STYLELIFE


A kezdő kertészek 10 leggyakoribb hibája I.rész

  • 2014. május 17.

A kertészkedés sok tanulást és ismeretgyűjtést igényel, ennek ellenére kellemes kikapcsolódást jelenthet, remek stressz űző, így megéri a befektetett időt és energiát. Remek program lehet kicsiknek és nagyoknak: gyermekeinkkel könnyebben szerettethetjük meg a különböző gyümölcs- és zöldségféléket, valamint kiváló képességfejlesztő is egyben. Bár először bonyolult feladatnak tűnhet, kellő utánajárással és ismeretszerzéssel egy kellemes új hobbyt találhatunk, ha belevágunk a kertészkedésbe.

olvass tovább

Mini Outfit - Afrika ballerinája

  • 2014. május 17.

A trópusi szavannákról még csak álmodozunk, a szett címét a pólón megjelenő oroszlán ihlette a fekete alapdarab színkombinációjával. Mostanra bátran elővehetjük a cicagatyákat, de azért érdemes még egyéb kiegészítőket is magunkon hordani, így esett a választásunk a tüllszoknyára. Kényelmes kora nyári viselet, azonban megállja a helyét egy kisebb gyerekzsúrban, vagy egy tóparti sétához is akár. A tüllszoknya mellé valamilyen virágos kiegészítő kötelező!

olvass tovább

10 ok, amiért szeretjük a spenótot

  • 2014. május 17.

A spenót tipikusan az a növény, amely szinte senkit sem hagy közömbösen: vagy szeretjük, vagy utáljuk. Sokak rossz emlékekkel rendelkeznek róla a klasszikus "menzás koszt" miatt. Azonban számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, melyeket igyekeztünk összegyűjteni egy csokorba. Akik nem tartoznak a spenót kedvelők táborába, nekik is érdemes lehet végigfutni az alábbi sorokat, mert nemcsak spenótfőzelék formájában fogyasztható, változatosan elkészíthető ezen kívüli is, más ízesítéssel is, és lehet így már többeknek szerethetővé válik.

olvass tovább

Julia Child nyomdokain

  • 2014. május 16.

Annak, akinek valaha volt, van, vagy lesz köze a gasztronómiához, volt már a kezében Julia Child szakácskönyv. Az pedig, aki valaha írt vagy írni fog gasztro blogot, látta a Julie&Julia című filmet a nagyszerű Meryl Streeppel és Amy Adams-szel. Vannak kultikus fogásai az amerikai szakácsnőnek, aki egyébként elég nagy rutint szerzett a francia konyhaművészet terén. Ilyen étel a Boeuf Bourguignon, azaz a burgundiai marha. Előre szólok, nagyon kezdők csak kellő lelkesedéssel és egy teljesen szabad napon vágjanak bele az elkészítésébe, mert ez bizony nem egy ötperces művelet.

olvass tovább

A nő három arca

  • 2014. május 15.

Sokakat foglalkoztat a kérdés már a várandósság alatt is, de szülés után biztosan, hogyan élhetők meg egyszerre a szerető - anya – feleség női minőségek, hogyan egyeztethetők össze úgy ezek a szerepek, hogy mindenki megkapja, amire vágyik, hogy senki ne érezze magát háttérbe szorítva. Kellő figyelemmel, szeretettel, önismerettel nem lehetetlen küldetés.

olvass tovább

Olajozz bátran!

  • 2014. május 15.

Az illatok ősidők óta kulcsszerepet játszanak érzelmeink és jó közérzetünk fokozásában. Számos kutató, tudós és pszichológus által is bizonyított tény, hogy a lelkiállapotot, a hangulatot az illatok is nagy részben befolyásolják.

olvass tovább

Ünnepnapi almás pite

  • 2014. május 14.

Szeretettel készült finomságot ajándékozni szerintem többet ér sok drága ajándéknál. Patetikus vagy sem, nekem működni szokott, és az ilyen lelkesedéssel készült ételek még finomabbak, még jobban szoktak sikerülni. Ez az almás pite még anyák napjára készült, emiatt pedig minden kavarásnál, nyújtásnál, kenésnél volt kire gondolni, volt kiért dolgozni. Nem titok, az én nagy kedvencem (is) az almás pite, legyen az rácsos, amerikai, vagy fordított. Ez a mostani verzió finom, visszafogott, és a hajszálvékony almaszeleteknek köszönhetően nagyon dekoratív is, olyan, mint egy kinyílt virág.

olvass tovább

Reserved a tengeren

  • 2014. május 14.

Lengyelország egyik legnépszerűbb ruházati márkája kicsi hazánkba is begyűrűzte magát már jó pár éve. A 11 országban jelenlévő női, férfi és gyermekruhákat is gyártó cég ruházataiban 3 alapstílust vélhetünk felfedezni.

olvass tovább