Kulcsszó keresés /


Vízfóbia - félelem vagy szorongás?

  • 2014. július 30.

A szülők gyakran mesélik nekem, hogy a gyerekük vízfóbiás… Ilyenkor mindig felmerül bennem az a kérdés, hogy miből gondolják mindezt. Az esetek többségében a szülők nem adekvát módon használnak különböző pszichológiai fogalmakat, ami által komoly félreértések alakulhatnak ki. .

olvass tovább

Önpusztító szokások, melyek csak blokkolják az életünket

  • 2014. július 25.

Az emberek folyamatosan a boldogságot keresik. Minden nap döntéseket hozunk, és azt reméljük, hogy ezek majd közelebb visznek minket ahhoz a boldog állapothoz, amire vágyunk. Azonban sajnos időnként a döntéseink nem megfelelőek, és nem minket szolgálnak. Csupán csak a kétségbeesés és a szorongás érzését erősítik fel bennünk.

olvass tovább

Egy kisgyermek félelmei

  • 2013. június 28.

Emlékszem gyerekkoromban mennyire féltem attól a kerek lyuktól a falon, ahol a vezetékek mentek. „Lő-lő-lő”-nek hívtam, és rettegtem tőle, de azt már nem tudom, miért. Az egészséges gyermeki fejlődés része a szorongás. Egy kisgyerek szinte bármitől félhet. Félhet az elalvástól, a pókoktól, a bohóctól vagy a „lő-lő-lőtől”.

olvass tovább

Ezeket érdemes tudnod, ha egy barátod szorongásos problémákkal küzd

  • 2012. július 13.

Először is fontos tudni, hogy pontosan mit is jelent a generalizált szorongás. Ugyanis egy mentális problémákkal küzdő embert megérteni nem könnyű feladat. Tetteiket legtöbb esetben nem rossz szándék vagy önzőség vezérli, így érdemes néhány fontos dolgot tudnod róluk, hogy könnyebben el tudd fogadni az éppen aktuális hangulatállapotukat.

olvass tovább

Mondják, hogy segít, de miért, s hogyan meditáljunk?

  • 2011. december 05.

Sokan teszik fel a kérdést, hogy meditálás miért jó. Akik napi szinten űzik ezt a tevékenységet, egyszerű válasszal szolgálnak erre a kérdésre: azért meditálunk, mert ennek a rohanó világnak az úgynevezett békéje valójában öt perc békéből és aztán tíz óra szorongásból, gondból és frusztrációból áll.

olvass tovább

Egy kis segítség, hogy jó legyen az első randi

  • 2011. augusztus 29.

Nincs semmi, ami nagyobb szorongást és aggodalmat vált ki - még a legmagabiztosabb nőkben is - mint az első randi azzal a férfival, aki tetszik nekünk. Bennünk, nőkben viszont kódolva van a paranoia: aggódunk például azon, hogy tetszeni fog-e neki a ruha, amit viselünk, miről fogunk beszélgetni, egyáltalán bejövünk-e majd neki.

olvass tovább

Alapozót a VICHY-től

  • 2010. január 20.

Az átmeneti vagy tartós bőrhibák komoly problémát jelentenek a mindennapok során: szorongás, komplexusok, pszichikai zavarok alakulhatnak ki. A Vichy Dermablend korrekciós kozmetikumai új utat nyitottak a bôrhibák korrigálásának területén.

olvass tovább

Levendula, nemcsak Provance dísze

  • 2008. június 30.

Nyugtató, szorongás- és görcsoldó, emésztéssegítő, alvásunkat kellemesebbé teszi, étvágytalanság esetén is  asználható, de hatásos bőrfertőzések és rovarcsípések kezelésére is.

olvass tovább