Kulcsszó keresés /


A boldog és kiegyensúlyozott élet alapjai

  • 2022. június 26.

Számos tényező befolyásolja a fizikai, lelki és szellemi harmóniánkat. Többek között szerepet játszik az egészséges, kiegyensúlyozott étrend, az aktív életmód, a mentális egészség és a támogató környezet. De ne gondold, hogy csak szigorú étrenddel lehetsz boldog és fitt. Tippeket hoztunk, hogy kiegyensúlyozott maradhass a mindennapokban!

olvass tovább

Egyensúlyban lenni - Mit jelent ez mentálisan?

  • 2022. június 21.

Az egészséges gondolkodásmód mindenre kihat. Az életed minősége leginkább attól függ, hogy miként látod önmagad, és hogyan közelíted meg az életedet. És ha az életszemléleted nincs rendben, akkor a döntéseid sem lesznek rendben. Tehát az egészséges gondolkodásmód a kulcsa a boldog életnek.

olvass tovább

'Remek, most az én kedvemet is elvetted. Mégis, mi bajod van?'

Ismerős neked is az a helyzet, amikor rosszkedved van, legalábbis nem pörögsz úgy, mint a búgócsiga, és a világ dobhártyája sem süketül meg a boldog nevetésedtől, és akkor a másik fél vagy az adott társaság, aki ebben a pillanatban ott van veled, a hogy vagy őszinte megkérdezése nélkül inkább úgy állít be, mintha a te rosszkedved lenne a hibás azért, hogy pocsék lett a társaság hangulata?

olvass tovább

Érzelmi kimerültség: amikor a jelek azt mutatják, hogy ideje megálljt parancsolni

  • 2022. április 29.

Ingerlékenység, óriási fáradtság, a tehetetlenség érzése, az öröm hiánya... Gyakran vesszük ezeket a jeleket apró semmiségeknek, amelyek idővel úgyis elmúlnak majd. Csakhogy ez nem mindig van így, és a felgyülemlett lelki eredetű gondok az érzelmi kimerültség jelei, amelyeket időben, még az összeomlás előtt fel kell ismerni. Íme, elemzés, tünetek és megoldások erre a minden eddiginél jobban elterjedt problémára.

olvass tovább

A mentális egészségünk romlásának jelei

  • 2022. február 27.

A mentális egészség romlásának jelei kevésbé szembetűnőek, mint fizikai egészségünk esetében. Ez megnehezíti számunkra, hogy észrevegyük mikor kell odafigyelnünk erre jobban. Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan cselekvést, mely erősen arra utalhat, hogy mentálisan ingoványosabb periódusban vagyunk.

olvass tovább

Küzdelem a belső démonokkal - Élet a depresszió keresztmetszetében

  • 2022. február 15.

Pont, mint ahogyan a pestis pusztított korábban, egyre több és több ember lesz áldozata napjaink egyik legszörnyűbb mentális betegségének, a depressziónak. És bár hajlamosak vagyunk egy kis levertséget vagy átmeneti rosszkedvet is depresszióként azonosítani, tudnunk kell, hogy ez egy nagyon összetett, ijesztő mumus, amelytől nagyon nehéz megszabadulni, és még sokkal nehezebb vele együtt élni.

olvass tovább

A depresszió ezer arca

  • 2022. január 22.

Napjainkban már népbetegségnek számító jelenség. Az elidegenedés és az egymás mellett élés hatalmas kapukat nyitott számára. Az időben felismert jelek és kezelésük akár életet is menthetnek, ezért nagyon jó, ha odafigyelünk rájuk.

olvass tovább

Tényleg szerethető vagyok? A kérdés, ami mögött a szorongásom áll

  • 2021. december 23.

Egész életemben szorongással küzdöttem és éppen emiatt bizonyos helyzetekben jobban kezelem, mint másokat. Bonyolult múltam és gyermekkori traumám miatt sajnos különösen nehezen boldogulok a párkapcsolatokat illetően. Mindig nehéz kezelni a mentális egészségemet, de még nehezebbé válik, ha egy másik személy érzései és perspektívái is érintettek.

olvass tovább