Oreos, nutellás szupergyors sajttorta
Ez a torta a nagy édességimádók minden kedvencét összegyűjti egy édességbe. Ultracsokis és nagyon-nagyon finom a végeredmény. Vigyázat függőséget okoz!
olvass továbbEz a torta a nagy édességimádók minden kedvencét összegyűjti egy édességbe. Ultracsokis és nagyon-nagyon finom a végeredmény. Vigyázat függőséget okoz!
olvass továbbEgy kis édességre vágysz? Vagy egy buliba vagy hivatalos, és már nincs időd sütni? Ne aggódj, mert ezt a finomságot könnyen elkészítheted, és még a sütővel sem kell bajlódnod!
olvass továbbEgy kis édességre vágysz? Vagy egy buliba vagy hivatalos, és már nincs időd sütni? Ne aggódj, mert ezt a finomságot könnyen elkészítheted, és még a sütővel sem kell bajlódnod!
olvass továbbA sajttorta hosszú évek óta örvend töretlen népszerűségnek, ráadásul a nyári melegben kifejezetten jó választás lehet, különösen gyümölccsel kombinálva. Ezúttal az áfonyára esett a választásunk, hiszen egészséges is, nagyon finom és rendkívül mutatós is. Íme a recept, amivel biztosan mindenkit le fogsz nyűgözni!
olvass továbbA sajttorta töretlen népszerűségnek örvend hosszú évek óta, azonban érdemes minden alkalommal újabb és újabb változatait kipróbálni. Ezúttal egy sóskaramellás verziót hoztunk el, amely egyszerre édes, egyszerre sós, kellemes, nem túl tömény desszert.
olvass továbbA sajttorta az egyik legnépszerűbb amerikai édesség, hiszen egyszerre édes és savanykás, krémes állagához pedig remekül passzolnak a gyümölcsök. A közeledő eperszezonnak köszönhetően pedig fantasztikus vendégváró sajttorta falatkákat készíthetünk, amelyek mind ízükben, mind megjelenésükben biztosan mindenki kedvenceivé fognak válni.
olvass továbbA mangó -nem véletlenül- az egyik legnépszerűbb gyümölcs, hiszen édes és lédús, ráadásul nagyon finom akkor is, ha smoothiet vagy krémlevest készítünk belőle, de szerintünk süteményekhez is rendkívül jó választás. Különösen igaz ez a sajttorta esetében, hiszen édes íze rendkívül jól ellensúlyozza a sajttorta kissé fanyar ízvilágát.
olvass továbbEzt a sajttortát már rég ki szerettem volna próbálni, és itt volt a szuper alkalom: a születésnapom. Igaz két nappal később kaptam meg magamtól, de így még tökéletesebb lett.
olvass továbbHoztunk egy hihetetlenül egyszerű és ínycsiklandozó sajttorta receptet Nektek. Sütésre fel!
olvass továbbA sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről nem is beszélve. Persze ezeket ma is imádjuk, de azért a modern kor divatja mindenkihez elért.
olvass továbbEz a kis tortácska turmixolás nélkül, csakis a két kezem munkájával készült el. Meg lehet még próbálkozni sodrófával diót vagy mandulát összetörni és azt összegyúrmázni a datolyával. Akkor igazi nyers tortaalapot kapunk! A receptet is eszerint írom Nektek.
olvass továbbNem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!
olvass továbbEgyszerű és nagyszerű. A sajttorták után, amiket nyersen is el lehet készíteni, most túrótortát szerettem volna készíteni. Abból viszont nem kedvelem a sütés nélküli darabokat, hiába lehet vele időt és energiát spórolni. Sokkal jobban összeérnek az ízek, ha alacsony lángon, viszonylag sok időt tölt el a torta a sütőben, amikor a teteje szilárdra, a belseje viszont remegősen lágyra készül.
olvass továbbAlig kell sütni, alig kell vele pepecselni, és mégis olyan isteni torta kerekedik ki belőle, hogy azonnal el is fogyott. Nem volt recept, csak pár hozzávaló, és rögtön megszületett a koncepció. Bátran ajánlom azoknak, akik biztosra szeretnének menni, mégsem konyhai virtuózok - ezzel ugyanis nem lehet hibázni.
olvass továbbAz amerikai sajttorták többsége leginkább egy túrótortához hasonlít ízében, állagában - persze mégis más. Krémesebb, pikánsabb, és könnyedén variálható - lehet csokis, karamellás, pisztáciás. A most bemutatott torta gyümölcsös, gyakorlatilag egy lekvárt kell készíteni, ami együtt sül majd a sütivel.
olvass továbbKevés olyan desszert van, ami nem a túlzott édességével, díszítésévél, formájával akar hivalkodni, hanem visszafogott, de harmonikus ízeket hoz. Az amerikai sajttorta, ami a mi szánk íze szerint inkább tekinthető túrótortának, pontosan ilyen szelíd sütemény. Nem túl édes, sőt, a krémsajt jellege miatt inkább van néha egy kis sós beütése. Engem egyébként is nagyon izgatnak az édes-sós ízpárok, és mivel ennek a tortának nagyon nagy skálán mozog a cukortartalma (van olyan recept, ami alig tesz bele, és van, amelyik agyon cukrozza), mi is bátran játszhatunk a tónusokkal ahogy szeretnénk.
olvass továbbMaxine a világon a legeslegcukibb lány! Ha valahova megyünk, belép az ajtón és mindenkinek mosolyra görbül a szája. Óriási egyéniség és imádom, hogy mindig pozitív. Olyan sok szeretetet ad mindenkinek, örülök, hogy megismerhettem és barátok lettünk. Ezért nagyon hálás vagyok, tudják hogy kiknek! Ezt a tortát most a szülinapja alkalmából készítettem.
olvass továbbKedvencem a sajttorta, mert nagyon egyszerű elkészíteni és százféleképpen variálható. Mehet bele krémsajt, joghurt, tejföl, túró. Imádom. Ez a verzió a sajttorták királya. Egy jó málnaöntettel, vagy házi baracklekvárral, eperrel egészen királyi eledel. Omlós, könnyű szétolvad a szájban.
olvass tovább