Ismerd meg a gránátalmát

  • 2018. március 07.

Kóstoltátok már a gránátalmát? Nekünk nagy kedvenc. Nemcsak finom, hanem sok értékes beltartalmi összetevővel is rendelkezik. Összegyűjtöttünk róla pár hasznos információt és érdekességet.

olvass tovább

Vajon jó anya vagyok?

  • 2018. január 30.

Édesanyának lenni nem könnyű mesterség. Néha magam is úgy érzem, inkább művészet. Attól a perctől fogva, amikor megfogan az új élet, mérlegelnünk kell, döntéseket hoznunk, és viselnünk a felelősség hatalmas súlyát. Persze jó esetben van mellettünk egy társ, akivel megoszthatjuk ezeket a terheket, de ezzel együtt sincs könnyű dolgunk.

olvass tovább

D, mint D-vitamin

  • 2018. január 27.

A D-vitamin. Egyesek szerint csodaszer. Mások ezt már évtizedek óta mondják. Megint mások komoly, multicentrikus vizsgálatokat végeztek, és ezzel bizonyították a D-vitamin hasznát. De a nagy többség, beleértve a nagyon lassan reagáló, magas tehetetlenségű állami szerveket (nemcsak kicsiny hazánkban) kígyót, békát kiáltottak rá. Szinte méregként kezelték, szedését jelentősen korlátozva. De hol tartunk ma?

olvass tovább

7+1 ötlet a téli vitaminpótlásra

  • 2017. december 28.

Megfelelő táplálkozással sokat tehetünk egészségünk megőrzésének érdekében a téli hónapokban is. Összegyűjtöttünk pár gyakorlatias táplálkozási tanácsot ennek megvalósításához.

olvass tovább

Anyu süt: Almás fánk

  • 2017. december 22.

Sokat gondolkodtam, hogy mivel és hogyan tudnám kiváltani, mert a hagyományos fánk nem tartozik az egészséges ételek kategóriába. Így született meg ez a recept!

olvass tovább

Gesztenyés csók

  • 2017. december 15.

Közeledik a karácsony és mindenki a finom desszertek receptjein töri a fejét. Ám a finom az lehet egészséges is, még az ünnepek alatt is. Íme egy nyírfacukorral édesített és alacsony szénhidrát tartalmú sütemény, amely akár gluténmentesen is elkészíthető.

olvass tovább

Az anyaság biztos jelei

  • 2017. november 29.

Egy jópofa listát és összesítést találtunk arról, hogy mik a biztos jelei annak, hogy valaki anya. A wemothers közösségnek szerencsére humora is van ehhez a létformához. Megosztjuk most veletek a listát, és örömmel vesszük, ha akad még ötletetek néhány pontban mivel folytathatnánk, hogy igazán univerzálissá tegyük vagy éppenséggel saját képünkre formáljuk.

olvass tovább

Narancsos répakuglóf

  • 2017. november 18.

A répát sokféleképpen fogyasztjuk: levesbe, főzelékként, salátába, ismert kellemes édeskés íze, magas béta karotin tartalma. Pontosan az édes íze miatt kitűnő süteménybe is. Az most következő desszert az úgynevezett „fütyülős „sütemény. Az alábbi recept, természetesen egy alakbarát verzió.

olvass tovább

Mindenről a szülő tehet?

  • 2017. november 11.

Egy televíziós beszélgetésben egy igen nagy tudású pszichológus úrral beszélgettünk egy komoly problémáról, amelynek hátterében minden esetben pszichés okokat kell keresni. Valamilyen komoly traumát. Amit a szakember szerint igen nagy százalékban a szülők okoznak.

olvass tovább