Horváth Andrea

Az írás és kommunikáció, a zene és a sport gyerekkoromtól kezdve fontos része személyes fejlődésemnek. Szeretem a lélek hangján keresztül megszólaltatni a témáimat és megosztani történeteimet az emberekkel remélve, hogy eljut a mondanivalóm a szív szintjére. Ez az érzés szinte mindennél többet ér számomra. Fontosnak tartom az emberi kapcsolatokban a határok egészséges meghúzását, az ahhoz tartozó érzelmek pontos megnevezését, azoknak pontos leírását és mindezek következményeinek közérthető körülírását. A szavaknak ereje van, így az írás számomra felelősség. Mindezeken túl érdekel az emberi test és a lélek kapcsolata, mert véleményem szerint nem lehet elválasztani az egyiket a másiktól. Ebben a témában is szeretek elmélyedni. Bővebben rólam és a munkásságomról itt tudtok olvasni: eptestlelek.com

A bántalmazás pszichológiája

Az esetek többségében hozzánk közel álló személyek okozzák lelki gyötrelmeinket, miután elnyerték a bizalmunkat az abszolút megnyerő stílusukkal (például a szekták is ezek alapján működnek). Hiszen ki gondolná, hogy akiben feltétlen megbízunk, majd pont ő fog visszaélni mindezzel?

olvass tovább

A lelki bántalmazásról

Olykor a legnagyobb fájdalmat azok okozzák, akiket a legjobban szeretünk, akik a legközelebb állnak hozzánk. A bántalmazás nemtelen, intelligenciától és végzettségtől független, észrevétlen, lassú lélekölő szörnyeteg.

olvass tovább

Miért fogy el a motivációd már a diéta legelején?

A diétát nem csak elkezdeni nehéz, amikor kezdő vagy, hanem véghezvinni is. Előfordul, hogy már a legelején elfogy a motiváció holott már az orvos ötször elmondta, hogy diétáznod kell! Tologatod, hónapról hónapra, de csak nem kezdődött el, és lassan az évfordulójára készülsz annak, hogy majdnem diétázol. Aztán eljön a pillanat amikor már rákényszerülsz, mert az egészséged annyira romokban, vagy mert kitűztél egy új célt amiért muszáj belevágnod. Ha el is kezdted útközben már százszor visszafordultál volna, mert nem tudtad milyen akadályokba botlasz a legelején.

olvass tovább

Élet egy rejtett nárcisztikussal

Talán az egyik legmélyebbre süllyedni az életben egy ilyen találkozás által lehet, még a pszichopata sem tud olyan kínkeserves lelki fájdalmakat okozni, mint a szadista rejtett nárcisztikus. Azonban nem ritka, hogy a kettő kombinált változatát kapjuk, hiszen a legtöbb személyiségzavar mellé társbetegségek is társulhatnak.

olvass tovább

Nem te vagy a túlérzékeny, hanem mások nem veszik figyelembe a határaidat

Nem te vagy túlérzékeny, hanem mások nem veszik figyelembe a határaidat, ami valljuk be furcsa és kellemetlen szituációkat eredményezhetnek az élet bármely területén, de főleg a magánéletben és a munkahelyeken. Hiszen még te érzed magad furcsán, hogy te viselkedsz nem megfelelően egy olyan társadalomban, ahol még a többségnek tanulnia kell a privátszféra és a személyes határok tiszteletben tartását.

olvass tovább

Nem az vagyok aki...

Nem az vagyok, akinek te gondolsz! Nem az vagyok, aki alárendeli magát a másiknak egy olyan kapcsolatban, ahol rabigába hajtanák. Nem az vagyok, aki szemet huny vagy félrenéz, ha a másik rendszeresen megalázza.

olvass tovább

Hogyan lehet a mérgező embereket távol tartani?

Hogyan lehet a mérgező embereket távol tartani? Ez sokunk fejében megfordul és a válasz az minden esetben a határaink meghúzásával lesz. Valószínüleg nem leszünk sok emberrel körülvéve ezek után, maximum kevés, de igaz emberrel, viszont lesz egy pajzsunk önmagunk előtt a mérgező emberek fullánkjaival szemben.

olvass tovább

Amikor a szerelem fogságba ejt

Nem tudsz szabadulni, fogságba estél, pedig eleinte minden olyan szépen indult. Romantikus beszélgetések órákon át a chaten, aztán séták, majd virágok és szép ígéretek. „Csak ne lettem volna olyan naív!” – hangzik el az önmarcangoló mondat a fejedben önmagadhoz, naponta minimum százszor.

olvass tovább