Kulcsszó keresés /


Krémes parmezános csirke tejszínes spenótággyal

  • 2025. november 30.

Van az a fajta vacsora, ami nemcsak jól esik, hanem már az illatával is megteremti a „ma este megérdemlem” hangulatot. A krémes parmezános csirke pontosan ilyen. Könnyű, mégis kényeztető; gyors, mégis úgy mutat, mintha egy kedvenc bisztró konyhájáról érkezett volna. Azoknak született, akik szeretnek elegánsan élni akár egy átlagos hétköznap estéjén is.

olvass tovább

Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

  • 2025. október 11.

A hétvége arról szól, hogy egy kicsit lassítsunk, és megengedjük magunknak a valódi élvezeteket , akár egy jól sikerült beszélgetést, akár egy illatos, selymesen krémes fogást a tányéron. Ez a fokhagymás-sajtos csirke pontosan ilyen: egyszerű, de mégis elegáns, tele ízzel . Kívül aranyló, belül omlós, a szósz pedig annyira krémes, hogy szinte magát kínálja egy darab friss bagettre.

olvass tovább

Kukoricakrémleves pirított garnélával és chilivel

  • 2025. augusztus 30.

Egy elegáns vasárnapi fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is kényezteti. A nyár végén, amikor a piacok még tele vannak friss alapanyagokkal, különösen jólesik egy olyan étel, amely egyszerre könnyed és mégis tartalmas. A kukoricakrémleves pont ilyen: aranyló színe a nyár napsütését idézi, krémes állaga pedig igazi komfortélményt ad.

olvass tovább

Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

Karfiolkrémleves pirított mandulával – tökéletes hétindító könnyedség

  • 2025. május 25.

Van valami megnyugtató abban, ha a hét egy egyszerű, mégis különleges ízzel indul. Ez a karfiolkrémleves nemcsak egészséges és selymesen krémes, de könnyű is – pont olyan, amilyenre egy hétfői napon vágyunk. A pirított mandula roppanóssága kontrasztot ad a lágy textúrához, a szerecsendió és a fokhagyma pedig mélységet visz az ízbe. Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom.

olvass tovább