Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2019. július 08.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

'Ahhoz, hogy elérd a célod, tudnod kell, mit akarsz!' Kedvenc idézeteink Gordon Ramsaytól

Gordon Ramsay sok szempontból megváltoztatta a közönség gasztronómiáról, és az egész vendéglátásról alkotott képét, hiszen aligha van olyan ember, aki ne ismerné a legnagyobb jóindulattal is minimum temperamentumosnak, vagy még inkább indulatosnak nevezhető szakácsot. Születésnapja alkalmából a kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze a skót séftől!

olvass tovább

A legjobb Gordon Ramsay aranyköpések

  • 2017. november 09.

A híresen nyers stílusú szakács, Gordon Ramsay műsora nem véletlenül kapta A pokol konyhája címet. Éles kritikákkal illette a versenyzőket, és sértései hatására az internetes mémgyár a mai napig ontja magából a valós vagy éppen kitalált szövegekkel megtűzdelt Ramsay-képeket. A skót séf a Brit Birodalom Érdemrend kitüntetettje, valamint több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa is és a mai napon ünnepli 51. születésnapját.. Az ő tiszteletére összegyűjtöttük a legviccesebb beszólásait.

olvass tovább

Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon

  • 2017. február 11.

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének. Nem csoda, hogy mesterszakácsokat ejt rabul a műfaj, hiszen az újhullámos street food minőségi, ízletes, gyors, és olyannyira változatos, hogy már kategorizálni is lehet. A legfőbb irányzatokról Vad-Horváth Zoltán, a hazai Street Food Egyesület vezetője számolt be.

olvass tovább

A gasztronómia védőszentjei beköltöznek a Gellértbe

  • 2016. november 05.

Idén az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, azaz Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között. Mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza lengi majd be a patinás szállodaépület összes termeit, ahol izgalmas étkekkel, nedűkkel és programokkal várják a vendégeket.

olvass tovább

Lengyel-Magyar gasztro reflexió a Gellértben, avagy ki hogy főz a másik nyelvén

  • 2016. szeptember 12.

Egy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.

olvass tovább

A Nagymamám almás pitéje

  • 2016. augusztus 25.

Ez a recept egy kézzel írt, kissé kopottas, de számomra felbecsülhetetlen értékű szakácskönyvből származik, amit apai nagymamám készített a család összes nőtagja számára. Ritkán nyúlok hozzá, valahogy nekem kell egy ünnepi, vagy különleges hangulat, hogy fellapozzam. Ha ebből a könyvből sütök, tényleg olyan érzés, mintha együtt készítenénk valamit, főleg, mert rendszerint át szoktam kicsit alakítani a receptúrákat, így régi és új praktikák találkozhatnak a konyhában. Ez a pite most vendégségbe készült, nem is tudtam megörökíteni teljességében, olyan gyorsan elfogyott. Ez az egy árva szeletke maradt, így mindenki csak az elmondásomra hagyatkozhat: kivételesen szépen sikerült a rácsozás.

olvass tovább

Vadat és halat…

  • 2016. február 20.

Mindenből a legjobbat! – a már megszokott minőségi kínálattal, a legjobb séfek mestermunkáival és izgalmas ízkavalkáddal várja a gasztronómia szerelmeseit az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 12-15 között, a Millenárison. A mesterszakácsok ezúttal nem egy bizonyos ételt álmodnak újra, hanem két alapanyagra, a vadra és a halra koncentrálnak majd a saját specialitásaikon túl.

olvass tovább