Tatár beefsteak
Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet az ünnepi asztalon, de akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.
Hozzávalók (4 főre):
200 g érlelt marhabélszín
1 tojássárgája
2 dl olaj
1 fej salotta hagyma (apró kockára vágva)
3 db savanyú uborka (apró kockára vágva)
1 evőkanál kapribogyó (aprítva)
20 g mustár
1 evőkanál worcestershire szósz
pár csepp tabasco
só
bors
Tálaláshoz pirítós, esetleg vaj. A húst mindenképpen egyben vásároljuk meg és mi magunk vágjuk össze otthon egy éles késsel, körülbelül 3x3 mm-es kockákra, igy sokkal finomabb lesz a végeredmény.
A hús ízesítéséhez először egy nagyon fűszeres „majonézt” készítünk. A tojássárgáját keverjük ki az olajjal (nagyon lassan adagoljuk hozzá, hogy létre tudjon jönni az emulzió), majd adjuk hozzá a mustárt, worcestershire szószt, tabascot, sót és borsot.
Ha elkészült a fűszeres majonéz, vágjuk össze a salotta hagymát, uborkát és kapribogyót, vegyítsük össze ezeket az aprított hússal, majd keverjük el a majonézzel. Kóstoljuk meg, ha kell erősítsünk rá a hiányzó ízekre. Készítsünk pirítóst. Tálaljuk frissen.
TIPP: Opcionálisan tehetünk a majonézbe miso pastát, vagy akár egy kis wasabit is.
További finom receptekért látogass el Facebook és Instagram oldalamra.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez