Kulcsszó keresés /


Epres-fehércsokis pite

A fehércsokit az emberek általában vagy imádják vagy teljesen elutasítóak vele szemben. Ha inkább az előbbi csoportba tartozol, akkor most egy csodás receptet hoztunk neked, ami tökéletes választás lesz így az eperszezonban. Sütésre fel, ennek a pitének köszönhetően biztosan rengeteg elismerést fogsz bezsebelni!

olvass tovább

Húsvéti menü - egészségesebben (vegánoknak is)

A Húsvét itt van és biztosan sokan gondolkoztok már azon, hogy mi is kerüljön az asztalra. Lehet, hogy egy kicsit eltekintenétek a kolbászos-sült húsos töltött káposztától, kevesebb zsiradékot használnátok, desszertnek valami kevésbé nagy kalóriabombát szeretnétek. A húsvéti menünek nem kell zsírban és feldolgozott lisztben, cukorban gazdagnak lennie, sőt a húst is nyugodtan elhagyhatjátok.

olvass tovább

Mennyei kalács recept

Hamarosan itt a Húsvét, így lassan érdemes kikísérletezni a húsvéti recepteket, hogy az ünnep alkalmával megfelelő és mennyei finomságok kerüljenek az asztalra. Ennek fejében, egy olyan kalács receptjét hoztam el Nektek, amit már most érdemes kipróbálnotok, hiszen több, mint valószínű, hogy a jól bevált receptek közé fog tartozni!

olvass tovább

Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk

  • 2022. február 19.

Hamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.

olvass tovább

Mennyei Banánkenyér recept

Nagyon szeretek sütni, illetve új recepteket kipróbálni, de természetesen akad olyan sütemény is, amit többször kell elkészítenem ahhoz, hogy jól sikerüljön! A banánkenyér például pontosan ilyen; hiszen eddig mindig ragacsos vagy túl folyós lett a végeredmény.

olvass tovább

Pisztáciás-szilvás babka (jeruzsálemi kalács)

A babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!

olvass tovább

Frissítő recept: Karamellás kávé

Nagyon kis basic módon egy olyan receptet hoztam el Nektek, ami lendületet adhat reggelekhez mindannyiótok számára. Egy frissítő karamellás kávét készíthettek el az alább leírtak alapján, ami garantáltan ínycsiklandó lesz! A kávé imádóknak / rajongóknak abszolút kötelező ez a finomság.

olvass tovább

Tatár beefsteak

Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.

olvass tovább

Ahogyan nem létezik tökéletes ember, úgy nem létezik tökéletes kapcsolat sem

  • 2022. január 03.

Úgy vagyunk egy kicsit a jól működő kapcsolatokkal, mint az álomalakkal. Nagyon szeretnénk elérni, vágyunk rá, és azzal áltatjuk magunkat, hogy mindent megteszünk érte, közben pedig csak csodabogyóktól és gyors fogyást vagy életünk végéig tartó boldogságot ígérő diétáktól vagy szerelmi „receptektől” várjuk a megváltást. Pedig pontosan úgy kell dolgoznunk egy jól működő kapcsolaton, ahogyan az álomalakért időt és energiát nem sajnálva kell sportolnunk és helyesen étkeznünk. Ez nem fog csak úgy magától menni, figyelnünk kell és megértenünk magunkat és a másikat, és bizony, sok esetben áldozatokat hozni.

olvass tovább

színes karácsonyi kekszek tonkababbal

Menthetetlenül utolért a karácsonyi hangulat. Az első adventi gyertya meggyújtása pedig végképp ünnepi légkört teremtett itthon. Kaptam ajándékba múlthéten egy gyönyörű, mintás nyújtófát. Rögtön ki kellett próbálnom. A klasszikus vajas kekszeket egy kis tonkababbal dobtam fel, de legyetek bátrak, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, ánizs, bármit bele tehettek amit szerettek. A színeket mindig természetes ételfestékekkel varázsolom bele. Itt céklapor volt a segítésemre.

olvass tovább