Paradicsomos galette
Nem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.
olvass továbbNem tudod még mit készíts? Ez a finom paradicsomos galette remek választás lehet, hisz minden földi jóval kínálhatod.
olvass továbbAz ősz egyik legikonikusabb alapanyaga kétségtelenül a sütőtök. A hűvös napokon szinte mindenki előveszi, és a legtöbb konyhában krémleves formájában kerül az asztalra. Pedig a narancssárga zöldség sokkal több annál, mint egy szezonális leves alapja: édes, mégis karakteres ízvilágával számtalan formában felhasználható, ráadásul a hazai gasztronómia is egyre kreatívabban nyúl hozzá.
olvass továbbAz ősznek van egyfajta varázsa. A természet ilyenkor teljesen megváltozik. Barnába, és sárgába borul minden. Ilyenkor a legjobb bebújni az ágyba, egy forró teával a kezünkben, és elolvasni egy könyvet. Ami viszont ennél is jobb, az a sütőtök mindenféle formában való fogyasztása. Legyen szó levesről, süteményről, köretről, vagy csak simán megsütve, jöhet bármennyi mennyiségben.
olvass továbbNem telhet el őszi-téli időszak pumpkin spice latte nélkül. Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű elkészíteni ennek a sütőtökös, fűszeres kávéspecialitásnak az egészséges, organikus változatát - a lakás pedig egy szempillantás alatt megtelik kellemes hangulattal, amint a levegőbe beleszippantva, megérezzük a fűszerek illatáradatát.
olvass továbbAmikor az ősz lassan beköltözik a napjainkba, és a reggelek hűvösebbé válnak, ösztönösen vágyunk a melengető ízekre. Kevés alapanyag ragadja meg ennyire az évszak esszenciáját, mint a sütőtök. Édes, selymes, mégis karakteres – egyszerre idézi a gyermekkor hangulatát és a kifinomult gasztronómia világát. Nem véletlen, hogy a legjobb éttermek őszi menüjén is ott találjuk, hiszen szinte bármilyen formában képes elvarázsolni.
olvass továbbA Balaton nemcsak a nyár szimbóluma, hanem a kifinomult életérzésé is. Balatonlellén, a BL Yacht Club elegáns környezetében gyűltek össze a Canissi vendégei, hogy átéljék a stílus, a gasztronómia, a hajózás és a fotóművészet összhangját. A délután minden pillanatát az exkluzivitás hatotta át – olyan esemény volt ez, amely többről szólt, mint egy találkozás: a luxus és a kifinomult ízlés ünnepe.
olvass továbbBorongós őszi napokon, ha egy kis színre vágyom, ezzel a salátával könnyen a tányéromra varázsolhatom. A vajhal igazán könnyen elkészíthető alapanyag, bátoritok mindenkit hogy próbálja ki, ha valaki nincs nagy barátságban a halakkal, csirkével is elkészítheti nyugodtan a salátát. Sőt hús nélkül is nagyon finom.
olvass továbbBevallom, mikor először találkoztam a szilvaleves és a pisztáciás morzsába forgatott gombóc párosával, legfőképp az étel gyönyörű színe ragadott magával. Szemet gyönyörködtető étel.
olvass továbbA forró nyári napokon igazi frissítőként hatnak a hideg levesek. Az alábbiakban bemutatjuk három klasszikus gyorsan elkészíthető, izgalmas változatát.
olvass továbbKülönösen örömteli év az idei: a soron következő 30. nemzetközi művészeti seregszemlének ad otthont az apró, de annál pezsgőbb nógrádi falu, Cered. Bizonyos szempontból a “világ végének” tekinthető magyar település egész évben aktív, művészeti életet él, ám az augusztus 9-i fesztivál méltó és ragyogó reflektorfényt irányít a művészkolóniára és Cered egészére. Ez az ünnep idén is kiállításmegnyitókkal, izgalmas tárlatokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel, interaktív közösségi művészeti programokkal, workshopokkal, gyerekeknek szóló aktivitásokkal és gasztronómiai programokkal vár. Az ArtColony Cered 2025-ben a V4 díjat is elhozta: a közép-európai szellemiség ápolása és a visegrádi országok kulturális együttműködésében elért eredménye miatt részesülnek kitüntetésben.
olvass továbbFolytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára folyamatosan kerülnek fel a magyar konyha ihlette fogások – az állandó étlapon pedig egy új desszert is kóstolható, amelyet egy különleges találkozás inspirált: a spanyol sztárséf egy magyar nagymamától tanulta meg a rétesnyújtás mesterségét a város egyik leglátványosabb teraszán.
olvass továbbÚjabb elismeréssekkel gazdagodott a Botaniq Collection két ikonikus étterme: a hazai gasztronómia egyik legfontosabb eseményén, a Dining Guide Év Étterme Gálán a Bibo Budapest és az Alelí éttermek is díjat vehettek át. Az eseményen a szakma Az Év Szerethető Étterme és Az Év Sommelier-je díjakkal méltatta a két étterem teljesítményét. A napokban megjelent Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban pedig számos további kategóriában választották a szakértők az országos gasztronómia élvonalába a két éttermet.
olvass továbbJúnius 26. és 28. között Opatija a szórakozás fővárosává válik. Három napon át fantasztikus zene, tánc, kiváló gasztronómiai kínálat és felejthetetlen hangulat repít vissza minket a 20. század aranykorába. A vad húszas évektől az elegáns ötveneseken, a lázadó hatvanasokon és a diszkóban tobzódó hetveneseken át egészen a lendületes nyolcvanas évekig – a RetrOpatija nosztalgikus időutazást és az év buliját kínálja!
olvass továbbÚj járatokkal, új szállodákkal és gasztronómiai díjjal indul a 2025-ös szezon Továbbra is hódít a horvát Adria a magyarok körében: idén júniusban már közel 100 000 magyar utazott az országba hosszúhétvégére.
olvass továbbVégre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.
olvass továbbSzeretnék bemutatni nektek pár sajátos ételt a távol-keleti gasztronómiából. Az ottani étkezés teljesen eltér a miénktől, ezért is érdekes számomra ez a téma.
olvass továbbKönnyű vacsorára vágysz, ami biztosan levesz mindenkit a lábáról? Akkor az egészben sült karfiol a Te ételed! Ha egyszer elkészíted, többé soha nem felejted.
olvass továbbEnnél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor bármikor tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.
olvass továbbSzeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!
olvass továbbA babka szerintem az egyik legelegánsabb kalács. Nagyon sok verziót kipróbáltam már, mind tészta, mind töltelék tekintetében, de a tésztában biztosan ez a Yotam Ottolenghi séftől kölcsönzött verzió a nyerő, a töltelékek közül pedig a pisztáciakrém és a sült szilva keveréke számomra verhetetlen. Levesz mindenkit a lábáról, már az illatával is. És várd ki amíg megkóstolják!
olvass tovább