Kulcsszó keresés /


Csokis-vaníliás profiterol

  • 2014. október 24.

Még Rómában ettem először profiterolt, ami első osztályú volt. Nem hiszem, hogy teljesen reprodukálható az élmény otthon, már csak a Colosseum hiánya miatt is, de aki egy kis olasz hangulatra vágyik, az nyugodtan álljon neki. Ennek az édességnek az alapja az égetett tészta, amit mi leggyakrabban képviselőfánk formájában fogyasztunk. A profiterol töltése, az íz és a mennyiségek kiválasztása már teljesen szubjektív. Van, aki teljesen beborítja öntettel, van, aki csak épphogy leönti, van, aki főzőtt csokikrémet készít, és van, aki fagyival tölti meg. Bármelyik variáció kiváló.

olvass tovább

Mivel pótoljuk a búzadarát?

  • 2014. október 11.

A rizsdara a lisztérzékenyek étrendjében is jól használható összetevő, különösen azok számára jó alternatíva, akik a kukoricadara ízét nem kedvelik. A rizs 77% százalék keményítő formájában jelenlévő szénhidrátot, 7-8% fehérjét és 1,3 % zsírt tartalmaz, továbbá 0,6%-a ásványi anyagokból és nyomelemekből áll. Főként foszfort, vasat, magnéziumot, cinket tartalmaz.

olvass tovább

Mini almás tarte tatin

  • 2014. október 02.

Folyós karamell, fahéja párolt alma, omlós vajas tészta: ez a francia almás tarte tatin, azaz fordított torta. Sem ízeiben, sem küllemében nem marad el a mini verziója, legfeljebb kisebb lesz a cukor sokk. Sokszor készítek francia fordított tortát, sok ízben kipróbáltam már, most pedig a formájával kísérleteztem. Így is, úgy is telitalálat, biztosan állíthatom.

olvass tovább

Pollenekcéma és tünetei

  • 2014. augusztus 12.

A szénanátha mellett az allergia más tünetek formájában is megmutatkozhat. Pollenszezonban súlyosbodhat az ekcéma, kötőhártya-gyulladás, szemhéj-, és arcduzzanat is jelentkezhet.

olvass tovább

Cyberbullying- az elektronikus zaklatás

  • 2014. június 18.

Talán sok ember számára még ismeretlen az a fogalom, hogy elektronikus zaklatás. mégis napjaink egyik új formája az agressziónak, sőt egy olyan módja, amit nehéz kivédeni: legyen az felnőtt vagy gyermek. Az általános- és középiskolákban szinte mindenki átélte a csúfolódás és a kiközösítés kellemetlen helyzetét. A gyerekek többsége csendesen tűri a megaláztatásokat, ám néhányan mégis szembeszállnak rosszindulatú társaikkal, az „ellenséggel”.

olvass tovább

A Dom Pérignon Izlandon mutatta be az új P2 luxus cuvée-t

  • 2014. május 19.

A Dom Pérignon Izland misztikus tájképét választotta hátteréül, hogy bemutassa vibráló és intenzív új tételét. A P2-1998 az évjárat második kiteljesedése, amikor a champagne kivételesen hosszú érlelés után a leginkább energikus formáját mutatja. Erre utal elnezvezése is; ’Second Plénitude’.

olvass tovább

10 ok, amiért szeretjük a spenótot

  • 2014. május 17.

A spenót tipikusan az a növény, amely szinte senkit sem hagy közömbösen: vagy szeretjük, vagy utáljuk. Sokak rossz emlékekkel rendelkeznek róla a klasszikus "menzás koszt" miatt. Azonban számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, melyeket igyekeztünk összegyűjteni egy csokorba. Akik nem tartoznak a spenót kedvelők táborába, nekik is érdemes lehet végigfutni az alábbi sorokat, mert nemcsak spenótfőzelék formájában fogyasztható, változatosan elkészíthető ezen kívüli is, más ízesítéssel is, és lehet így már többeknek szerethetővé válik.

olvass tovább

Bemelegítés az eperszezonra

  • 2014. április 25.

Kevés olyan desszert van, ami nem a túlzott édességével, díszítésévél, formájával akar hivalkodni, hanem visszafogott, de harmonikus ízeket hoz. Az amerikai sajttorta, ami a mi szánk íze szerint inkább tekinthető túrótortának, pontosan ilyen szelíd sütemény. Nem túl édes, sőt, a krémsajt jellege miatt inkább van néha egy kis sós beütése. Engem egyébként is nagyon izgatnak az édes-sós ízpárok, és mivel ennek a tortának nagyon nagy skálán mozog a cukortartalma (van olyan recept, ami alig tesz bele, és van, amelyik agyon cukrozza), mi is bátran játszhatunk a tónusokkal ahogy szeretnénk.

olvass tovább