Kulcsszó keresés /


'Alkalmazkodom, tehát vagyok'- A kényszerű alárendelődés önszeretethiányt jelez

Sok olyan ember fordul meg nálam, akiknek a lételeme az alkalmazkodás. Amint valakivel együtt vannak, az az első gondolatuk, hogy a másiknak hogyan lenne jó. Mire lenne neki szüksége? És miközben mindenki más igényeit nagyon is szem előtt tartják, a sajátjukról gyakran fogalmuk sincs. A kényszerű alkalmazkodás is az önszeretethiány egyik jele. Azt jelzi, hogy eltávolodtunk magunktól, a legbelső szükségleteinktől. Persze ez is egy tanult minta, amit gyerekkorban sajátítunk el.

olvass tovább

Megtanultam változtatni

Az ember rengeteget képes fejlődni akár pár hónap alatt is. Ha kezdeni akar valamit a lehetőségekkel, amit kapott. Ha nem a rosszat látja meg abban, amit a gép dobott, hanem hajlandó változtatni.

olvass tovább

Tovább kell lépned a múlton ahhoz, hogy újra magadra találj

  • 2023. július 04.

Egy szakítás sosem egyszerű, főleg akkor nem, ha az az ember hagy el minket, akiért bármit megtettünk volna. Azonban bármilyen klisének hangzik, de a ’nem akarok kikelni az ágyból’ fázis hamar véget ér és az idő minden sebet begyógyít. A kérdés csak az, hogy mit tegyünk, hogy felgyorsítsuk a folyamatot?

olvass tovább

'Szeretem magam!' - Miért olyan nehéz ezt a mondatot kimondani?

  • 2023. június 22.

Sokszor csak álltunk hosszú órákig a tükör előtt, kíméletlenül kritizálva testünk minden egyes négyzetcentiméterét. Nőként sokszor még sokkal nagyobb a nyomás, hogy úgy igazán elfogadjuk magunkat. Miközben próbáljuk elérni a hőn áhított külsőt, kikezdjük az önbecsülésünket, aminek következtében egyre inkább hajlamosak vagyunk ítélkezni saját magunk felett. Azzal remélhetőleg mindenki tisztában van, hogy ez a legrosszabb, amit tehetünk a lelkünkkel.

olvass tovább