STYLELIFE / Stylekids


A bárányok nem hallgatnak

  • 2015. október 06.

Megkezdődött a bárányhimlő szezon. Kicsik és nagyok, akik még nem estek át (tehát fogékonyak) ezen a pöttyös kórságon, most nagy esélyük van rá. Sok tévhit van jelen erről a betegségről. Ezeket szeretnénk tisztázni a következőkben.

olvass tovább

A gyermekbetegségek lelki háttere

  • 2015. október 02.

Vajon hogyan lehet, hogy van gyermek, aki szinte sosem betegszik le és többen mindenféle betegséget összeszednek? Megkezdődik a nevelési év, a gyermek közösségbe jár, ezzel együtt elkezdődik a betegségekkel járó időszak is. Mitől függ, hogy a gyermek megbetegszik-e vagy sem? A közösségtől, immunrendszertől, vitaminpótlástól, egészséges táplálkozástól?

olvass tovább

Tíz ok, amiért sírhat a baba

  • 2015. szeptember 30.

A kisbabák, újszülöttek egészen 1-1,5 éves korukig, amíg nem kezdenek el beszélni, vagy mutogatással a tudtunkra adni mit szeretnének, addig az egyetlen kommunikációs forrásuk a sírás. A fiatal anyukák, amíg nem ismerik ki kellőképpen gyermekük jelzéseit- hanghatásait, addig általában az összes lépcsőt végigzongorázzák mire megértik valójában mire is volt szüksége a kis csöppségnek.

olvass tovább

Mutass példát gyermekednek!

  • 2015. szeptember 28.

Kisbabát vállalni csodálatos dolog. A gyermekáldást soha ne a konfliktusok megoldása miatt, csakis a kiegyensúlyozott párkapcsolat kiteljesítéséért válasszuk!

olvass tovább

Egészséges tízórai receptek

  • 2015. szeptember 23.

Sokak emlékezetében még ma is aktívan él az iskolai menzák ízvilága és habár kétségtelen volt egy-két nagy kedvencünk, az ételek többségére mégsem az ízlelőbimbóknak nyújtott élvezet miatt emlékszünk.

olvass tovább

Szülés utáni plasztika?

  • 2015. szeptember 20.

A női szépség szülés után sem múlik el, sőt! Ugyanakkor vitathatatlan, hogy a test, mely 9 hónapon át egy többkilós babának adott fészket, megváltozik - a kötőszövet már nem igazán rugalmas és csak lassan regenerálódik, főként, ha a szoptatási időszak is elhúzódik. Bizonyos külalaki változások megfelelő életmóddal többnyire visszafordíthatók, míg mások maradandónak bizonyulnak. Ha képesek vagyunk ezt a kettőt megkülönböztetni egymástól, megfelelő önbizalommal fordulni feléjük és együtt élni velük, akkor az anyai boldogságérzet teljes lehet. És mi van, ha nem? Van - és NEM elítélendő -, aki nem tudja elfogadni megváltozott formáit és emiatt boldogtalan, akár mert az esztétikai problémák nagyon látványosak, zavaróak és tartósak. Fókuszban a szülés utáni, indokolt has- és mellplasztika.

olvass tovább