Kulcsszó keresés /


Tibeti gasztronómia

  • 2013. május 26.

A tibeti kultúráról ma már egyre többet hallhatunk és olvashatunk, s bár ételeik nem túl népszerűek, szakácsművészetük pedig tulajdonképpen anyáról leányra szállt, ettől függetlenül ételeik ízletesek, egészségesek és roppant táplálóak.

olvass tovább

A fűszeres

  • 2012. június 27.

Lássuk, mit főzött nekünk az az ember, aki képes volt világhírnévre szert tenni egy olyan országból, ahol napi négy szakácskönyv jelenik meg!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - június 11.

  • 2012. június 11.

Egyik nagy példaképem Nigella Lawson, brit szakácskönyvíró. Na nem csak azért, mert olyan jól főz, ahogy én valószínűleg sosem fogok, hanem mert életszeretete, szenvedélye mindent áthat, ami csak körül veszi őt. Az élet nehéz helyzeteivel szembeni egészséges hozzáállása pedig példaszerű számomra. Sokszor eszembe jut, hogy a számára gyakran feltett kérdésekre, a családjában előfordult számos halálos betegségre és nehéz gyerekkorára vonatkozóan mindig ugyanazt válaszolja: Na és?! Mindenkivel történnek rossz dolgok, nem én vagyok az egyetlen, csupán nem engedem, hogy belehaljak ezekbe a tragédiákba és továbblépek, ennyi az egész!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIX. / Vasárnap

  • 2012. április 29.

Bár rajongok kedvenc szakácsnőm Nigella Lawson nem éppen kalória szegény ételeiért, ha “bűnözni” támad kedvem a cukormentes cukrászdákat választom. Van néhány nagyon kellemes, széles kínálattal rendelkező cukrászda a városban, amelyeket előszeretettel látogatok. Szerintem a cukormentes sütemények éppoly finomak, mint a cukorral készültek, csupán egy bajom van velük. Két süti elfogyasztása után is olyan érzésem van, mintha csupán délibábot ettem volna, nem laktam jól, sőt mintha még éhesebbé is váltnék tőlük. Persze ez az apró kellemetlenség nem tart vissza attól, hogy továbbra is az egészséges életmód mellett tegyem le a voksot, vállalkozó kedvűek bátran tegyenek egy próbát!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VI. / Szombat

  • 2012. január 28.

Ahogy már említettem nem vagyok valami nagy szakértője a konyhaművészeteknek, de ha olyan kedvem támad, és csakis akkor, bemerészkedem a konyhába! Nem kell komoly alkotásra gondolni, semmi ilyesmi nem fog következni. Először is előveszem a kedvenc szakácsnőm Nigella Lawson valamelyik gyönyörű könyvét és lázasan keresgélni kezdek. Már a csodás illusztrációktól félig jól lakom!!! Azért kedvelem Nigellát, mert a receptjei egyszerűek, a hozzávalókat a sarki éjjel-nappaliban is be lehet szerezni és tíz percnél több időt nem igényel az elkészítésük! Ma egy végtelenül egyszerű desszertet készítek magamnak, csak a kényeztetés kedvéért, végülis hétvége van!

olvass tovább