Kulcsszó keresés /


A mozzarella 50 árnyalata

  • 2025. február 25.

A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag, az otthoni és az éttermi konyhákon egyaránt. A Szarvasi Mozzarella segítségével összegyűjtöttünk néhány kevéssé ismert tudnivalót róla.

olvass tovább

Okos döntés lehet életminőségünk javításába fektetnünk

  • 2025. február 21.

Az idei év első negyedében több mint 800 ezer magyar család jut akár jelentősebb összeghez a lejáró állampapírok kamatainak kifizetése révén. Míg sokan a hozamok újrabefektetésén gondolkodnak, számos család ilyenkor vág bele otthona korszerűsítésébe, vagy vásárol olyan készülékeket, amivel növelheti a komfortérzetet a lakásban.

olvass tovább

A 5 legérdekesebb látnivaló Franciaországban

  • 2025. február 17.

Franciaország a kreatív művészetéről, a kultúráról és a híres francia konyhájáról ismert. Természetesen számos elképesztő látnivalóval találkozhatsz, ha Európa egyik legfelkapottabb országába tervezel utazni. Mutatjuk, hogy mit nem érdemes semmiképpen sem kihagynod.

olvass tovább

Pár perces recept: spaghetti aglio olio

A mindig időhiányban szenvedő embereknek kötelezővé kellene tenni a következő receptet, amelyet az olasz konyhai szerelmesei mellett azok is biztosan imádni fognak, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat. Jó hír, hogy vegetáriánusok bátran fogyaszthatják, viszont a húsimádóknak sem kell aggódni, hiszen gyakorlatilag vételen módon lehet variálni a receptet, ha valamilyen húst, vagy tengeri herkentyűt készítünk hozzá.

olvass tovább

A Laurel egyedi séfpáros koncepcióval köszönti az új évet

  • 2023. december 28.

A Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.

olvass tovább

Top5: a legfinomabb francia desszertek

A francia konyha meghatározó része a gasztronómiának, és természetesen ha már erre a területre tévedünk, érdemes sorra venni a legfinomabb francia desszerteket, hiszen bőven van mivel büszkélkedniük. A legtöbbjükben domináns a vanília, a gyümölcsök és a karamell, a titok pedig minden esetben a kiváló minőségű könyvekben rejlik.

olvass tovább