A csábító olasz konyha ízei
Az olasz konyha vitathatatlanul sokunk kedvence. Lássunk most pár klasszikus, ugyanakkor isteni receptet.
olvass továbbAz olasz konyha vitathatatlanul sokunk kedvence. Lássunk most pár klasszikus, ugyanakkor isteni receptet.
olvass továbbAz biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.
olvass továbbRajtunk kívül nem sok olyan nemzet van, aki ilyen nagy mennyiségben fogyasztana leveseket, azonban az ázsiai konyha talán még minket is lepipál tartalmas, fűszeres, forró leveseivel. Ha szereted a különleges, pikáns, esetenként meglehetősen csípős ételeket, és szeretnél egy ebédet mindössze egy fogással letudni, akkor meg kell kóstolnod a következő levesek egyikét!
olvass továbbA fehérnek köszönhetően a belső terek tágassá és világossá válnak, minden visszafogott, kifinomult, mégis kényelmesen otthonos lesz tőle. A fehérből bőven elfér a nappaliban, hálószobában, sőt akár a konyhában vagy fürdőszobában is. Harmóniát és eleganciát sugároz, azonban mindez cseppet sem teszi kevésbé hívogatóvá. Íme a mi kedvenc enteriőrjeink, ahol a fehér szín dominál.
olvass továbbHa szeretnél a hosszú hétvégén egy olyan süteményt összedobni, ami nem igényli, hogy hosszú órákat tölts a konyhában, viszont mindenki szeretni fogja, akkor máris mutatunk egy szuper receptet! A banán és csoki párosa mindig biztos sikert jelent, és természetesen ennek a csodás desszertnek az esetében sincs ez másként!
olvass továbbAz enyhe télnek és a tavasz lassú, de biztos közeledésének köszönhetően talán még sosem volt ennyire színes és élettel teli a hideg évszak, ami a chocoMe boszorkánykonyháját is inspirálta: legújabb Raffinée termékünk megalkotásánál egy minden eddiginél gyümölcsösebb összeállítást hoztunk létre.
olvass továbbA karácsony hagyományosan a nagy evésekről is szól, mindenki megmutatja a konyhai tehetségét és persze azt is elvárja mindenki, hogy minden meg legyen kóstolva és dicsérve.
olvass továbbFél 11. A mosógép még lágyan zakatol a háttérben, miközben vizes hajjal a konyhában mosogatok. Átfut az agyamon, hogy már megint nem volt időm boltba menni, így majd holnap is csak jártamban-keltemben bekapok valamit. A kimerültségtől tompán vánszorgok a fürdőszobába, hogy megszárítsam a hajam, de örülök, ha annyira sikerül, hogy ne fázzak éjszaka.
olvass továbbVan, amit nem lehet elég korán elkezdeni! A karácsonyi készülődés szinte mindenki számára tervezést igényel, és sokan már jóval december közepe előtt belevetik magukat a szervezkedésbe. Ilyenkor van lehetőség kibontakoztatni a kreativitást ajándékozásban, dekorálásban és persze a konyhában is. Liptai Claudiáéknál már december elején elindul az ünnepre hangolódás, a Somat Gold eseményén pedig párjával, Pataki Ádám cukrászmesterrel karöltve a közös süteménykészítésbe is bepillantást engedtek.
olvass továbbHa szereted az egzotikusabb ételeket, viszont semmi kedved (és időd) sincsen több órát a konyhában tölteni, akkor mindenképpen ki kell próbálnod ezt a receptet, hiszen nagyon könnyen elkészíthető, mindemellett különleges és finom is.
olvass továbbA híresen nyers stílusú szakács, Gordon Ramsay műsora nem véletlenül kapta A pokol konyhája címet. Éles kritikákkal illette a versenyzőket, és sértései hatására az internetes mémgyár a mai napig ontja magából a valós vagy éppen kitalált szövegekkel megtűzdelt Ramsay-képeket. A skót séf a Brit Birodalom Érdemrend kitüntetettje, valamint több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa is és a mai napon ünnepli 51. születésnapját.. Az ő tiszteletére összegyűjtöttük a legviccesebb beszólásait.
olvass továbbEzt a fél óra alatt összedobható paella receptet mindenképpen ki kell próbálnod. Gyors, egészséges, és szinte minden megvan benne, amire egy hosszú nap után szükséged lehet.
olvass tovább