legenda szól arról a szexről, ahol szavak nélkül, egyszerűen csak csináljuk, amit érzünk, és ez a jó.

olvass tovább

Adj hálát minden egyes nap a boldog emlékekért

  • 2023. április 30.

Ideális esetben már gyermekkorunkban megtanítják a szüleink, hogy ha kapunk valamit, akkor azt meg kell köszönnünk. Ezt sajnos hajlamosak vagyunk elfelejteni, ha olyan dolgokról van szó, amik esetleg magától értetődőnek tűnnek. Azonban nem árt észben tartani, hogy sokszor ezeket a dolgokat is elveszíthetjük, így amíg lehetőségünk van élni velük, addig kell hálásnak lennünk az életnek.

olvass tovább

Felnőttkori viszonyaink formálója: a mérgező apakép

  • 2023. április 30.

Azt már régóta tudjuk, hogy a szülői minta nagyban befolyásolja a felnőttkori személyiség kialakulását, valamint azt is, hogy mennyiben tudunk határokat húzni másokkal szemben. Egy mérgezői apakép azonban sokkal nagyon hatást gyakorol egy lány életében, mint gondolnánk.

olvass tovább

Ha veled akar lenni tenni fog érte

Hidd el, ha veled akar majd lenni, tenni fog érte, hogy megtörténjen. Tudom, hogy nehéz, és hihetetlen ezt elfogadni, és felfogni. Pont azért, mert Ő nem fog cukorral bevont hazugságokat mondani neked, hanem csakis az igazságot. Tudom, hogy nehéz lesz szembeszállni a durva igazsággal, hogy valakinek sikerült felforgatnia a szívedet, és begyógyítani az érzelmi sebeidet, de ő ezt akarja. Mert téged akar.

olvass tovább

Ha túlérzékeny a lelked

Nehéz kiigazodni a hiperérzékeny embereken. Olyan, mintha papírmaséból lenne a lelkük, és ez egyrészt ajándék, mert sokkal befogadóbbá teszi őket és sokkal mélyebben képesek megélni a pozitív érzelmeket, de sajnos az is igaz, hogy sokkal többet szenvednek, mint egy kevésbe érzelmes társuk.

olvass tovább

Sokszor a figyelem és a hallgatás célravezetőbb, mintha megszólaltunk volna

  • 2023. április 29.

Az igazság az, hogy vannak idők, amikor jobb, ha csendben maradunk, hogy elkerüljük a felesleges konfliktusokat. Vannak olyan helyzetek, amikor jobb hallgatni. Sokszor a beszélgetéstől való tartózkodás lehetővé teszi, hogy jobban megértsük azokat, akik beszélnek. Ez azért van, mert megfigyelhetjük gesztusaikat és azt, hogyan fejezik ki magukat. Gyakran előnyös a csendes tartózkodás, és különösen ezekben a helyzetben a legjobb, ha a nyelvedet féken tartod.

olvass tovább

Fiatalkori traumáink hatására az önbizalmunk szenved csorbát

  • 2023. április 28.

Ugyanis legtöbben valamilyen gyermekkori vagy fiatalkori trauma hozadékaként sajnos nem rendelkezünk egészséges, sőt, akár csak kicsit is kielégítő önértékeléssel. Ezen azonban tudunk dolgozni, ami cseppet sem egyszerű, sőt, kifejezetten időigényes feladat, azonban a megnövekedett önbizalmunk és magabiztosságunk a társas kapcsolataink minőségén is javítani fog.

olvass tovább

5 biztos jele annak, hogy a majdnem kapcsolat sosem lesz több annál, ami...

  • 2023. április 28.

A majdnem kapcsolatok a legrosszabbak, mert sosem lehetsz biztos benne, hogy a másik mennyire látja komolyan a kapcsolatotokat. Sosem vagy biztos benne, hogy megéri-e az idődet, vagy a múltad része kell, hogy legyen. De hogy segítsünk kitalálni, íme néhány konkrét jele annak, hogy a majdnem kapcsolatodból valószínűleg nem lesz több, akármennyit is vársz, vagy akármennyi második esélyt is adsz:

olvass tovább

Mi számít a férfiaknak, ha valóban komoly kapcsolatot keresnek?

  • 2023. április 28.

Nem egyszerű manapság a sok kevert jelzés között kiigazodni olyan téren, hogy a másik fél vajon komolyan veszi-e az ismerkedést. Sőt azt gondolnánk, hogy a férfiaknak nincsenek akkora elvárásaik, vagy csak a külsőségekre korlátozódnak. Tévedés! Most őket kérdeztünk arról, hogy mégis mi az, ami sokat nyom a latban, ha komoly kapcsolatot keresnek:

olvass tovább