Kulcsszó keresés /


Krémes parmezános csirke tejszínes spenótággyal

  • 2025. november 30.

Van az a fajta vacsora, ami nemcsak jól esik, hanem már az illatával is megteremti a „ma este megérdemlem” hangulatot. A krémes parmezános csirke pontosan ilyen. Könnyű, mégis kényeztető; gyors, mégis úgy mutat, mintha egy kedvenc bisztró konyhájáról érkezett volna. Azoknak született, akik szeretnek elegánsan élni akár egy átlagos hétköznap estéjén is.

olvass tovább

A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon

  • 2025. november 21.

Az ősz egyik legikonikusabb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. A hűvös napokon szinte mindenki előveszi, és a legtöbb konyhában krémleves formájában kerül az asztalra. Pedig a narancssárga zöldség sokkal több annál, mint egy szezonális leves alapja: édes, mégis karakteres ízvilágával számtalan formában felhasználható, ráadásul a hazai gasztronómia is egyre kreatívabban nyúl hozzá.

olvass tovább

Fehérboros zellerkrémleves pirított mandulával

  • 2025. október 23.

Vannak ételek, amelyekben minden felesleges részlet eltűnik, és csak a tiszta íz marad.
Ez a fehérboros zellerkrémleves pontosan ilyen: letisztult, elegáns és kifinomult.
A zeller karakteres aromája, a fehérbor finom savassága és a tejszín selymessége együtt olyan harmóniát teremtenek, ami egyszerre otthonos és „fine dining”.


olvass tovább

Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

  • 2025. október 11.

A hétvége arról szól, hogy egy kicsit lassítsunk, és megengedjük magunknak a valódi élvezeteket , akár egy jól sikerült beszélgetést, akár egy illatos, selymesen krémes fogást a tányéron. Ez a fokhagymás-sajtos csirke pontosan ilyen: egyszerű, de mégis elegáns, tele ízzel . Kívül aranyló, belül omlós, a szósz pedig annyira krémes, hogy szinte magát kínálja egy darab friss bagettre.

olvass tovább

Fűszeres sütőtökkrémleves pirított magvakkal

  • 2025. október 03.

Amikor az ősz lassan beköltözik a napjainkba, és a reggelek hűvösebbé válnak, ösztönösen vágyunk a melengető ízekre. Kevés alapanyag ragadja meg ennyire az évszak esszenciáját, mint a sütőtök. Édes, selymes, mégis karakteres – egyszerre idézi a gyermekkor hangulatát és a kifinomult gasztronómia világát. Nem véletlen, hogy a legjobb éttermek őszi menüjén is ott találjuk, hiszen szinte bármilyen formában képes elvarázsolni.

olvass tovább

Körtés-grapefruitos pite mandulakrémmel

Pár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!

olvass tovább

Kukoricakrémleves pirított garnélával és chilivel

  • 2025. augusztus 30.

Egy elegáns vasárnapi fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is kényezteti. A nyár végén, amikor a piacok még tele vannak friss alapanyagokkal, különösen jólesik egy olyan étel, amely egyszerre könnyed és mégis tartalmas. A kukoricakrémleves pont ilyen: aranyló színe a nyár napsütését idézi, krémes állaga pedig igazi komfortélményt ad.

olvass tovább