Locsoljunk okosan!

  • 2014. június 17.

Végre megérkezett a várva- várt nyár! A kánikulában, szárazság idején kertünk növényei is bőséges víz után szomjaznak. Ha szeretnénk, hogy kertünk üde és zöld oázis legyen az év legmelegebb hónapjaiban is, s a virágok ne kókadozzanak, hűsítésükről illetve a magas fokú párolgás miatt a kellő vízpótlásról gondoskodnunk kell. Minden növénynek más a vízigénye, éppen ezért joggal merül fel a kérdés, mikor és hogyan locsoljunk? Most néhány tanulságos és hasznos tényt olvashatnak a megfelelő öntözéséről, ezek összegyűjtésében szakértőnket, a Kertguru kertépítőjét, Tóth Ádámot hívtuk segítségül.

olvass tovább

Komposzt Kisokos Kezdőknek

  • 2014. május 31.

Manapság egyre inkább fontossá válik, hogy környezettudatosan éljük mindennapjainkat, és minden lehetőséget megragadjunk a környezetszennyezés elkerülésére. Mind a konyhában, mind a kertben rengeteg szerves hulladék keletkezik, amit hasznosíthatunk terményeink talajának minőségét javíthatva. Komposztáljunk bátran! A komposztálás folyamatáról Tóth Ádám, kertészeti szakemberünket kérdeztük.

olvass tovább

A kezdő kertészek 10 leggyakoribb hibája I.rész

  • 2014. május 17.

A kertészkedés sok tanulást és ismeretgyűjtést igényel, ennek ellenére kellemes kikapcsolódást jelenthet, remek stressz űző, így megéri a befektetett időt és energiát. Remek program lehet kicsiknek és nagyoknak: gyermekeinkkel könnyebben szerettethetjük meg a különböző gyümölcs- és zöldségféléket, valamint kiváló képességfejlesztő is egyben. Bár először bonyolult feladatnak tűnhet, kellő utánajárással és ismeretszerzéssel egy kellemes új hobbyt találhatunk, ha belevágunk a kertészkedésbe.

olvass tovább

Fagyiszínű falak

  • 2014. május 01.

Nem csak a ruhák és kiegészítők terén éli reneszánszát a pasztel, a lakberendezésben is a szemetgyönyörködtetőek fagyiszínek. Eperhab, barackvirág, madártej - így frissítsd fel a szobák falait!

olvass tovább

Kerti térburkolatok esztétikusan II. rész

  • 2014. április 27.

Többet ésszel, mint pénzzel: térburkolás és funkcionalitás, avagy mihez mi ajánlott leginkább. A legtöbb térburkoló anyag megfelelő járdák, medence szegélyek, tipegők, felhajtók kialakítására. Minden típus rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, így a kerttervezés része hogy, a funkcióhoz leginkább megfelelő típust válasszuk.

olvass tovább

Kerti térburkolatok megválasztása I. rész

  • 2014. április 26.

Otthonunk kertje sokunknak áll nagyon közel a szívéhez. Ki az, aki nem szereti élvezni a nap legelső sugarait, majd a melegebb idő érkeztével a családdal, barátokkal eltölteni egy kellemes grill vacsorával egybekötött estét a kertben vagy a teraszon? Lényeges, hogy kellő figyelmet fordítsunk arra, hogy az esztétikumot összehangoljuk a használhatósággal - és persze a biztonsággal.

olvass tovább

DIY: Vintage tojások

  • 2014. április 19.

A boltokban milliónyi műanyag, előregyártott tojás közül válogathatunk, de biztosan nem fogjuk egyiket sem olyan nagy becsben tartani, mint amelyiket mi magunk készítünk el. Ha nem szeretnél nagy beruházást, de még is valami egyedire vágysz, akkor próbáld ki ezt. Csupán néhány hungarocell tojást kell venned, mert a többi hozzávalót (szalag, spárga) otthon is megtalálod.

olvass tovább

Gyerekbarát kertek II.rész

  • 2014. április 19.

Gyermekbarát vagy mérgező növények? Mit szabad ültetni, és mi az ami veszélyes, akár mérgező is lehet gyermekünkre a kertünkben? Ha a kertünknek az is feladata, hogy gyermekeink szórakoztatását, felüdülését szolgálja, akkor a játéklehetőségeket gondos tervezéssel úgy kell kialakítanunk, hogy veszélytelenek legyenek, és lehetőleg kevésbé terheljék a kertet. Grillezés, szalonnázás kisgyerekkel? Minden lehetséges! Kertgurunk most ebben is segít.

olvass tovább

6 kreatív ajtódísz

  • 2014. április 14.

Mennyivel jobban esik úgy hazatérni, ha már a bejárati ajtónkon is rögtön visszaköszön a lakásunkban fellelhető húsvéti hangulat varázsa. Hiába, ezek az apró dolgok is nagyban hozzájárulnak kedélyállapotunk fokozására, és bár a legegyszerűbb fából készült akasztó is megteszi, azért lássuk a mi idei kedvenceinket. Ti mennyire adjátok át magatokat a készülődésnek?

olvass tovább

Asztalon az ünnep

  • 2014. április 13.

Minden bizonnyal mára már előkerültek nálad is a húsvéti díszek, a tojások, az ajtódísz, a műfüvek, talán a nagytakarításon is túl vagy és lassan azon töröd a fejedet mit is kezdj a sok összegyűjtött, vagy éppen újonnan beszerzett gyűjteményeddel. Nemcsak az ajtóra, az ablakokra,és a tojásfára kell ilyenkor kellő figyelmet fordítanunk, hanem bizony a húsvéti asztalra is egyaránt.

olvass tovább