Kulcsszó keresés /


Az aki szép, az belülről szép!

  • 2023. március 29.

Nő vagy! – Akkora erő van a kezedben, ami csak nekünk, nőknek adatott meg. Ha megismered önmagad, a belső energiádat, és megtanulod helyesen használni, akkor nem túlzás, ha azt mondom: bármire képes vagy!

olvass tovább

Tartani a határaidat belső döntés, nem külső harc

Vannak emberek, akik nem tartják tiszteletben mások határait. Hízelgéssel, jó szándéknak álcázott beleszólással („én csak jót akarok neked”), kíváncsiskodással, faggatózással, puhatolózással elérik, hogy a másik megnyíljon nekik, és olyasmit is elmondjon, ami nem tartozik rájuk. A megszerzett információ birtokában aztán elkezdhetik rejtetten irányítani, manipulálni a másikat.

olvass tovább

Férfiszempont: Szeretetet koldulni

Az emberiség végre eljutott arra a pontra, hogy egyre többet foglalkozik az önszeretet témakörével. Egyesek úgy vélhetik, talán túl sokat is foglalkozunk vele. Nem gondolom, hogy az önszeretettel kapcsolatos bármilyen gondolatok valaha is klisé minősítést érdemelnének, hiszen a fontossága megkérdőjelezhetetlen. Az önszeretet a legmélyebb alapot képzi, hiszen a tiszta forrást jelenti egy ember életében, mely később folyammá duzzadva áramlik sebesen, s megállíthatatlanul hosszú éveken át.

olvass tovább

Amit magadért teszel - ezért olyan fontos az öngondoskodás

  • 2023. március 22.

Öngondoskodás nélkül kétségtelenül összeomlik a rendszerünk, kiégünk, és úgy érezhetjük, hogy csak létezünk, de nem élünk. Azt azonban már az elején le kell szögezzük, hogy az öngondoskodás nem annyiról szól csak, hogy megveszel magadnak egy új ruhát, vagy megiszol egy pohár finom bort.

olvass tovább

5 önromboló napi szokás

Emberek vagyunk, és ez azt is jelenti, hogy elkövetünk hibákat. Bár sok időt és erőfeszítést igényel, hogy felépítsük önmagunkat, hajlamosak vagyunk arra, hogy mindezt egy perc alatt le is romboljuk. Vannak bizonyos szokások, bizonyos attitűdök és bizonyos gondolatok, amelyek nem járulnak hozzá a jólétünkhöz. Sőt, inkább elgyengítenek, komoly károkat okozunk velük a saját önbecsülésünkben, önszeretetünkben.

olvass tovább