Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.12.01-07.

Mi történik a héten? 2025.12.01-07.

Stylelife
Keresd a nőt! - Hogyan hat a ciklusod az érzelmi reakcióidra?

Hogyan hat a ciklusod az érzelmi reakcióidra?

Keresd a nőt!
Stylenews - Mindent a Mikulásról

Mindent a Mikulásról

Stylenews
Keresd a nőt! - Miért pont ő? – A szerelem logikája, amit a pszichológia is alátámaszt

Miért pont ő? – A szerelem logikája, amit a pszichológia is alátámaszt

Keresd a nőt!
Stylelife - Öreg lelkek felnőtté válása

Öreg lelkek felnőtté válása

Stylelife
Mobility - Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

Mobility
Gasztronómia - 10 különleges forró csoki

10 különleges forró csoki

Gasztronómia
Divat & Stílus - Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Stílusiskola: így viselj fekete miniszoknyákat

Divat & Stílus
Keresd a nőt! - Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Mozaikcsalád – 'A mostoha'

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Amikor mindenki jobban tudja nálad, hogy neked mi a jó

Keresd a nőt!
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Nagyon vajas, nagyon csokis croissant

Nagyon vajas, nagyon csokis croissant

  • 2014. április 04.
  • Komment

Kislány koromban nem voltak nagy igényeim, minden vágyam az volt, hogy otthon is bármikor képes legyek a legkedvesebb ételt előállítani: a vajas corissant. Azóta számtalan pékségben kóstoltam ennek a leveles tésztából készült finomságnak a sós és édes változatait, és igaz, ami igaz: kevés helyen lehet igazán jó croissant kapni. Van, ahol túl sütik, van, ahol még szinte nyers, és a legtöbb hazai boltban nem vajjal, hanem margarinnal készítik, ami nagyon nem mindegy.

  Megosztás Küldés

Nagyon vajas, nagyon csokis croissant - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, croissant, gasztro, recept,

Mióta már hivatásszerűen gyakorlom a sütést, a leveles tészta sincs elérhetetlen távlatokban itthon. Szeretném leszögezni, hogy egyáltalán nem nehéz corissant sütni. Csak időigényes. Igen, nem az az 5 perces édesség, de megéri a fáradozást. Viszont nagyon jól viseli a tésztája a mélyhűtést, szóval érdemes nagyobb adaggal dolgozni, és egy részét lefagyasztani, mert akkor tényleg bármikor csaphatunk francia hangulatú reggeliket. Először  az alap tésztát készítjük el - ebbe fogjuk majd hajtogatni a vajat. Futtassuk fel az éleszőt 1 dl langyos, cukros tejben. A lisztet szitáljuk egy tálba, majd készítsünk elő még 1-2 dl hideg tejet és vizet. Ha jó az élesztő, öntsük a liszthez, jöhet a vaj, a cukor, csipet só. Fokozatosan adagoljuk a vizet és a tejet felváltva a tésztához, miközben gyúrjuk. Nedves, rugalmas állagúnak kell lennie, de nem szabad eláztatni. Ha kész, takarjuk le, és pár percig pihentessük. Közben vegyük elő a vajat. Hidegnek kell lenni, hogy hajtogatás közben ne olvadjon meg rögtön. Emiatt nehéz kicsit bánni vele, úgyhogy a következő trükköt ajánlom: csomagoljuk be a vajat fóliába, majd ütögessük sodrófával, amíg lapos és kezelhető nem lesz.

Nagyon vajas, nagyon csokis croissant - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, croissant, gasztro, recept,

A tésztát tegyük egy lisztezett deszkára, és csináljunk neki 4 fület. Olyan lesz, mint egy lóhere. Tegyük a közepére a vajat, először a két szemben lévő fület hajtsuk rá, és alá (mintha be akarnánk bugyolálni valamit), majd a másik kettőt is. Most lesz egy kis csomagunk, középen a vajjal. Innentől kezdve a hajtogatás a lényeg. Nyújtsuk ki a tésztánkat hosszába. Elég nagy erő kell hozzá, de próbáljuk meg ne nagyon nyomni a tésztát, nehogy oldalt kiszakadjon és kibugyogjon belőle a vaj. Ha nagyjából homogén, 1 cm vastag tésztát kaptunk, akkor hajtsuk egymásra a két rövidebb oldalát, és tegyük a hűtőbe kb 20. percre.  Minden hajtogatás között ennyit kell kb pihentetni, hogy a vaj vissza tudjon keményedni kicsit. Ha letelt az idő, vegyük ki a tésztát, nyújtsuk ki a hajtás mentén, ahogy betettük a hűtőbe. Most megint hajtsuk rá a 2 oldalát, és megint pihentetjük. Ezt a műveletet legalább ötször kell eljátszani, hogy eléggé leveles állagot kapjunk, de többször is lehet. Ha kész, még egyszer utoljára nyújtsuk ki, kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg apróra vágott étcsokoládéval. Késsel vágjunk háromszögeket a tésztából, és a csúcsa felé tekerjük fel őket. Helyezzük a kiflicskéket sütőpapíros lemezre, és kenjük le tojássárgájával. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a felületük.Természetesen ha nem akarjuk édességként fogyasztani, akkor ne szórjuk meg csokival, de egy dolog biztos: reggelire, uzsonnára, vagy teljesen indokolatlanul is kiváló döntés ez a habkönnyű croissant.

Csokis-vajas croissant: 

Nagyon vajas, nagyon csokis croissant - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, croissant, gasztro, recept,

45 dkg liszt

1+1,5 dl hideg tej

1,5-2 dl hideg víz

1 teáskanál+6 dkg cukor

2,5 dkg friss élesztő

5 dkg vaj

csipet só

25 dkg vaj

1 tojás sárgája

Nagyon vajas, nagyon csokis croissant - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, croissant, gasztro, recept,

Nagyon vajas, nagyon csokis croissant - STYLELIFE - Gasztronómia - a mi konyhánk, croissant, gasztro, recept,

                                                                                                                                               Gregorits Nóra

  • a mi konyhánk croissant gasztro recept

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept - Stylelife, divat, életmód, stílus
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept
    • Stylelife
    Kihagyhatatlan őszi Martini recept - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Kihagyhatatlan őszi Martini recept
    • Stylelife
    Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Milyen csillagjegyű társ illik hozzád?
    • Keresd a nőt!
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 film, ami után elhiszed, hogy létezik az az egy, igaz szerelem
    • Stylenews
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Addig tényleg nem számít komolynak egy kapcsolat, amíg nincs közös életterület?
    • Keresd a nőt!
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    Ezeket a dolgokat szeretnénk megkapni tőletek, Férfiak
    Nők, a kombinálás mesterei
    Öreg lelkek felnőtté válása
    10 különleges forró csoki
    5 dolog, amit senki sem mond el, mielőtt elkezdesz jógázni
    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Kapcsolódó cikkek

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    A tökéletes téli édesség: gőzgombóc recept

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

    Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    A legfinomabb almás pite receptje

    A legfinomabb almás pite receptje

    Citromos‑fokhagymás garnélás linguine

    Citromos‑fokhagymás garnélás linguine


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU