Szülés utáni libidócsökkenés

  • 2016. március 19.

Amikor a várva várt bébi megszületik, természetes, hogy csakis ő áll a középpontban. Na pláne, hogy 24-ből 48 órás figyelmet kíván meg az anyáktól. Azonban ahogy elmúlik az úgy nevezett beszoktatási idő, esedékessé válik a házasélet visszaterelése a normális kerékvágásba. De mi van akkor, ha az asszony nem annyira kívánja a pásztorórákat? Ennek számtalan oka is lehet. Ezeket próbájuk meg most felderíteni.

olvass tovább

Édesítés természetesen

  • 2016. február 25.

A természetes édesítőszerek a mindennapi táplálékainkban is megtalálható, a természetben is előforduló anyagok. Némelyik nagyobb energiával bír, de vannak olyanok is, melyek rendkívül alacsony glikémiás indexüknek és kis szénhidrát tartalmuknak köszönhetően a legenergiaszegényebb étrendben is jól alkalmazhatók, illetve cukorbetegség esetén is bátran fogyaszthatóak. Egyre szélesebb a kör, melyet ismerünk és biztonsággal alkalmazhatunk. Igyekeztünk őket összegyűjteni nektek.

olvass tovább

Gondolatok az örökbefogadásról

  • 2016. február 24.

Vannak sorsok, melyek egymásra találása nem a fogantatással kezdődik. Két felnőtt kapcsolatának gyümölcse a gyermek, azonban nem mindenkinek adatik meg különböző okokból a gyermekáldás.

olvass tovább

7 természetes praktika megfázás ellen

  • 2016. február 20.

Várandóság alatt, szoptatáskor, gyerekeknél jól jönnek a természetes alternatívák - és persze bárkinél, aki szívesebben alkalmaz természetes módszereket a betegségek kezelésében (is). Íme a mi tippjeink a természetesség erejével.

olvass tovább

2 lépés a tartós fogyás felé

  • 2016. február 10.

Ha elhatároztad, hogy fogyni szeretnél, az első, amit tegyél, hogy állj meg és figyelj magadra, mielőtt belevetnéd magadat egy újabb kúrába vagy megvásárolnád a méreg drága, gyors megoldást ígérő csodaszert. 1 hétig ne változtass semmin, ne tegyél semmi mást, csak figyeld meg a táplálkozási szokásaidat, életmódodat, mint egy külső szemlélő.

olvass tovább

Mit tegyek, ha rossz evő a gyerek?

  • 2016. február 06.

A gyermek fejlődése szempontjából fontos a kiegyensúlyozott, változatos, vitamindús táplálkozás - ezt minden szülő tudja, hallotta már ezerszer. Sok anyukának okoz is ez frusztrációt, hogy vajon biztos eleget eszik-e a lurkó. A sokszor ellentétes, kuszának tűnő táplálkozási ajánlások mellé még gyakran társulnak az aggódó nagymamák, rokonok, ismerősök jó tanácsaikkal - mert ugye a táplálkozáshoz és a gyerekneveléshez mindenki ért - és az anyuka fejében teljes a káosz. A mai írásunkkal ebben szeretnénk nektek segíteni - persze nem még nagyobbá fokozni a káoszt, hanem kibogózni a szálakat.

olvass tovább

Gyümölcsök fogyókúra idején

  • 2016. február 05.

A gyümölcsök szépek, finomak, vitaminokban, ásványi anyagokban, vízben bővelkednek. Mi pedig, amikor fogyni szeretnénk, mégis nehezen tudjuk eldönteni, hogy most ehetjük vagy sem? A kérdés azért érdekes, mert a gyümölcs egészséges, ugyanakkor magas cukortartalommal bír általában. A gyümölcsök a túlnemesítés miatt tízszer több cukrot tartalmaznak, mint nagyanyáink idejében.

olvass tovább

8 ok, amiért érdemes szoptatni 1 éves kor után

  • 2016. január 29.

Sajnos a kedves anyukáknak senki sem fog a postaládájába tájékoztató anyagot juttatni arról, hogy a szoptatás 1 éves kor után számos előnnyel szolgál, azonban arról minden bizonnyal kap értesítést, hogy mely tápszergyártó cég termékét fogyassza csemetéje 1 éves kor után.

olvass tovább

Party fasírtgolyók

  • 2016. január 24.

Nem szükséges nehéz falatokkal terhelnünk szervezetünket, a megszokott ízeket egészséges alapanyagokból is előállíthatjuk. Ilyen ez a pelyhekből, magvakból, fűszerekből készített roppanós fasírtgolyó, amely bármelyik svédasztalon, vagy hidegtálon megállja a helyét. Hétköznapokon fogyaszthatjuk köretekkel, salátákkal egyaránt.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a savanyú káposztát

  • 2016. január 23.

A savanyú káposzta a téli táplálkozás egyik fontos alapanyaga. Fehér fejes káposztából készül só hozzáadásával, tejsavas erjedéssel. Tápanyagokban gazdag, sokféle vitamin és ásványi anyag-tartalma nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészséges működéséhez. Összegyűjtöttünk pár hasznos információt, hogy miért is érdemes rendszeresen fogyasztanunk.

olvass tovább