STYLELIFE / Stylekids


Ismerd meg a gyermeked!

  • 2016. május 19.

7 kérdés, hogy megismerd gyermekedet. A gyereknevelésről Mátyás király meséje jut eszembe, mikor bolondnak hiszik az udvari bolondot, aki arra a kérdésre, hogy miből van legtöbb a világon, azt mondja, hogy orvosból. Valahogy így van ez a gyerekneveléssel is, mások mindig jobban tudják, hogy szülőként mit kéne tennünk és mivel ártunk. Sears, Suttogó, Ferber, Szuperdada, kötődő nevelés? Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének. Mindenki a maga módján.

olvass tovább

Miért agresszív a gyerekem?

  • 2016. május 14.

Kevés felnőtt viseli jól, ha gyermeke agresszíven viselkedik. A környezet rosszalló megjegyzései pedig komoly bűntudatot kelthetnek, hogy valamit elrontottak a nevelésben. Az agressziót nehéz kezelni, de nem lehetetlen.

olvass tovább

Szoptatás és fogyókúra

  • 2016. április 18.

A szoptatás alatt nem javasolt sem a fogyókúra, sem a méregtelenítés, ezt minden szoptatós anyuka biztos hallotta már. Mégis mit tehetünk, ha szeretnénk visszanyerni szülés előtti alakunkat - felmerül a kérdés, főként, ha az ember lánya nem 1-2 hónap szoptatást tervez, hanem mondjuk 1-2 évet. Most ehhez adunk ötleteket.

olvass tovább

Testmozgással a gyermekkori elhízás ellen

  • 2016. április 16.

A gyermekkori elhízás kialakulása összetett folyamat, melyben mind befolyásolható (pl. táplálkozás, testmozgás), mind nem befolyásolható tényezők (pl. genetika) szerepet játszanak. Mivel évről évre egyre több a túlsúlyos gyermek - minden nyolcadik iskolás túlsúlyosnak és minden negyedik elhízottnak számít, így fontos, hogy foglalkozzunk a problémával és vegyük kezünkbe az irányítást. Tegyük meg, amivel meg tudjuk állítani ezt a folyamatot, befolyásoljuk azokat a tényezőket, amiket tudunk.

olvass tovább

Programozott szex

  • 2016. április 13.

Az talán köztudott, hogy a párkapcsolatok egyik legnagyobb krízise, amikor gyermek születik a családban. Manapság egyre inkább emelkedik azonban azoknak a kapcsolatoknak a száma is, ahol sajnálatos módon időben ennél már korábban az választja el a nőt és a férfit egymástól, amire akár már eddig is több évet szántak, a közös gyermekért való próbálkozás.

olvass tovább

8 finomság kismamáknak

  • 2016. március 30.

A várandósság komoly kihívás, hiszen egy kismamának nem csak a saját egészségére, hanem egy másik, fejlődő kis életre is ugyanúgy vigyáznia kell. „Ilyenkor kettő helyett kell enni” – tartja a mondás, és ez igaz is, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit. A tudatos étkezés elengedhetetlen, hiszen a fejlődéshez szükséges tápanyagokat később nehéz pótolni. Mutatjuk, melyek a legfontosabb finomságok egy leendő anyuka számárára!

olvass tovább

Anyaként is nagybetűs Nő

  • 2016. március 29.

Az anyaság a világ leghálásabb feladata. Ugyanakkor minden anya pontosan tudja, hogy milyen nehéz és fáradságos munka anyaként és nőként egyszerre helytállni. Sokan azt gondolják azért, mert született egy gyermeked, meg kell szűnnöd csinos, öntudatos nőnek lenni. Pedig ez egy hatalmas hazugság. Te igenis akarj nő is lenni, nagyon nő!

olvass tovább

Amikor még hittem a Húsvéti Nyusziban

Olyan családban nőttem fel, ahol a Húsvét legalább olyan izgalmak közepette telt, mint mondjuk a MIkulás érkezése. A szüleim eléggé kimaxolták ezt az ünnepet is, mindig volt tojáskeresés, két évente megkockáztatták, hogy talán tudnék gondozni egy élő kisnyulat is (nem, nem tudtam), és 8 éves koromig tartották bennem a hitet, hogy igenis létezik a Húsvéti Nyuszi.

olvass tovább

Szülés utáni libidócsökkenés

  • 2016. március 19.

Amikor a várva várt bébi megszületik, természetes, hogy csakis ő áll a középpontban. Na pláne, hogy 24-ből 48 órás figyelmet kíván meg az anyáktól. Azonban ahogy elmúlik az úgy nevezett beszoktatási idő, esedékessé válik a házasélet visszaterelése a normális kerékvágásba. De mi van akkor, ha az asszony nem annyira kívánja a pásztorórákat? Ennek számtalan oka is lehet. Ezeket próbájuk meg most felderíteni.

olvass tovább

Édesítés természetesen

  • 2016. február 25.

A természetes édesítőszerek a mindennapi táplálékainkban is megtalálható, a természetben is előforduló anyagok. Némelyik nagyobb energiával bír, de vannak olyanok is, melyek rendkívül alacsony glikémiás indexüknek és kis szénhidrát tartalmuknak köszönhetően a legenergiaszegényebb étrendben is jól alkalmazhatók, illetve cukorbetegség esetén is bátran fogyaszthatóak. Egyre szélesebb a kör, melyet ismerünk és biztonsággal alkalmazhatunk. Igyekeztünk őket összegyűjteni nektek.

olvass tovább