Mit tegyek, ha rossz evő a gyerek?

  • 2016. február 06.

A gyermek fejlődése szempontjából fontos a kiegyensúlyozott, változatos, vitamindús táplálkozás - ezt minden szülő tudja, hallotta már ezerszer. Sok anyukának okoz is ez frusztrációt, hogy vajon biztos eleget eszik-e a lurkó. A sokszor ellentétes, kuszának tűnő táplálkozási ajánlások mellé még gyakran társulnak az aggódó nagymamák, rokonok, ismerősök jó tanácsaikkal - mert ugye a táplálkozáshoz és a gyerekneveléshez mindenki ért - és az anyuka fejében teljes a káosz. A mai írásunkkal ebben szeretnénk nektek segíteni - persze nem még nagyobbá fokozni a káoszt, hanem kibogózni a szálakat.

olvass tovább

Gyümölcsök fogyókúra idején

  • 2016. február 05.

A gyümölcsök szépek, finomak, vitaminokban, ásványi anyagokban, vízben bővelkednek. Mi pedig, amikor fogyni szeretnénk, mégis nehezen tudjuk eldönteni, hogy most ehetjük vagy sem? A kérdés azért érdekes, mert a gyümölcs egészséges, ugyanakkor magas cukortartalommal bír általában. A gyümölcsök a túlnemesítés miatt tízszer több cukrot tartalmaznak, mint nagyanyáink idejében.

olvass tovább

8 ok, amiért érdemes szoptatni 1 éves kor után

  • 2016. január 29.

Sajnos a kedves anyukáknak senki sem fog a postaládájába tájékoztató anyagot juttatni arról, hogy a szoptatás 1 éves kor után számos előnnyel szolgál, azonban arról minden bizonnyal kap értesítést, hogy mely tápszergyártó cég termékét fogyassza csemetéje 1 éves kor után.

olvass tovább

Party fasírtgolyók

  • 2016. január 24.

Nem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a savanyú káposztát

  • 2016. január 23.

A savanyú káposzta a téli táplálkozás egyik fontos alapanyaga. Fehér fejes káposztából készül só hozzáadásával, tejsavas erjedéssel. Tápanyagokban gazdag, sokféle vitamin és ásványi anyag-tartalma nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez. Összegyűjtöttünk pár hasznos információt, hogy miért is érdemes rendszeresen fogyasztanunk.

olvass tovább

Képek, amelyek bizonyítják, hogy minden gyereknek szüksége van egy háziállatra

  • 2016. január 18.

Nincs is annál szuperebb ajándék, amikor a fa alatt egy igazi kis barát vár Rád, akivel együtt játszhatsz, és együtt nőhetsz fel! Mindig meghatódva néztem azokat a videókat, amikor az ajándékos doboz egyszer csak megmozdul, és kibújik belőle egy kiskutyus, de a gyerekek valószínűleg az év bármely szakaszában örülnének egy kisállatnak, nem csak karácsonykor! Ezért kedves szülők, ha az ünnepek alatt elszalasztottátok a lehetőséget, mert nem voltatok benne biztosak, hogy jót tenne-e a gyerkőcnek egy új kedvenc, akkor itt a bizonyíték, hogy minden kicsinek szüksége van egy négylábú tesóra!

olvass tovább

Meddig normális szoptatni?

  • 2016. január 16.

Ez a mai édesanyák körében nagyon vitatott téma. Ki hosszabb, ki rövidebb ideig tartja fontosnak. Minden esetre rengeteg tévhit, érv és ellenérv övezi ezt a kérdést, meddig jó és mennyi után káros szoptatni. Baj-e, ha még egy ovis gyermek is igényli az esti szopizást? Szeretnénk, ha mindenki átgondolná ezt a kérdést, és megtalálná a számára legjobb megoldást.

olvass tovább

Hogyan válassz ékszert a gyermekednek?

  • 2016. január 14.

Sokféle szempont alapján választhatunk ékszert gyermekünknek, mégis a legfontosabb, hogy ne essünk túlzásokba! A kicsik még nem tudják sem felmérni, sem megérteni egy drága ékszer értékét, így felesleges is gyémánt karátos fülbevalóval, vagy nyaklánccal megajándékozni őket.

olvass tovább

A fiatalság titkai

  • 2016. január 02.

Az öregedés ma nemkívánatos folyamat, és a test minél fiatalosabb formában való megőrzése sokak számára életcéllá vált. A fiatalság titka azonban sokkal inkább testi-lelki egészségben rejlik, mint a plasztikai műtétekben.

olvass tovább