Kulcsszó keresés /


Tényleg szükségünk van kapaszkodókra ahhoz, hogy önmagunk lehessünk?

Vannak, akik szerint nincs véletlen, de nem tudják megfogalmazni, hogy mit jelent az ok-okozat a való életben, vagy épp a saját életükre levetítve. Vannak, akik szerint nem történhet minden okkal, de véletlenül sem. Vannak, akik elvakultan hisznek abban, hogy minden okkal történik, és a legapróbb történést is meg tudják magyarázni úgy, hogy kizárt, hogy véletlen legyen. Ahány ház, annyi szokás. Mint egy örökös háború a két nézőpont között. Mintha kötelező lenne választani az egyik és másik között úgy, hogy igazából valójában egyikben sem hiszünk, vagy egyiket sem ismerjük, mert igenis létező dolog, hogy valaki azt mondja, hogy minden okkal történik, de közben nem hisz ebben százszázalékban.

olvass tovább

Boldogságkutatás- válasz a kérdéseinkre

Életünk egyre inkább hasonlít egy felgyorsított filmre, amit ide-oda tekergetünk. Elemezzük a múltat és kutatjuk a jövőt, de közben elfelejtjük megélni a jelent. Kismillió dolgot csinálunk egyszerre: e -mailekre válaszolunk, párhuzamosan a közösségi oldal böngészésével, miközben a háttérben be van kapcsolva a tv vagy rádió, mintegy háttérzajként. Figyelmünket mindeközben megpróbáljuk összpontosítani arra a munkára, amivel már régóta el vagyunk maradva.

olvass tovább

Kiút az érzelmi rabszolgaságból

  • 2022. július 18.

Az érzelmek gyakran mindent felülírnak. Ugyanakkor megosztó a vélemény azzal szemben, hogy vajon mennyire vagyunk képesek irányítani azokat. Egyesek azt vallják a magunk felelőssége irányítani érzelmeinket, míg mások úgy vélik lehetetlen ellenük tenni. Bárhogy is legyen adódnak olyan alkalmak, amikor fontos, hogy kontrollban tudjuk tartani saját magunkat.

olvass tovább

Egyszer csak eldöntöttem, hogy sz*rok bele

Meglehetősen jól ismerem az agyalás és a kattogás ötven árnyalatát. Valahogy egész életemben végigkísért az az érzés, hogy mindig mindent a lehető legtöbb irányból közelítsek meg. Sok időt és energiát pazaroltam el erre, mígnem egy nap rájöttem, hogy egyszerűen csak szarok bele.

olvass tovább

Tévedni emberi dolog, hibázni viszont szinte kötelező

  • 2022. július 09.

Talán furcsán hangozhat, de hibázni kell. Szükségszerű, legalábbis akkor, ha fejlődni és erősödni akarunk. Olykor hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy talán másképp kellett volna döntenünk bizonyos helyzetekben. Ugyanakkor mikor és hogyan tanultuk volna meg azokat a fontos dolgokat, amik a fejlődésünket szolgálják, ha nem ezekből a ballépésekből?

olvass tovább

Filmek, melyek megváltoztatják az életről alkotott véleményedet

  • 2022. július 08.

Vannak olyan filmek, melyek fontos tanulságot hordoznak az életről, a szeretetről és a boldogságról. És vannak azok a filmek, amelyek valóban velünk maradnak örökké, megváltoztatják a valóság érzékelését, és tényleg arra késztetnek bennünket, hogy gondolkodjunk el arról, hogy milyen a világról alkotott képünk. Az alábbi lista pontosan ez alapján készült.

olvass tovább

'Én most stagnálok'– Tévhitek erről a kijelentésről

Azt figyeltem meg, az emberi visszajelzések kapcsán, hogy a stagnálás szó egy teljesen negatív értelmezést kapott napjainkban. Pedig a stagnálás se nem pozitív, és se nem negatív, valahogy a kettő között helyezkedik el félúton. Az az időszak, az az állapot, amikor már átestél a mélyponton, amikor már elfogadtad, hogy mi történt, hogy hol vagy éppen, de még tart a feldolgozás és a sokkos állapot, hogy hova is helyezd el újra önmagadat. A feldolgozás időszaka.

olvass tovább

Láthatatlan szálak, gubancok, csomók

Azt hiszem, az egyik legnagyobb modern kori károsodásunk, hogy nem akarunk tudomást venni a ránk ható láthatatlan tényezőkről. Ez alapvetően ad egy teljes elszigeteltség érzést és megmagyarázhatatlan magányosságot. Az a hit, hogy vagyunk mi, az-az a testünk, és nem veszünk tudomást a minket ért egyéb hatásokról, az életünk történéseit teljesen megmagyarázhatatlanná teszik - és mivel úgy vagyunk felépítve, hogy ha kapunk választ és megértünk dolgokat, képes feloldani minket- a válaszok nélküliség szorongásban és kilátástalanságban tart.

olvass tovább