Kulcsszó keresés /


Ha mernénk őszinték lenni

Ha egymáshoz nem, legalább magunkhoz lehetnénk azok. S, ha magunkhoz azok lennénk, másokat sem vernénk át - legalábbis az én logikám szerint, így kellene, hogy legyen. Sokat gondolkodom ezen mostanában, hiszen jószerével az őszinteségre építettem az egész életemet

olvass tovább

Ha ő az Igazi, ne engedd el!

Ha találkoztál egy szép lánnyal, aki megfogott, és meg akarod őt tartani, akkor tudnod kell,a logika nem vezet sehová. Ugyanis, ha a férfiak és nők kapcsolatának dinamikájáról beszélünk, a logika az utolsó dolog, amire támaszkodni tudunk. Talán ennek oka az, hogy sajnos, vagy nem sajnos, de a szép lányok nem a kedves fiúkhoz vonzódnak. Ehelyett a rosszfiúkhoz annál inkább…

olvass tovább

Ha te vagy az, aki mindig túl sokat és túl mélyen érez

  • 2022. december 27.

Nehéz olyan embernek lenni, aki legtöbbször „túl mélyen” érez egy olyan világban, ahol a logika felülmúlja az érzéseket. Folyamatos harc az érzéseid elhallgattatásáért vagy azért, hogy ne riasszon ez el másokat. Elrejteni a szívedet, hogy ne tudjanak összetörni.

olvass tovább

Miért boldogabbak az érzelmes emberek?

Nehezen fejezzük ki az érzelmeinket. Azt hisszük a lelkünket kell kifordítani, ami aztán visszafordítva már soha nem lesz ugyanaz. Azt gondoljuk, olyan, mint amikor a negatív fényt kap, örökre sérül, és a fénykép soha elő nem hívható, semmi nem őrzi majd emlékeinket. Érzelmeinkről beszélni néha nehezebb, mint bármilyen vizsga, igazi megmérettetés. Pedig az érzelmek feltárása nem egyenlő azzal, hogy valaki lábai elé fekszel, védtelenül, fegyvertelenül, és hagyod, hogy diadalittasan a mellkasodra tegye a lábát.

olvass tovább

Mi a „lezárás”?

Mostanában heves gondolatmenetekbe keveredtünk barátokkal és ügyfelekkel, hiszen a szavak sokszor mindenkinek mást jelentenek. Ezért nehéz a kommunikáció tudománya, hiszen nem csak azért felelek, amit mondok, hanem időnként talán azért is, amit ebből a másik megért. Ennek oka, hogy a szavaknak nem csak nyelvtani értelme van, hanem logikai, sőt érzelmi szintje is.

olvass tovább

Ha te vagy az a nő, aki 'túl' érzelmes

  • 2021. november 24.

Nehéz olyan nőnek lenni, aki "túl" érzelmes egy olyan világban, ahol a logika felülírja az érzelmeket. Állandó harc, hogy elhallgasd-e az érzéseidet, vagy elijeszted-e az embereket ezzel? Mindannyian ezt tesszük, egyesek jobban, mint mások - elrejtjük a szívünket, hogy megvédjük a fájdalomtól.

olvass tovább

7 dolog, amit a szüleim válására fogok

Azt hiszem a bevezetés a legmegfelelőbb arra, hogy már az elején tisztázzuk, nem kell utálnunk a szüleinket és mélységesen elítélni őket, mert arra az elhatározásra jutottak, hogy külön szeretnék folytatni. Azonban nincs az a logika, ami tökéletesen kivitelezhetővé tehetné a válást. A gyereknevelés kétszemélyes meló, de a legjobb, ha a két személy tényleg két különálló szerepet tölt be, és nem keverednek teljesen össze, hétvégei és hétköznapi műszakváltásokban. Az egész szörnyen kaotikus állapothoz vezethet, ami valahogy így néz ki a gyerek szemszögéből:

olvass tovább

Neked csak egy test vagyok, amit használsz

  • 2017. augusztus 26.

És néha az érzések oltárán nekiállunk az áldozásnak. Talán a logika, vagy az észérvek kihúztak volna. Belőled, mint valami mérgező tőrt a szívemből. De nem így történt. És belementem a mocskos kis játékaidba. Abba, amik hosszú időre beteggé tettek.

olvass tovább