Kulcsszó keresés /


Jobban félünk kinyitni szívünket, mint attól, hogy elveszítsük azt, akit szeretünk.

Inkább vállalod az érzéseid eltakarásával járó fájdalmat, mint érzéseidet, mert a fájdalmat már ismered. Óriási gyakorlatod van benne, hogy éld meg az elutasítást, bánatot, sértődést, még ha bele is pusztulsz. A másik út ismeretlensége annyira félelmetes, hogy érzéseidet felvállalva nevetségesnek, érzelgősnek, netán gyengének tűnsz, hogy tapodtat sem lépsz feljebb azon a lépcsőn, hátha még leesel.

olvass tovább

A hit és a tabu mérgező barátsága

Egyszerre nagyon fontos, és kényes a téma – fogalmam sincs, hogyan beszéljek róla. Ha meg merném próbálni, lehet, hogy meglepődnék. De visszatart a félelem, a rettegés, hogy csak elutasítás vár rám. Ha kimondom azokat a gondolatokat, melyeket a legőszintébben a szívemben őrzők, lehet, hogy a számomra legkedvesebbek néznek majd furcsán rám. Mégis zsigeri vágyam, hogy megtegyem.

olvass tovább

3 dolog, amit titokban azért teszünk, hogy elkerüljük a fájdalmat

Amikor kapcsolatba kerülünk másokkal, mindannyian bizonyos (tudattalan) technikákat használunk arra, hogy elkerüljük a lehetséges veszélyeket. Még akkor is, ha természetesnek érezzük ezeket a dolgokat, ez egy program, egy megtanult válasz, amely védelmet nyújt a fájdalom, mint például az elutasítás, szégyen, lelepleződés, közelség ellen. Ezek az ellenállási mechanizmusok segítenek fenntartani a biztonságot - akár észrevétlenül vagy függő módon.

olvass tovább

Dolgok, amiket valaki azért tesz, mert nem akar újra lelkileg sérülni

  • 2018. december 08.

Van, amikor valaki már annyiszor esett ugyanabba a hibába, hogy szinte sikítva fut a másik irányba, ha azt érzi, hogy érzelmek kerülhetnek a képbe az ő oldaláról. Ez nem azért van, mert nem akarna nyitni a másik felé, hanem mert fél. Fél, hogy újra visszaélnek a bizalmával. Néha ez a túlzott óvatosság ridegségnek, elutasításnak tűnhet. De van pár mód arra, hogy különbséget tegyünk az ignorálás és a sérüléstől való félelem között.

olvass tovább

Félelemből nem tudunk szeretni

Vannak olyan pontok az ember életében, amikor az addigi szent meggyőződései egy pillanat tört része alatt gyökeresen megváltoznak. Hasonlóképpen van ez az érzésekkel is. Néha az, amit a szerelemről és az érzelmekről gondoltunk egyszer csak egy új impulzus hatására egészen új irányt mutat.

olvass tovább

Itt az új Tamara Toth tavasz/ nyár kollekció

  • 2017. február 15.

A Lorainne-kereszt Charles de Gaulle által a francia ellenállás jelképéül választott kereszt. A LORAINNE kollekció szintén az ellenállásról szól, a gyűlölet, a kirekesztés és a negatív megkülönböztetés elutasításáról.

olvass tovább

A társkeresésről

  • 2015. július 12.

A mai internetes világban azt gondolnánk, hogy milyen egyszerű párt találni, megtalálni az igazit. Hiszen annyi oldal, telefonos applikáció áll rendelkezésünkre. De hova lesz így az ismerkedés személyes varázsa? Az izgalom, hogy odamegyünk a másikhoz és az elutasítástól félve leszólítjuk? Hogy régimódi vagyok? Lehet. Szeretném veletek megosztani tapasztalatomat, hogy egy 27 éves férfi szemével mégis milyen a mai társkeresés világa.

olvass tovább

Karácsony: együnk vagy ne együnk?

  • 2013. december 25.

Az év vége mindenkinél kritikus időszak. Valamiért úgy gondoljuk, hogy az utolsó két hétben jól tele kell tömni a hasunkat, mert megérdemeljük, hiszen egész évben sanyargattuk magunkat, és egyébként sem fogytunk annyit, amennyit akartunk, így hát úgyis mindegy. No meg ilyenkor a szülők nagyszülők is nehezebben toleráljak a "köszi nem kérek, mert diétázom" elutasítást.

olvass tovább