Vár a vízpart - mit vigyünk magunkkal?

  • 2016. augusztus 07.

Nincs magától értetődőbb nyári elfoglaltság a strandolásnál, válasszuk akár a természetes vizeink valamelyikét, akár egy aquaparkot vagy élményfürdőt. Igen ám, de megszervezni egy ilyen alkalmat nem is olyan egyszerű. Tipikus, hogy a csomagok száma csak növekszik és növekszik, mi pedig még mindig úgy érezzük, hogy nem vagyunk eléggé felkészültek, és valamit elfelejtettünk. Ha ránk is jellemzőek ezek a tünetek, valószínűleg túlgondoltuk a napot. Nézzük, hogy mire is van valójában szükségünk.

olvass tovább

Egyensúlyban a nő - Anti ösztrogén diéta

  • 2016. augusztus 03.

A nőket egyre komolyabb mértékben érintő hormonális probléma, az ösztrogén – dominancia fő oka a mesterséges ösztrogénvegyületek- xeno ösztrogének - szervezetbe jutása, valamint a progeszteron elégtelen termelődése a petefészekben. Miért borul fel az egyensúly?

olvass tovább

Ezért ne hagyd egyedül a gyereket az apjával

  • 2016. július 28.

A férfiak a hatalmas felelősség mellett kicsit mindig is úgy tekintettek a gyerekükre, mint egy potenciális kis játszótársra, akikkel együtt szórakozhatnak, ha a szigorú anya nincs a közelben. Nos, az alábbi képek többszörösen is alátámasztják ezt, a leghumorosabb összeállítás következik most ezekről a pillanatokról!

olvass tovább

Kettő helyet enni? Így csináld!

  • 2016. július 22.

Amikor egy ismerősünk várandós, gyakran halljuk a "kettő helyet kell ennie" roppant népszerű mondatot. Nos, ez valójában nem igaz (a mennyiséget értve legalábbis), azonban kétségtelen, hogy a diéta is butaság ebben az időszakban. Fontos, hogy ebben a más állapotban megfelelően étkezzenek a nők, hiszen ez hatással van a magzat, az újszülött egészségére. Az orvosok szerint a legjobb, ha egy nő a terhesség során testtömege 15-18%-át szedi fel, amely nagyjából 8-11 kilót jelent.

olvass tovább

Hűsítő italok forró napokra

  • 2016. július 05.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az elvesztett folyadék pótlása, főleg a nyári hónapokban. De a gyermekek szervezete egyébként is jóval több folyadékot követel meg, mint a felnőtteké. Összeállításunkban megosztunk veletek néhány istenien finom smoothie és limonádé receptet is, amellyel biztosan rávehetjük a kicsiket a kortyolgatásra.

olvass tovább

Játék az egész világ

  • 2016. június 21.

A gyermek olyat tud, amit egy felnőtt sem: minden nap minden órájában fejlődik. Hogy milyen irányban fejlődik, azon múlik, milyen környezetben él. A világ még túl bonyolult és átláthatatlan számára, nem ismeri a szabályait, ami feszültséget kelt benne, amit csökkent a játék. Milyen játékot adjunk a kezébe ehhez, hogyan segíthetjük gyermekünk optimális fejlődését?

olvass tovább

40 kreatív étel válogatós gyerekeknek

  • 2016. június 20.

Válogatós a gyermeked? Nehezen veszed rá, hogy megegye az ételeket, egészséges falatokat és állandóan csak a neki tetsző ételeket követeli? Az alábbi 40 kreatív, ámde annál inkább időigényes ételsor összeállításokkal 2 legyet is üthetsz egy csapásra! Egyrészt kiváló szórakozás lesz elkészíteni a tetszetős menüket, akár egyedül állsz neki, akár gyermeked, gyermekeid segítségével, másrészt a hatás biztos nem marad el, és remélhetőleg sikerül egy két egészséges falatot is felkínálnod válogatós porontyod számára.

olvass tovább

Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD)

  • 2016. június 16.

„Hányszor mondjam még?” „Már megint?” „Szóltam, nem hallottad?” „Miért nem figyelsz oda?” Ismerősen csengő kérdések, előfordul, hogy napjában többször is elhangzanak. Különböző hangsúllyal, hangszínben és eltérő érzelmi töltéssel.

olvass tovább

Hogyan kerüljük el a napégést?

  • 2016. június 09.

Az előrejelzések szerint mostantól nyárias marad az időjárás, végre tényleg elpakolhatjuk a melegebb holmikat. De az év legmelegebb időszakában is leselkednek ránk veszélyek, a gyerekekre pedig még inkább. Már most magas UV-sugárzásokat mérnek országszerte, tehát nemcsak a nyaraláskor, hanem késő tavasszal is oda kell figyelnünk a védelemre.

olvass tovább