Kulcsszó keresés /


Krémes parmezános csirke tejszínes spenótággyal

  • 2025. november 30.

Van az a fajta vacsora, ami nemcsak jól esik, hanem már az illatával is megteremti a „ma este megérdemlem” hangulatot. A krémes parmezános csirke pontosan ilyen. Könnyű, mégis kényeztető; gyors, mégis úgy mutat, mintha egy kedvenc bisztró konyhájáról érkezett volna. Azoknak született, akik szeretnek elegánsan élni akár egy átlagos hétköznap estéjén is.

olvass tovább

A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon

  • 2025. november 21.

Az ősz egyik legikonikusabb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. A hűvös napokon szinte mindenki előveszi, és a legtöbb konyhában krémleves formájában kerül az asztalra. Pedig a narancssárga zöldség sokkal több annál, mint egy szezonális leves alapja: édes, mégis karakteres ízvilágával számtalan formában felhasználható, ráadásul a hazai gasztronómia is egyre kreatívabban nyúl hozzá.

olvass tovább

Az ősz kedvence - Szilvás pite (recept)

  • 2025. november 18.

Az őszi szezon a konyhában a pitékről szól, hiszen kinek ne esne jól egy szelet forró pite egy bögre tea társaságában a hűvösebb időben? Most egy olyan receptet hoztunk el, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni, viszont garantáljuk, hogy az egész család imádni fogja.

olvass tovább

Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz

  • 2025. október 15.

A rohanó napokban ritkán jut idő egy hosszú, többfogásos vacsorára de az egyszerűség nem kell, hogy a minőség rovására menjen. Ez a mediterrán hangulatú egytálétel minden szempontból a „kevesebb több” elvét követi: könnyű, tápláló, és pont annyira színes, mint amennyire egészséges. A friss zöldségek, az omlós csirkemell és az illatos fűszerek együtt egy olyan harmóniát alkotnak, amitől az egész konyha megtelik a mediterrán életérzés illatával – anélkül, hogy órákig állnál a tűzhely mellett. Tökéletes választás egy stresszes munkanap után, vagy könnyed ebédnek is.

olvass tovább

Mit üzen rólad a reggeli italod?

  • 2025. október 04.

Kávé, tea, smoothie vagy matcha – személyiség és stílus tükre. Vannak reggelek, amikor minden mozdulat szertartássá válik. Ahogy a kávé illata betölti a konyhát, vagy a víz lassan átitatja a tealeveleket, valami elkezd formát ölteni bennünk is: a nap ritmusa. A reggeli ital nem csupán ébresztő, hanem hangulat, döntés és önkifejezés.

olvass tovább

Mediterrán quinoa bowl sült zöldségekkel és fetával

  • 2025. szeptember 22.

Hétfőn valahogy mindannyian könnyedebb, egészségesebb ételekre vágyunk olyasmire, ami energiát ad, mégsem terhel meg. A mediterrán konyha frissessége és színei tökéletes inspirációt jelentenek egy stílusos hétindító fogáshoz. Ez a quinoa bowl egyszerre laktató, és diétás.

olvass tovább

Történelem egy csészében - Hogyan lett a kávé társasági esemény és digitális élmény?

  • 2025. augusztus 18.

A kávé története nemcsak egy ital fejlődéstörténete, hanem a társadalmakat formáló történelmi erőé is. A kávénövényt kezdetben körülölelő spirituális misztikumot a későbbiekben feloldotta és felőrölte – a valóságban is – a fejlődő társadalom: az ital élénkítő hatása miatt széles körben populárissá vált. Az ital fogyasztása hozta magával a kávéházak kialakulását, amelyek hamar találkapontokká és társasági események központjává váltak, és olykor forradalmak és történelmet formáló események színhelyéül is szolgáltak. A kapitalizmus térnyerésével és az élet felgyorsulásával a to-go kávézás a popkultúra szerves részévé vált, mára pedig az egykor misztikus növény a háztartások 85%-ának konyhapolcán is megtalálható.  Akár egy reggeli eszpresszóról, vagy egy nyugodt délutáni cappuccinóról van szó , a kávé mindig is összehozta az embereket. A Starbucks pedig végigkíséri a kávérajongókat ezen az ízekben és élményekben gazdag történelmi úton.

olvass tovább

Lecsó újragondolva – a nyár esszenciája egy tányéron

  • 2025. augusztus 17.

A lecsó a magyar konyha igazi ikonja: egyszerű, sokoldalú és mindig szezonban van. De vajon hogyan lehet a klasszikusból olyan fogást varázsolni, ami méltó egy stílusos nyári asztalhoz? Mutatjuk a receptet, amelyben megmarad a hagyományos ízvilág, de egy kis csavarral elegáns élménnyé válik.

olvass tovább

Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet

  • 2025. július 25.

Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára folyamatosan kerülnek fel a magyar konyha ihlette fogások – az állandó étlapon pedig egy új desszert is kóstolható, amelyet egy különleges találkozás inspirált: a spanyol sztárséf egy magyar nagymamától tanulta meg a rétesnyújtás mesterségét a város egyik leglátványosabb teraszán.

olvass tovább

Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt

  • 2025. május 23.

Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.

olvass tovább