Körtés-karamellás pite édesszájúaknak

Egy pitét akkor is könnyedén összedobhatunk, ha váratlan vendég állít be hozzánk, vagy ha valamilyen egyszerű édességet szeretnénk készíteni a hétvégén, ráadásul kétségtelen, hogy a szezon legnépszerűbb desszertje. A karamell és a körte íze tökéletesen illik a hűvösebb őszi napokhoz, főként egy kis vaníliával ötvözve. A következő recept elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lennünk, a siker azonban egészen biztosan garantált, mindenkit le fog venni a lábáról ez a mennyei édesség.

olvass tovább

Az ősz kedvence - Szilvás pite recept

Az őszi szezon a konyhában a pitékről szól, hiszen kinek ne esne jól egy szelet forró pite egy bögre tea társaságában a zord időben? Most egy olyan receptet hoztunk el, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni, viszont garantáljuk, hogy az egész család imádni fogja.

olvass tovább

Szakács akarsz lenni? Akkor ezt tudnod kell!

  • 2019. július 08.

Magyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.

olvass tovább

Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Stílusiskola: éljen a gyümölcsszezon - a divat terén is

A gyümölcsszezont nem véletlenül imádjuk, hiszen korlátlan mennyiségben fogyaszthatunk epret, málnát vagy áfonyát, és hamarosan görögdinnyéből és őszibarackból is elkészíthetjük a kedvenc receptjeinket. Ebben az évben azonban a gyümölcsök nem csak a konyhánkban, hanem a gardróbunkban is nagy szerepet kapnak, ugyanis a gyümölcsmintás ruhadarabok a szezon nagy kedvencei!

olvass tovább

Csokis-narancsos muffin recept

A muffin minden konyhatündér mentsvára, akihez váratlanul állítanak be vendégek, vagy valamiért az utolsó pillanatban kell előrukkolnia valamilyen finom desszerttel, ami remélhetőleg mindenki ízlését kielégíti. A csokis-narancsos muffin elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, mégsem átlagos vagy unalmas desszert.

olvass tovább

Új versenytársat kaptak a fővárosi prémium éttermek: megnyitott a Felix Kitchen&Bar

  • 2019. április 25.

Hogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.

olvass tovább

A szerelem harmadik éve

Régen levetted már a kötést a szívemről. Szép módszeresen, rétegről, rétegre bontottad ki, nem sérült, nem szakadt fel a var, háromszor háromszázhatvanöt nap és éjszaka állt rendelkezésemre ehhez az öngyógyító folyamathoz. Nézz körül, itt minden olyan, mint pontosan három évvel ezelőtt, nehéz liliomillat párolog szét és úsznak a felhők az azúrkék égen, elmosódva, homályosan, mintha csak a fűben heverészve, összeszűkült szemmel néznénk a tejszínhab színű alakzatokat. Már készül, alakul a nyár a természet konyhájában, érezzük párás, bódító virágillatát, és látjuk a színeit, és szánkban szétolvad gyümölcseinek korai, kissé még erőtlen, savanykás íze.

olvass tovább

Az „Év Ifjú Séftehetsége

  • 2019. február 28.

Idén is megrendezésre került az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseménye, a Dining Guide Év Étterme Gála, ahol számos más elismerés mellet átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége" díjat is.

olvass tovább