STYLELIFE / Stylekids


Szilveszter gyerekekkel

  • 2015. december 29.

Minden gyerekes családban felmerül év végén a nagy kérdés: hogyan töltsük idén a szilvesztert? Pocakban bent, pocakból kint, totyogóval, vagy kiskamasszal, számtalan variáció létezik e különleges nap eltöltésére, egy a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.

olvass tovább

Testvérharcok

  • 2015. december 29.

„Add vissza azonnal, az az enyém! Anya, már megint elvette! Légy szíves, szólj rá! Annyira utállak! Soha többé nem játszom veled!” Az olvasók többségének bizonyára ismerősen csengenek a fenti mondatok, hiszen ahol egynél több gyerek nevelkedik egy családban, óhatatlanul előfordulnak hasonló perpatvarok. A kérdés az, hogy hol a határ: meddig tekinthetjük a testvérek közötti konfliktusokat elfogadhatónak, illetve mikor kell arra gondolnunk, hogy valami nagyon elcsúszott ezen a téren, ezért tennünk kell valamit.

olvass tovább

Hozzátáplálás - Nem lóverseny

  • 2015. december 27.

A WHO, a La Leche Liga, a Szoptatásért Magyar Egyesület is az első félévben az igény szerinti és kizárólagos szoptatást javasolja, majd a szilárd ételek fokozatos bevezetése mellett az anyatej meghatározó maradjon az étrendben az első életévben - mi is egyet értünk ezzel. Betöltött hat hónapos korban válik lassanként képessé a csecsemő a szilárd ételek megemésztésére és hasznosítására. Tápszeres csecsemőknél sem érdemes ennél korábban kezdeni a hozzátáplálást, mert az ő emésztőrendszerük sem érettebb. Cikkünkben abban segítünk mire érdemes odafigyelned, ha eljött az első falatok ideje.

olvass tovább

10 családi film karácsonytól szilveszterig

  • 2015. december 26.

Mit csináljunk két ünnep között, amikor már elfáradtunk a korcsolyázásban, rokonlátogatásban és kiolvastuk az ajándékkönyvet? 10 szuper karácsonyi filmtippet adunk nektek, amit érdemes megnézni ilyenkor. A DVD-n kívül mi kell hozzá? Karácsonyfa illat, bejgli adott. Csupán egy meleg takaró, egy finom tea, akár egy szép gyertya és indulhat is a mozizás. Kellemes filmnézést!

olvass tovább

Szaloncukor, a magyar édesség

  • 2015. december 26.

A szaloncukor jellegzetes, magyar, karácsonyi édesség. Ma már többféle ízben és csomagolásban beszerezhetőek. A marcipános ízűtől kezdve egészen a narancsosig, a fényes papíroson át a textilcsomagolásig számtalan aromával és színnel találkozhatunk. De miért is szaloncukor lett ennek a finomságnak a neve?

olvass tovább

Anyu főz: különleges karácsonyi levesek

  • 2015. december 20.

Tovább törjük a fejünket a karácsonyi menün. Általában este már nem szoktunk nehezet enni, és szerintem sok család van így ezzel. A karácsony valahogy mégis kivétel. Nehezen mondanak le sokan például a levesről. Ami helyes is, mert a leves finom, a leves jó, segít “megalapozni” az étkezést.

olvass tovább

Anyu főz: könnyed karácsonyi fogások

  • 2015. december 17.

Ahogy fogynak a napok karácsony előtt, még a kevésbé kajacentrikus családoknál is felmerül a kérdés, mi legyen a karácsonyi menü. Persze vannak sokan, akik nem tágítanak a bevált szokásoktól, és ragaszkodnak az évtizedek óta kipróbált menüsorhoz. Lássuk be, változnak annyira a szokásaink, hogy nem biztos, még mindig azt szeretjük, amit nagyanyáink tettek az asztalra karácsonykor.

olvass tovább

Karácsonyi dekorálom

Egy hét múlva karácsony. Ez az a pont, amikor kivétel nélkül minden szülő a szívéhez kap és kezd eluralkodni rajta a kétségbeesés. Mi lesz az ajándékokkal, mi lesz a karácsonyi menüsorral, na és persze a lakás kidekorálásával? Ebben a szent percben átváltunk karácsonyi üzemmódba és neki kezdünk a bevásárló körútnak.

olvass tovább

A legviccesebb tortakatasztrófák

  • 2015. december 15.

Annak idején, a hatodik szülinapomra egy gyönyörű Barbie baba tortát kaptam, aminek a ruha része volt ehető, közepén meg egy igazi Barbie állt. Elmondani sem tudom, mennyire örültem neki, de lefogadom, ha a Barbie helyett bármilyen más Disney hercegnős sütit kapok, ugyanolyan fülsüketítően üvöltöttem volna örömömben. Kivéve, ha anyukám próbálta volna megsütni... Bocsi Anya, de valljuk be, pont úgy sikerült volna, mint ezek a torták. Megnéztem volna a kis szülinaposok arcát, amikor ezekkel a csodákkal köszöntötték fel őket!

olvass tovább

YOLO helyett apaság

Az apaság egy komoly és felelősségteljes szerepkör. De mi van akkor, amikor apuci a húszas évei végét tapossa, és imádja az életet. Szeret a haverokkal lógni, fesztiválozni és persze imádja a barátnőjét. A sörözések, és az elfogyasztott cigaretta mennyiség az, ami leginkább meghatározza a hétvégéit. Míg egy napon a kedvese elé áll a hírrel: „Apa leszel!"

olvass tovább