Kulcsszó keresés /


Ki életünk nagy szerelme?

  • 2023. október 06.

Gyakorlatilag mindenkivel, akivel valaha is beszélgettem erről a témáról, ellentétes nézeteket vall, hogyan lehet felismerni életünk szerelmét. Néhány ember szerint a kémián múlik, mások azt vallják a barátság alapú szerelem válik az igazi nagy szerelemmé. Véleményem szerint kicsit mindegyiküknek igaza van...

olvass tovább

Szerelemből élni kiváltság

Szerelemből élni olyan, mint örökké remélni. Bizakodni, hogy folytatódik egy történet vagy épp ellenkezőleg – méltón befejeződik. Vakon táncolni, s hinni, hogy nem lép a lábunkra az élet. Talán őrülten forgat, szenvedélyesen ringat, de nem csinál olyat, ami igazán fáj. Azért néha mégis fáj.

olvass tovább

A legszebb idézetek a szeretetről az erőszakmentesség világnapjára

  • 2023. október 02.

„Igazából a szeretet vesz körül minket”. Ezzel a mondattal fejezi be az Igazából szerelem című film elején a narrálást Hugh Grant. Manapság azonban sokszor lehet a benyomásunk az, hogy sokkal inkább az erőszak és a gyűlölet, mintsem a szeretet az, ami átjárja mindennapjainkat. Ezt halljuk a tv-ben és a rádióban, ezt látjuk a az újságok címlapjai, egyre többet hallunk szexuális bántalmazásról, családon belüli erőszakról, az abúzus mindennemű módjáról, függetlenül attól, hogy fizikai tettek vagy csak verbális formában valósul meg.

olvass tovább

Egy egészséges párkapcsolat nem szorít

  • 2023. szeptember 30.

Annyiszor beszélünk arról, hogy mi mutat arra, hogy egy mérgező kapcsolatban élsz, azonban annál kevesebb szó esik arról, hogy milyen, amikor végre egy olyan kapcsolatban találjuk magunkat, ahol egészséges dinamika működik.

olvass tovább

Miért kezd távolodni a férfi, ha látszólag minden rendben?

  • 2023. szeptember 28.

Szinte minden nő átélte már azt a pánikot és bizonytalanságot, ami akkor jelentkezik, amikor a partnere elkezd elhúzódni vagy változik a magatartása. Lehet, hogy hirtelen történik, vagy van valami kiváltó oka, akárhogy is, ez egy nagyon rossz érzés, amitől tehetetlennek és bizonytalannak érezzük magunkat.

olvass tovább

Ne legyetek a szokások rabjai- Így dobhatjátok fel a kapcsolatotokat hosszú évek után is

  • 2023. szeptember 25.

A párkapcsolatok a legtöbb esetben randizással indulnak, amikor az a cél, hogy minél inkább megismerjétek egymást, ám ez pár év vagy összeköltözés után, esetleg csak a megszokás miatt sok esetben kikopnak a kapcsolatból. Pedig egy randi remek lehetőséget ad arra, hogy izgalmassá és érdekessé tegyétek az együtt töltött időt, most ehhez szeretnénk néhány tippet adni!

olvass tovább

'Hogyan hevertünk a fák alatt, miközben megtanultunk szeretni' - Gyönyörű idézetek romantikus filmekből

  • 2023. szeptember 25.

Vannak romantikus filmek, melyeket képesek vagyunk ezredjére is megnézni, ugyanis segítenek a nehéz időkben, vagy egyszerűen csak szebbé teszik a napjainkat, miközben arról álmodozunk, hogy az igaz szerelem valóban létezik. Most ezekből a filmekből gyűjtöttük össze a legjobb idézeteket, amelyek a leginkább képesek leírni ezt az egyszerre felemelő és gyötrelmes érzést, és mindent, ami ennek köszönhetően születhet az életünkben.

olvass tovább

Aki mellette voltam

Amikor őszinte szerelemmel érzünk a párunk iránt, akkor megkapjuk a szerelem egy érdekes kis csodáját. Elkezdjük másként látni magunkat, egyre jobban megismerjük a szerelmünk oldalán az eddig tán rejtett, vagy csak észre nem vett tulajdonságainkat.

olvass tovább