STYLELIFE / Otthon & Design


Dekortipp: családi fotóink a falon

  • 2014. augusztus 06.

Ezúttal egy nagyon kedves dekorációs ötletet hoztunk nektek, amit akár a babavárás alatt elkészíthetünk, akár később is. Ha van egy szabad falfelületünk, és egy üres délutánunk, akkor bátran nekiállhatunk a munkának.

olvass tovább

Pozitív energiák a nappaliban

  • 2014. július 03.

Ha a lakásban kosz, rendetlenség van, vagy csak rossz pontokra helyezted el a tárgyakat, akkor mind-mind negatív rezgéseket sugároznak a térbe. A pozitív energiák érdekében adunk pár tippet a nappalira és a hálóra.

olvass tovább

Csodás mecset Shirazban

  • 2014. június 23.

Az iráni Nasīr al-Mulk mecset egy különleges és gyönyörű építészeti alkotás, 1888-ban fejezték be az építését. Vibráló színekből építették ezt a különleges szent helyet, olyan érzése támad az embernek, mintha egy üveggolyóba lépne. Aki az iráni Shiraz városában jár, mindenképp el kell látogatnia ide.

olvass tovább

Locsoljunk okosan!

  • 2014. június 17.

Végre megérkezett a várva- várt nyár! A kánikulában, szárazság idején kertünk növényei is bőséges víz után szomjaznak. Ha szeretnénk, hogy kertünk üde és zöld oázis legyen az év legmelegebb hónapjaiban is, s a virágok ne kókadozzanak, hűsítésükről illetve a magas fokú párolgás miatt a kellő vízpótlásról gondoskodnunk kell. Minden növénynek más a vízigénye, éppen ezért joggal merül fel a kérdés, mikor és hogyan locsoljunk? Most néhány tanulságos és hasznos tényt olvashatnak a megfelelő öntözéséről, ezek összegyűjtésében szakértőnket, a Kertguru kertépítőjét, Tóth Ádámot hívtuk segítségül.

olvass tovább

Komposzt Kisokos Kezdőknek

  • 2014. május 31.

Manapság egyre inkább fontossá válik, hogy környezettudatosan éljük mindennapjainkat, és minden lehetőséget megragadjunk a környezetszennyezés elkerülésére. Mind a konyhában, mind a kertben rengeteg szerves hulladék keletkezik, amit hasznosíthatunk terményeink talajának minőségét javíthatva. Komposztáljunk bátran! A komposztálás folyamatáról Tóth Ádám, kertészeti szakemberünket kérdeztük.

olvass tovább

A kezdő kertészek 10 leggyakoribb hibája I.rész

  • 2014. május 17.

A kertészkedés sok tanulást és ismeretgyűjtést igényel, ennek ellenére kellemes kikapcsolódást jelenthet, remek stressz űző, így megéri a befektetett időt és energiát. Remek program lehet kicsiknek és nagyoknak: gyermekeinkkel könnyebben szerettethetjük meg a különböző gyümölcs- és zöldségféléket, valamint kiváló képességfejlesztő is egyben. Bár először bonyolult feladatnak tűnhet, kellő utánajárással és ismeretszerzéssel egy kellemes új hobbyt találhatunk, ha belevágunk a kertészkedésbe.

olvass tovább

Fagyiszínű falak

  • 2014. május 01.

Nem csak a ruhák és kiegészítők terén éli reneszánszát a pasztel, a lakberendezésben is a szemetgyönyörködtetőek fagyiszínek. Eperhab, barackvirág, madártej - így frissítsd fel a szobák falait!

olvass tovább

Kerti térburkolatok esztétikusan II. rész

  • 2014. április 27.

Többet ésszel, mint pénzzel: térburkolás és funkcionalitás, avagy mihez mi ajánlott leginkább. A legtöbb térburkoló anyag megfelelő járdák, medence szegélyek, tipegők, felhajtók kialakítására. Minden típus rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, így a kerttervezés része hogy, a funkcióhoz leginkább megfelelő típust válasszuk.

olvass tovább

Kerti térburkolatok megválasztása I. rész

  • 2014. április 26.

Otthonunk kertje sokunknak áll nagyon közel a szívéhez. Ki az, aki nem szereti élvezni a nap legelső sugarait, majd a melegebb idő érkeztével a családdal, barátokkal eltölteni egy kellemes grill vacsorával egybekötött estét a kertben vagy a teraszon? Lényeges, hogy kellő figyelmet fordítsunk arra, hogy az esztétikumot összehangoljuk a használhatósággal - és persze a biztonsággal.

olvass tovább