A belsővilágú férfi

Öntudat, magabiztosság és higgadt tekintet. Ilyen egy pillantás, amit rád vet, mikor megismered a belsővilágú férfit. A férfit, akit mindenki szeret, akiért a környezete rajongott, és akit igazán senki sem ismert. Azt hitték jól látják őt, hisz a közelében vannak, de ő volt az, aki tökéletesen elsajátította azt, hogyan kell viselnie a maga kis maszkját, hogy megóvja a benne rejtőzködő gyermeket…

olvass tovább

Darabokra tört érzelmek

Nézlek téged és nem tudom már, hogy ki vagy. Voltak napok, pillanatok, amikor elhittem, hogy mindaz, ami a szememben vagy és mindaz, ami a szemedben én vagyok valódi. Hogy nem kell félnem tőled, vagy attól az érzéstől, amit irántad érzek. Most nézz rám és mondd el, mit látsz! A szemed tükrében talán újra mosolyogni látom az arcomat.

olvass tovább

Volt - Egy - Szer

  • 2016. május 03.

Kábítószer. Talán az egyik legnegatívabb töltetű szó, aminek már csak a hallatán is elborzad az ember. Egy szülő különösen. Végigfut azonnal az agyán, hogy vajon ő mit tenne, ha kiderülne, hogy gyermeke tiltott szerhez nyúlt, esetleg rendszeresen drogozik. A félelmük jogos, de sajnos általában a félelem szintjén meg is reked a dolog.

olvass tovább

Illúzió

  • 2015. október 17.

Fáradt vagyok, de nem tudok elaludni. Nyomaszt a teendők sokadalma, álmosít az eső, az éjszaka nyugalma nem hozza el a megváltó álmot. Némán fekszem, és várom, hogy bekövetkezzen a pillanat, amikor beleszédülök a színekbe, és elfelejtem, hogy milyen a valóság, a hétköznapok zuhataga.

olvass tovább

Az elfogadásról

  • 2015. augusztus 05.

Miért annyira nehéz elfogadnunk, hogy az életet nem irányíthatjuk teljesen? Az ismeretlentől való félelem áthatja mindennapjainkat, tehetetlennek érezzük magunkat a veszteségekkel szemben? Az a dolgunk, hogy megbirkózzunk? Ha úgysem menekülhetünk, megpróbálhatnánk legalább jobban értékelni azt ami megadatik?

olvass tovább

Gyermekkori félelmek

  • 2015. július 17.

A normál gyermeki fejlődést számos félelem kíséri, melyek együtt alakulnak a személyiséggel. Mástól fél egy óvodás, mástól a kisiskolás és a serdülő.

olvass tovább

El a kezekkel a szívemtől

  • 2015. június 30.

Féltékenyen őrzöm önmagam, soha ne kapj eleget belőlem. Soha ne érezd a szerelmi teltségérzetet, más és más aspektusból mutatkozom, maradjon étvágyad azt a részt is megízlelni. Ne érezd, hogy telítődtél, hogy túl sokat kaptál, de azt sem hagyom, hogy végre érzelmi komfortérzetet tapasztalj meg. Élénknek és érdeklődőnek szeretnélek látni, a hétköznapok sivatagában bolyongónak, magányos harcosnak, aki a kizárólag számodra megalkotott érzelem-oázisban pihen meg, az én lélegzetvételem, az én kezem érintése által.

olvass tovább

Hogyan szüntessük meg az izzadást?

  • 2015. június 23.

Fokozott verejtékezés, izzadás (hiperhidrózis) észlelhető a normál súlyú embereknél stressz, szorongás, félelem hatására és a meleghez való alkalmazkodáskor, vagy túlsúlyos embereknél általános élethelyzetekben is. Az érzelmek által kiváltott verejtékezés lényegesen különbözik a fizikai erőkifejtés hatására bekövetkezett izzadástól. Ilyenkor leginkább a homlok, a hónalj, a tenyér és a talp verejtékezik, jóval erőteljesebb mértékben, illetve a szaga is erősebb.

olvass tovább