Kulcsszó keresés /


Mentás zöldborsókrém

  • 2016. december 03.

Zöldborsóleves, zöldborsófőzelék, párolt zöldborsó, nagyjából ezeket az ételeket fogyasztjuk leggyakrabban a zöldborsóból. Pedig finom krém, pástétom is készíthető belőle, kiváló vendégkínáló is egyben. A mentától kap egy üde, friss, zsenge ízt, de a chilli tüzessé teszi és illik a téli ételekhez.

olvass tovább

Szépségnapló: Így állítsd meg az idő kerekét!

Mindig is csodáltam azokat a nőket, akik koruk ellenére mesés, üde arcbőrrel rendelkeznek. Ugyan hogy csinálják, hogy mindig kisimultak és gyönyörűek? Én még csak a harminchoz közeledek, de sokszor már most sem nézek szívesen tükörbe reggelente a szétgyűrt arcommal és karikás, begyógyult szememmel. Bennem van a hiba? Egyszerű genetika? Vagy netán méregdrága ránctalanító krémekkel kellene már ennyi idősen pepecselnem?

olvass tovább

6 trükk, amivel elkerülheted az őszi súlygyarapodást

  • 2016. október 31.

Egy bőséges gulyásleves, a csirkepörkölt, a krémes sütemények, és az ünnepek mellett senki sem számolgatja a kalóriákat. Ha növesztesz egy kis úszógumit, majd elrejted néhány túlméretezett pulóver és kabát alatt, a kutya sem veszi észre. Így is hozzá lehet állni a dologhoz, meg úgy is, hogy egészséges, jókedvű, és magabiztos akarsz maradni az év második felében is, és semmiképp sem fél napokat eltölteni az edzőteremben és éheztetni magad a tavasz beköszöntével.

olvass tovább

Mályvacukor krém

  • 2016. október 08.

Lassan épp itt van az ideje a forró csoki szezonnak, amit mi mással ízesítenénk, mint mályvacukorral. Hoztunk nektek egy csodás mályvacukor krém receptet, amit felhasználhattok forró csokiba, pitékbe, különböző sütikbe, vagy akár magában is ehetitek.

olvass tovább

6 egészséges smoothie recept, amit ki kell próbálnod

  • 2016. október 04.

A smoothie egy krémes állagú, gyümölcsből és/vagy zöldségből készített, édes vagy sós ital, amely éppúgy kiváló vitaminforrás télen, mint nyáron. A turmixoktól elsősorban abban különbözik, hogy kizárólag növényi összetevőkből áll, hígítása nem tejjel vagy joghurttal történik, hanem vízzel, de remek smoothie készíthető gabona és magitalok hozzáadásával is. Mi imádjuk, rengeteg verziót el bírunk belőle képzelni, de most a 6 kedvenc receptünket mutatjuk meg nektek.

olvass tovább

Kókuszos-sütőtökös fagylalt

  • 2016. október 01.

Az ősz nem jelenti azt, hogy véget kell érnie a fagylalt szezonnak. Vegyítsük a fagylaltot az őszi ízekkel, mint például a sütőtök. Miután kipróbáltátok a kókuszos-sütőtökös jégkrémet az ősz lesz a kedvenc fagyi szezonotok.

olvass tovább

Kókusztejes-gyömbéres aranykrémleves

  • 2016. augusztus 28.

Hogy lesz egy egyszerű répa levesből ázsiai fogás? Fűszerek, és persze egy kis kókusz. Én imádom a krémleveseket, egyszerűek, laktatóak, és ami a legfontosabb szempont: nagyon egészségesek. Szerintem az összes zöldségből elkészíthető, csak rá kell őket dobni egy kis hagymára, puhára párolni alaplében, majd leturmixolni. Mivel nálunk gyakran készülnek krémlevesek, szívesen megspékelem egy kis extrával, hogy sose unjuk meg. Az egyik ilyen érdekes alapanyag a dióolaj, amit az Őrségben szereztem be, és az íze remekül harmonizál a répával. Persze bármilyen ízesített olaj, vagy akár vaj is megfelelő hozzá.

olvass tovább

4 természetes testradír

  • 2016. július 19.

Időnként nem csak arcunknak, hanem az egész testünknek jót tesz egy alapos bőrradírozás. Eltávolítjuk vele az elhalt hámsejteket, ezáltal könnyebben bejut a hidratálókrém, így sokkal élénkebb és ragyogóbb bőrt kapunk. Ráadásul ha napozás előtt végezzük el, tovább megtarthatjuk színünket. Ismerj meg négy otthon is elkészíthető, bőrtápláló keveréket!

olvass tovább

Édes kis bűnbeesés

  • 2016. május 18.

Amióta világ a világ, és ember az ember, azóta létezik a bűn is, mint olyan. Valahogy, ilyenkor a kései tavasz hamvas pezsgését érzékelvén, mintha újra divatba jönne bűnbe esni. A csábítás szele, lágyan cirógatja az arcunkat, úton-útfélen színes, szagos, már-már giccsesen szirupos nyalánkságokba botlunk, a kirakatokban kacéran kínálják fel magukat a tejszínhabos púderszínű krémkelyhek, a csészényi forró csokoládék és a cuki kis édességek.

olvass tovább