40 kreatív étel válogatós gyerekeknek

  • 2016. június 20.

Válogatós a gyermeked? Nehezen veszed rá, hogy megegye az ételeket, egészséges falatokat és állandóan csak a neki tetsző ételeket követeli? Az alábbi 40 kreatív, ámde annál inkább időigényes ételsor összeállításokkal 2 legyet is üthetsz egy csapásra! Egyrészt kiváló szórakozás lesz elkészíteni a tetszetős menüket, akár egyedül állsz neki, akár gyermeked, gyermekeid segítségével, másrészt a hatás biztos nem marad el, és remélhetőleg sikerül egy két egészséges falatot is felkínálnod válogatós porontyod számára.

olvass tovább

Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD)

  • 2016. június 16.

„Hányszor mondjam még?” „Már megint?” „Szóltam, nem hallottad?” „Miért nem figyelsz oda?” Ismerősen csengő kérdések, előfordul, hogy napjában többször is elhangzanak. Különböző hangsúllyal, hangszínben és eltérő érzelmi töltéssel.

olvass tovább

Hogyan kerüljük el a napégést?

  • 2016. június 09.

Az előrejelzések szerint mostantól nyárias marad az időjárás, végre tényleg elpakolhatjuk a melegebb holmikat. De az év legmelegebb időszakában is leselkednek ránk veszélyek, a gyerekekre pedig még inkább. Már most magas UV-sugárzásokat mérnek országszerte, tehát nemcsak a nyaraláskor, hanem késő tavasszal is oda kell figyelnünk a védelemre.

olvass tovább

Szorongó gyerekek közösségben

  • 2016. május 31.

Sok szülőt tölt el aggodalommal, hogyan állja meg gyermeke a helyét a közösségben. Vannak-e barátai? Meg tudja-e oldani a konfliktusait? Képes-e érvényesíteni a saját érdekeit? Jogos kérdések. A szociálisan félénk gyerekek viselkedése nem tűnik fel a gyerek környezet számára. Csendesek, visszahúzódóak, iskolai teljesítményük megfelel az elvárásoknak. Ők a „jó gyerekek”.

olvass tovább

A játék fontossága és szerepe a babaúszásban

  • 2016. május 26.

A játék a gyermek egyik alapvető tevékenysége, amelynek pótolhatatlan szerepe van az egészséges és harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődésben. A gyerekek játék során fedezik fel környezetüket és az őket körülvevő világot, illetve ezáltal ismerik meg saját képességeiket és korlátaikat is.

olvass tovább

Anyám hibája? - Gyermekkorunk feldolgozása

  • 2016. május 23.

Életünk legmeghatározóbb, legkorábbi részét szüleink befolyása alatt éljük, amikor nagy szerepe van a tőlük kapott mintáknak abban, hogy milyen felnőttekké válunk. Minden életkorban – csecsemőként, kisgyerekként és serdülőként is – más-más feladatunk van, melyeknek sikeres teljesítésében szüleink segítenek bennünket. Így kiegyensúlyozott felnőttekké válhatunk, készen bármilyen probléma megoldására és az öröm befogadására. De mi van akkor, ha úgy érezzük, nem vagyunk harmóniában önmagunkkal?

olvass tovább

Ismerd meg a gyermeked!

  • 2016. május 19.

7 kérdés, hogy megismerd gyermekedet. A gyereknevelésről Mátyás király meséje jut eszembe, mikor bolondnak hiszik az udvari bolondot, aki arra a kérdésre, hogy miből van legtöbb a világon, azt mondja, hogy orvosból. Valahogy így van ez a gyerekneveléssel is, mások mindig jobban tudják, hogy szülőként mit kéne tennünk és mivel ártunk. Sears, Suttogó, Ferber, Szuperdada, kötődő nevelés? Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének. Mindenki a maga módján.

olvass tovább

Miért agresszív a gyerekem?

  • 2016. május 14.

Kevés felnőtt viseli jól, ha gyermeke agresszíven viselkedik. A környezet rosszalló megjegyzései pedig komoly bűntudatot kelthetnek, hogy valamit elrontottak a nevelésben. Az agressziót nehéz kezelni, de nem lehetetlen.

olvass tovább

Szoptatás és fogyókúra

  • 2016. április 18.

A szoptatás alatt nem javasolt sem a fogyókúra, sem a méregtelenítés, ezt minden szoptatós anyuka biztos hallotta már. Mégis mit tehetünk, ha szeretnénk visszanyerni szülés előtti alakunkat - felmerül a kérdés, főként, ha az ember lánya nem 1-2 hónap szoptatást tervez, hanem mondjuk 1-2 évet. Most ehhez adunk ötleteket.

olvass tovább