Kulcsszó keresés /


Húsvéti menü - egészségesebben (vegánoknak is)

A Húsvét itt van és biztosan sokan gondolkoztok már azon, hogy mi is kerüljön az asztalra. Lehet, hogy egy kicsit eltekintenétek a kolbászos-sült húsos töltött káposztától, kevesebb zsiradékot használnátok, desszertnek valami kevésbé nagy kalóriabombát szeretnétek. A húsvéti menünek nem kell zsírban és feldolgozott lisztben, cukorban gazdagnak lennie, sőt a húst is nyugodtan elhagyhatjátok.

olvass tovább

Tökéletes kapcsolatra vágysz?

  • 2021. február 18.

Úgy vagyunk egy kicsit a jól működő kapcsolatokkal, mint az álomalakkal. Nagyon szeretnénk elérni, vágyunk rá, és azzal áltatjuk magunkat, hogy mindent megteszünk érte, közben pedig csak csodabogyóktól és gyors fogyást vagy életünk végéig tartó boldogságot ígérő diétáktól vagy szerelmi „receptektől” várjuk a megváltást. Pedig pontosan úgy kell dolgoznunk egy jól működő kapcsolaton, ahogyan az álomalakért időt és energiát nem sajnálva kell sportolnunk és helyesen étkeznünk. Ez nem fog csak úgy magától menni, figyelnünk kell és megértenünk magunkat és a másikat, és bizony, sok esetben áldozatokat hozni.

olvass tovább

Tatár beefsteak

Egy régi klasszikus kicsit újra gondolva, mely méltó előétel lehet, akár egy sima hétköznap estét is feldobhatunk vele. Amilyen bonyolultnak tűnhet, annyira egyszerű. Próbáljátok ki, biztos a siker.

olvass tovább

színes karácsonyi kekszek tonkababbal

Menthetetlenül utolért a karácsonyi hangulat. Az első adventi gyertya meggyújtása pedig végképp ünnepi légkört teremtett itthon. Kaptam ajándékba múlthéten egy gyönyörű, mintás nyújtófát. Rögtön ki kellett próbálnom. A klasszikus vajas kekszeket egy kis tonkababbal dobtam fel, de legyetek bátrak, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, ánizs, bármit bele tehettek amit szerettek. A színeket mindig természetes ételfestékekkel varázsolom bele. Itt céklapor volt a segítésemre.

olvass tovább

Sült zellerkrémleves (ropogós zeller, borsos kecskesajt, petrezselyem relish)

Megérkezett az ősz, sőt mindjárt kopogtat a tél. Most jött el az ideje a bebújós leveseknek A krémlevesek nagyon gyorsan és sokféleképpen elkészíthetőek. A fő alapanyagot süthetjük, főzhetjük vagy akár pirithatjuk is. A levesbetétek tárháza is bőséges. Dúsíthatjuk zöldség chipsszel, kolbászmorzsával, sajttal, de akár frissítő szósszal vagy fűszeres olajjal is. Igy született meg ez a zellerkrémleves is, próbáljátok ki!

olvass tovább

Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

Pár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!

olvass tovább